Λ(ΟΥΦΟ)ΛΟΓΙΕΣ

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 7.9.07


Κουϊζ: Σε ποιόν ανήκει αυτό το κινητό που παίζει το "πράσινο" ringtone;





Χαιρετώ άπαντες, μιας και το πρωτάθλημα ξεκίνησε έπειτα από χίλια μύρια προβλήματα είπα και εγώ να ξεκινήσω ξανά την συνεργασία μου με το Αθλητικό Παρασκήνιο. Επειδή όμως δεν πολύγουστάρω τους προλόγους, θα πάμε κατευθείαν στο ψητό με τον γνωστό πλέον τρόπο.

Λίγοι στην πιάτσα πίστευαν πως ο "Πρίγκηπας του Νερέτβα" θα αποδέχωνταν την πρόταση του ΑΡΗ. Μια βλέπετε το κόλπο του ΆΡΗ με τους παίκτες του Φερέρ που με πρώτο τον Κόκε θα κοιτάξουν να την κάνουν για άλλες πολιτείες, μια και ότι ο Ντούσαν είναι "ατσαλάκωτος", εν τέλει πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε και αποδέχθηκε την πρόταση των κιτρίνων. Ακολουθεί και η πρόσληψη Μπουρουτζίκα , για να μην ξεχνιώμαστε...

Πλάκα πλάκα, για πρώτη φορά οι δυο μεγάλες ομάδες τις Θεσ/νίκης θα έχουν ταυτόχρονα τόσο μεγάλα ονόματα στους πάγκους τους και πλέον τα μπαόκια με τους αρειανούς πλακώνονται στα ερτζιανά για το ποιός είναι ο καλύτερος προπονητής, ο Ντούσαν ή ο Σάντος;

Και τώρα που είπα Σάντος, μεγάλος διπλωμάτης ο Πορτογάλλος, σε τρια χρόνια πρώτοι είπε ο Φερνάντο. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει για δυο χρόνια το αλάθητο του κόσμου. Γιατί το αλάθητο του Ζαγοράκη το είχε πριν καν υπογράψει.

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει για την χειρονομία του Άντζα και με τον τρόπο με τον οποίο χτένισε τα μαλιά του ο Βούλης μέσα στην λεωφόρο. Εγώ συμφωνώ να τιμωρηθεί με μια επιπλέον αγωνιστική ο Παρασκευάς με την προυπόθεση όμως πως ο Παναθηναϊκος θα παίξει μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών! Είναι απαράδεκτο να κάνεις χειρονομίες αλλά είναι αισχρό να βρίζεις οικογένειες! Κατά τ' άλλα αυτό ήταν το πιο ύσηχο ντέρμπι των τελευταίων ετών.

Μεγάλος λαοπλάνος ο Πεσείρο, χρησιμοποιεί τα Μ.Μ.Ε. για να περάσει την άποψη του και να δώσει μια διαφορετική εικόνα από το ματς από την πραγματικότητα. Το γεγονός πως στα τρια τελευταία παιχνίδια ο βάζελος δεν έχει κάνει ευκαιρία στην περιοχή του γαύρου αλλά έχει πάρει τα δυο με δωράκια τον Κωστούλα και Ανατολάκη είναι φαινόμενο.

Παραλίγο βέβαια να κάνει το δωράκι στον γαύρο και αυτός ο ΕνακαρΧίρε. Το Χ κεφαλαίο γιατί οι περισσότεροι τον αναφέρουν ως Ενακαρίρε εκτός από τον Πανούτσο που τον λέει Ενακαρίρι και τον Κακλαμάνο που τον φωνάζει Ενακαρίνε.

Γκρίνιαξε λένε ο Δον Λορέντζο Σέρα Φερέρ για τα χρήματα που δώθηκαν για τον κεντρικό αμυντικό. 200.000χιλιάρικα κόστισε ο Ζεράλντο Άλβες που αν τον ρωτήσετε τι επάγγελμα κάνει θα σας πει: Ο αδερφός μου είναι ποδοσφαιριστής.

