Πάρτι θριάμβου στο λιμάνι

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12.12.07

Μια από τις λαμπερότερες σελίδες στην σύγχρονη ιστορία του έγραψε εχθές ο Ολυμπιακός που συνέτριψε στο γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης" την Βέρντερ Βρέμης στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League και προκρίθηκε στην φάση των 16 έχωντας συγγεντρώσει 11 βαθμούς, όσους και η πρωτοπόρος του ομίλου Ρεάλ Μαρδίτης.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να παίζουν αναγωριστικά στον αγωνιστικό χώρο. Η Βέρντερ προσπαθούσε με πίεση στον χώρο του κέντρου να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα γκολ όμως η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού με μπροστάρηδες τους Στολτίδη, Λεντέσμα που περιόρισε σημαντικά τον Ντιέγκο και Πατσατζόγλου. Το γκολ όμως ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 12ο λεπτό, όταν ο Ιεροκλής Στολτίδης με ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στην γωνία του Βίσε και έγραψε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, ειδικά μετά από το 24΄ όταν και ο Τάκης Λεμονής υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή αντικαθιστόντας τον Χρήστο Πατσατζόγλου με τον Κώστα Μενδρινό. Οι Γερμανοί έφτασαν δυο φορές κοντά στην ισοφάρριση αλλά την μεγάλη ευκαιρία την έχασε πάλι ο Ολυμπιακός στο 41 όταν ο Λούα-Λούα έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Κοβάσεβιτς που πλάσαρε τον Βίσε, αλλά ο γερμανός τερματοφύλακας αντέδρασε ενστικτοδώς και απέκρουσε.
Στην επανάληψη η Βέρντερ μπήκε αποφασισμένη για να κάνει την μεγάλη ανατροπή, στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου είχε πάρει τον έλεγχο του κέντρου έχωντας κατοχή της μπάλας και δημιούργησε ευκαιρίες, όμως οι καθοριστικές επεμβάσεις του Αντώνη Νικοπολίδη έδωσαν το έναυσμα για την αντεπίθεση. Στο 70' λεπτό ήταν η σειρά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς να χριστεί σκόρερ αφού έπειτα από σέντρα από τα αριστερά του Ιεροκλή Στολτίδη, ο Σέρβος επιθετικός έπιασε καρφωτή κεφαλιά και έγραψε το 2-0.
Και ενώ οι ιαχές των 33.000 οπαδών δεν είχαν κοπάσει τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από το κόρνερ του Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο Κοβάσεβιτς πήρε την κεφαλιά και ο Στολτίδης εισχώρησε στην μικρή περιοχή και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Από αυτό το σημείο και έπειτα, ο αγώνας μετατράπηκε σε ένα πάρτι θριάμβου που είχε στηθεί από την εξέδρα.
Ο πάγκος του Ολυμπιακού είχε ξεσπάσει σε πανιγυρισμούς ενώ δεν έλλειψαν και τα μπουγέλα μεταξύ των παικτών. Τρία λεπτά μετά τα 90λεπτά ο Γάλλος Λορέν Ντουαμέλ σφύριξε για τελευταία φορά και το Καραϊσκάκη σηκώθηκε στο πόδι.
Η πρόκριση στους 16 είναι πλέον γεγονός και μια ακόμη σελίδα στην ιστορία του Πειραϊκου συλλόγου γράφτηκε με χρυσά γράμματα.



Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Αντζας, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Πάντος, Λεντέσμα, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Κοβάσεβιτς.

Βέρντερ Βρέμης: Βίσε, Φριτζ, Μπάουμαν, Νάλντο, Πάσανεν, Βράνιες, Γιένσεν, Μπορόφσκι, Σανόγκο, Ρόζενμπεργκ, Ντιέγκο.

