Το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 9.1.09

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

(Κυριακή 11/1, 20:15)

Το ματς: Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Η σύγκρουση των δύο δικέφαλων της Ελλάδας, με την κάθε ομάδα να θέλει να αποδείξει πολλά στον εαυτό της αλλά και στους οπαδούς της. Η ΑΕΚ έχει τα γνωστά διοικητικά προβλήματα, έχει φτάσει μάλιστα στο σημείο να ξεπερνάει κατά πολύ σε διοικητικά προβλήματα τον... παραδοσιακά προβληματικό σε αυτό το επίπεδο ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών, τουλάχιστον στην προ Ζαγοράκη εποχή. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς καλείται να συμμαζέψει όσο μπορεί την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, να της δώσει ένα όραμα και ένα στόχο για τη συνέχεια και το κυριότερο να επαναφέρει την ΑΕΚ στο δρόμο της νίκης αλλά και των καλών εμφανίσεων. Η Ένωση δεν έχασε από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Κυριακή, όμως ένα νέο ισόπαλο αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ δε θα θεωρηθεί επιτυχία. Μπασινάς και Σκόκο οι απουσίες για τον Σερβοέλληνα τεχνικό. Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει για το πρώτο... crash test στο ΟΑΚΑ αφού ακολουθεί σε δύο εβδομάδες και η αναμέτρηση στο ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό. Γενικότερα, το δικέφαλο του βορρά περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου και η αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι απλώς... ένα από τα παιχνίδια στα οποία ο ΠΑΟΚ καλείται να αποδείξει δύο πράγματα: Καταρχάς ότι δίκαια έχει... καπαρώσει εδώ και καιρό τη δεύτερη θέση αλλά και ότι είναι σε θέση όχι μόνο να διατηρηθεί τόσο ψηλά αλλά και να... κοιτάξει ακόμη ψηλότερα. Ο Κονσεϊσάο είναι η σημαντική απουσία για τον Φερνάντο Σάντος.

Η προϊστορία: Ευνοεί την ΑΕΚ σε μεγάλο βαθμό. 36 οι νίκες για την Ένωση, 7 οι ισοπαλίες και 6 οι νίκες για τον ΠΑΟΚ με τα τέρματα να είναι συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ, 109-39. Η ΑΕΚ είναι μπροστά και στην... πρόσφατη προϊστορία, με 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια, ενώ έχει ως μεγαλύτερο σκορ επικράτησης επί του ΠΑΟΚ το 6-2 της τελευταίας αγωνιστικής της περιόδου 2001-02. Μεγαλύτερη νίκη για τον ΠΑΟΚ το 1-3 του 1983-84. Η ΑΕΚ είχε κερδίσει και τα 9 πρώτα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες στα πλαίσια της Α Εθνικής, ενώ άκρως χαρακτηριστικό είναι άλλο ένα σερί, από το 1992 έως το 2006, όταν σε σύνολο 15 παιχνιδιών δεν σημειώθηκε ούτε μία ισοπαλία, με 13 νίκες για την ΑΕΚ και 2 για τον ΠΑΟΚ.

Το ερωτηματικό: Ποιος... δικέφαλος θα πετάξει ψηλά;

Τι έγινε στον πρώτο γύρο: 1-1 είχε ολοκληρωθεί η αναμέτρηση της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ με τον Μουσλίμοβιτς και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ισμαέλ Μπλάνκο.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