Σάμπως τι φταίει ο Ζεράλντο; ο Φερέρ δεν τον επέλεξε;

Έχει αρχίσει να "δαγκώνεται" ο Ντέμης με τον Δον Λορέντζο. Έχει αρχίσει την μουρμούρα ο Ισπανός και ο Ντέμης βλέπει πως τα σχέδια μιας νεανικής ομάδας πήγαν άπατα. Από τον 21χρόνο Κρασά στον 35χρόνο Ριβάλντο, τον 19χρόνο Κυριακίδη στον 34χρόνο Ζήκο και από τον 21χρόνο Λαγό στον 32χρόνο Αρουαμπαρένα. Έπρεπε όμως να ψιλιαστεί την δουλειά από νωρίς και να μην κάνει κλειστό τετραετές στον Φερέρ. Όταν έβλεπε μπροστά του πως φαγώθηκε ο Σεγκούρα και ο Ίλια Ίβιτς.

Μιας και έκανα λόγο για τον τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού, πολλούς ξάφνιασε η απόφαση του Σέρβου για επιβολή του υψηλού προστίμου στον συμπατριώτη του. Ο Ίβιτς δεν είναι κανένα κοροϊδο, έφερε τον Κοβάσεβιτς αλλά δεν θα βάλει μπουρλώτο στην ίδια του την καρέκλα.

Με αυτόν τον τρόπο βέβαια ο Ίβιτς έδειξε πως στηρίζει τον Λεμονή, παρά τα όσα υποστηρίζουν διάφορα παπαγαλάκια που θέλουν να φάνε τον Λεμονή από τον πάγκο του γαύρου. Μαθαίνω μάλιστα πως ένας ρεπόρτερ το είπε στα ίσια στον Τάκη, πως όπου βρεθεί και όπου σταθεί θα του κάνει τον βίο αβίωτο και θα σαμποτάρει το έργο του μόνο και μόνο επειδή δεν τον γουστάρει. Θα τον λέει ειρωνικά "Σέρ" και θα περιμένει στην γωνία την πρώτη στραβή για να του τα χώσει. Το χειρότερο γι' αυτόν που είπε αυτές τις κουβεντούλες είναι πως τον γνωρίζουν κάποια όχι και τόσο υπομονετικά άτομα...

Παραπονάκια έχει αρχίσει να έχει και ο Ρίμπο με την θέση που αγωνίζεται. Είναι δύσκολο να βάλεις τον Ριβάλντο σε ένα συγγεκριμένο καλούπι, δώστου γήπεδο να αλωνίζει και θα είναι ευτυχισμένος. Βέβαια το πόσο ευτυχισμένος θα είναι ο προπονητής και οι συμπαίκτες του είναι μια άλλη ιστορία.

Στα ψηλά πέρασε η εντός έδρας τεσσάρα της ΑΕΚ με την Σεβίλλη. Δεν θέλω να θυμίζω τι συνέβη στην αντίστοιχη περίπτωση του Ολυμπιακού με την Λυών. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά βλέπετε.

Μεγάλη η γκάφα του Τάσουλη με το ringtone του Καζναφέρη. Το θέμα είναι όμως ποιός του το ψιθύρησε. Αν δείτε τα άτομα που απάρτιζαν το συμβούλιο εκείνη την ημέρα θα το καταλάβετε. Ο Τασούλης πάντως δεν ήταν παρών...

Ωραία δουλειά επέλεξε ο Αντώνης Ρέμος. Μια χαρά του κάθισε το προεδριλίκι στον Γηραιό. Σάμπως θα κάνει τίποτα λιγότερο απ' ότι οι προκάτοχοι του; Άλλοι τρέχουν για τις "γριές", όχι ο Αντωνάκης που από τον Νοέμβρη θα αρχίσει το πρόγραμμα στα νυχτερινά κέντρα των Αθηνών. Υπάρχει και η δικαιολογία άλλωστε, στην αθήνα δεν είναι η Έδρα της Superleague; Εκεί θα είναι και ο Ρέμος!