Διαιτητής: Λορέν Ντουαμέλ





Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής δήλωσε:

"Είναι μια δικαίωση για όλους τους παίκτες, νιώθω πραγματικά υπερήφανος. Στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι. Ανοίγονται προοπτικές πλέον για τον Ολυμπιακό και είναι η χρυσή ευκαιρία μετά από αυτή τη σειρά των αγώνων, να χτίσουμε πάνω σε αυτή την επιτυχία και να συνεχίσουμε το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι.
Είναι σπουδαίο κίνητρο για όλους τους παίκτες να γίνουμε η καλύτερη ομάδα του Ολυμπιακού στην ιστορία του.

Πριν φύγουμε για το γήπεδο, τους είπα, ότι μπορεί να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο ΟΥΕΦΑ ή...πουθενά. Ομως ότι και αν γίνει εγώ θα σας δώσω συγχαρητήρια στο φινάλε, για την προσπάθειά σας. Αξίζουν μπράβο σε όλα τα παιδιά» τόνισε ο Λεμονής, που μίλησε και για τις επερχόμενες μεταγραφές:

«Χρειάζονται λίγες και προσεκτικές κινήσεις, αφού πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στο σχεδιασμό μας. Το όνειρό μου είναι να βγαίνουν και παίκτες από τον Ολυμπιακό και εφέτος βάλαμε κάποιες βάσεις. Θα είναι μεγάλο το κέρδος στο μέλλον, αλλά χρειάζεται υπομονή.

Είμαστε τρελαμένοι με το πρωτάθλημα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το αφήσουμε. Το θέλουμε σαν τρελοί. Για μένα θα ήθελα απλά να με κρίνετε στο αν είχα όραμα και σχεδιασμό για αυτή την ομάδα.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που οδηγεί, αλλά όταν έλεγα ότι θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα πιο γρήγορη, μπορείτε να με κρίνετε αν ήμουν συνεπής σε αυτά που είχα πει»
τόνισε ο Ελληνας τεχνικός που μιλώντας για τη συνέχεια και στο Τσάμπιονς Λιγκ επεσήμανε:

«Είναι όμορφο το ταξίδι. Οποια ομάδα και να σου τύχει πλέον θα είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Ομως πλέον δεν χρειάζεται να νοιώθουμε καμία πίεση, αφού πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα και έτσι θα κινηθούμε και στη συνέχεια.

Πάντως αυτή τη στιγμή χρειάζεται να σκεφτόμαστε πιο μπροστά και υπάρχουν συμβόλαια που για μια τριετία μπορούμε να επενδύσουμε πάνω σε κάποιους παίκτες.
Δεν μου αρέσει να μιλάω ξεχωριστά για κάποιον παίκτη, αλλά ο Ακης Στολτίδης έχει δείξει όλο αυτό τον καιρό πόσο χρήσιμος παίκτης είναι για τον Ολυμπιακό.
Ιδρώσαμε για αυτό το 3-0, όμως ονειρεύομαι έναν Ολυμπιακό να μπαίνει σε οποιοδήποτε γήπεδο και να παίζει με τον τρόπο που θέλει. Ακόμα δεν το έχουμε πετύχει, αλλά μπορούμε στο μέλλον να το καταφέρουμε. Χρειάζεται υπομονή.


Όταν ήμουν για πρώτη φορά προπονητής στον Ολυμπιακό με τσάτιζε που δεν κάναμε κάτι στην Ευρώπη. Χάσαμε την ευκαιρία στην Λα Κορούνια, αλλά εκεί έπαιξα και εγώ πολύ επιθετικά, κάτι που ξανασκέφτηκα όταν ανέλαβα την ομάδα πέρυσι.
Επιστρέφοντας τώρα, ήθελα να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στο παιχνίδι μας και το καταφέραμε. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βγάλαμε τον κόσμο μας στους δρόμους και ειλικρινά νοιώθω πάρα πολύ όμορφα."

Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ:
Uefa.com: "Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από εννέα σεζόν μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση του Ιεροκλή Στολτίδη, ο οποίος βοήθησε τους πρωταθλητές Ελλάδας σε μία εντυπωσιακή νίκη απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης στην Αθήνα, στο ματς για τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης. Ο μέσος Στολτίδης, ο οποίος έχει το ίδιο όνομα με τον Έλληνα πολεμιστή της μυθολογίας Ηρακλή (!), αποδείχτηκε ο ήρωας του αγώνα, σκοράροντας δις και δίνοντας μία ασίστ στον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, με την ομάδα του Τάκη Λεμονή να περνάει για πρώτη φορά τη φάση των ομίλων μετά τη σεζόν 1998-99, όταν είχαν φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.
Ο Ολυμπιακός περνάει ως δεύτερος από τον όμιλο, ενώ η Βέρντερ του Τόμας Σάαφ έχει την παρηγοριά της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA, μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 επί της Λάτσιο".

Yahoo.com: "Δύο γκολ από τον Ιεροκλή Στολτίδη και ένα από τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς έστειλε τον Ολυμπιακό Πειραιά στην νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, μετά από τη νίκη της με 3-0 επί της Βέρντερ Βρέμης την Τρίτη.
Δίνοντας συνεχώς το παρών στη φάση των ομίλων από τότε που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά τη σεζόν 1998-99, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερνε να έχει επιτυχίες στην Ευρώπη, και το τελευταίο επίτευγμά τους έγινε δεκτό με μεγάλη ικανοποίηση από τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο".

Sportinglife.com: "Ο Ολυμπιακός προκρίθησε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά από μία ισοπεδωτική του επικράτηση επί της Βέρντερ Βρέμης. Οι Έλληνες αποδείχτηκαν μεγαλοφυείς στο ξεδίπλωμα των αντεπιθέσεων, με τη Βέρντερ να κυριαρχεί, με τον σούπερ Ιεροκλή Στολτίδη να τους βάζει μπροστά στο σκορ πριν ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς να πετύχει το δεύτερο τέρμα μετά από 69 λεπτά αγώνα .Τρία λεπτά αργότερα, ο Στολτίδης πέτυχε και δεύτερο τέρμα για να αποτελειώσει τη Βέρντερ Βρέμης, με την μόνη της παρηγοριά να είναι η συμμετοχή της στο Κύπελλο UEFA.

Goal.com: "Με μία εμφατική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός ανάγκασε τη Βέρντερ Βρέμης σε ήττα με 3-0 στην Αθήνα, παίρνοντας την πρόκριση για τα νοκ-άουτ παιχνίδια για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998-99. Η ομάδα του Πειραιά απόλαυσε μία βραδιά θριάμβου χάρη σε δύο τέρματα από τον Ιεροκλή Στολτίδη και ένα από τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς".

Soccernet.com: "Ο Ιεροκλής Στολτίδης σκόραρε δις για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη με 3-0 επί της Βέρντερ Βρέμης την Τρίτη, που έστειλε την ελληνική ομάδα να περνάει στην νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο μέσος πέτυχε το πρώτο του στο 12ο λεπτό όταν το χαμηλό δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βίσε. Η γερμανική ομάδα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως πλήρωσε το γεγονός ότι έχασε αρκετές ευκαιρίες όταν ο Κοβάτσεβιτς έκανε με κεφαλιά το 2-0 στο 70'. Ο Στολτίδης εξασφάλισε τη νίκη για την ομάδα του τέσσερα λεπτά μετά, χαρίζοντάς της την πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης του ομίλου, πίσω από τη Ρεάλ που νίκησε με 3-1 τη Λάτσιο".

Kicker.de: "Η Βέρντερ δεν τα κατάφερε! Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε με δύναμη και πάθος να πάρει την πρόκριση για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια στα νοκ-άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Κλειδί στο ματς ήταν το γρήγορο γκολ που επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν κεφάλι στο σκορ, ενώ εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, έκαναν το 3-0 στην επανάληψη".
K.K.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