Πρόβλημα στους κοιλιακούς έχει ο Σωτήρης Νίνης! Εμ το ξέκαναν το παλικάρι, Αγώνες στο πρωτάθλημα, προετοιμασία και αγώνες με τους έφηβους, προετοιμασία και με τον βάζελο, πως να αντέξει ο Σωτηράκης, θέλει ρέγουλο το πράγμα. Πάντως και ο Δημούτσος έδειξε καλά στοιχεία και όπως φαίνεται ο Χοσέ έναν από τους δύο θέλει μέσα στην 11άδα και ο ανταγωνισμός θα είναι υψηλός.

Μεγάλη μαγγιά του Πανόπουλου με αυτόν τον Ραντζίνσκι. Γύρω στα 15γκολάκια θα πετάξει ο Καναδός και ας είναι στα 33 του, αρκεί βέβαια να είναι υγιής. Ένας ακόμα παίκτης για τον οποίο ο Πανόπουλος τρίβει τα χεράκια του είναι ο Αργεντίνος Ποϊ. Ταχύτατατος και βλεπει δίκτυα, πάνω από ένα χαρτί θα τον πουλήσει ο Πανόπουλος γιατί ξέρει πως αν ζητάς λίγο παραπάνω από την αξία του, θα τα πάρεις από τον μεγάλο. Αν ζητάς 3 και 4εκάτ όπως ο Πανιώνιος για τον Σπυρόπουλο και ο Πάοκ για τον Χριστοδουλόπουλο, μην σου πω τι θα πάρεις καλύτερα...

Με μερίδα του τύπου τα έβαλε ο Τζίγγερ δίνωντας ευθύνη για την εικόνα που είχε το ντέρμπι στην Λεωφόρο. Πάγια τακτική του νυν προέδρου της Superleague να ανακαλύπτει ενόχους. Ο ίδιος δεν φταίει ποτέ και για τίποτε! Κατηγόρησε και τον τύπο πως ευθύνεται για τα επισόδεια στο πάρκιν του Μόρρις με τους οπαδούς! Λες και ο τύπος έκανε χειρονομίες και αντάλλαζε γαλικά με την εξέδρα.

Για τον Σαριέγκι θα κάνω μια ερωτησούλα. Είναι δυνατών να φύγει παίκτης ποιότητας από ομάδα που ψάχνει παίκτες με το ντουφέκι; Για να θυμίσω σε μερικούς στην Μπιλμπάο αγωνίζονται μόνο Βάσκοι. Τι να σου κάνει όμως ο Βέλιτς, του κάθισε ο Σαριέγκι και ο ΕνακαρΧίρε.

Και λέω του κάθισε όχι γιατί θέλω να υποτιμήσω τους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι δυνατών να ψάχνεις για αμυντικό τρεις μήνες και να κλείνεις τον Ενακαρχίρε και τον Σαριέγκι τις τελευταίες εβδομάδες; Αρκετοί πάντως αμφισβητούν το ποσό που δώθηκε για τον Μάτος. Ο επίσημος βάζελος διέρευσε πως έδωσε 3τεμάχια ευρώ. Όσοι όμως γνωρίζουν από την λατινοαμερικάνικη πιάτσα γνωρίζουν πως εκεί περνάει μόνο το "mighty dollar"...

Μια από τις πιο περίεργες κληρώσεις έχει ο γαύρος στο Champions League. Όλες οι ομάδες του ομίλου βρίσκονται σε διαδικασία "ψαξίματος" στα αγωνιστικά. Ο γαύρος έχει μια ντουζίνα νέους παίκτες, η Ρεάλ έδιωξε όλα της τα αστέρια και πάει να χτίσει ομάδα με τον Σούστερ, η Βέρντερ ψάχνεται και αυτή στην Μπουντέσλιγκα όπως και η Λάτσιο που έχει ξεκινήσει μέτρια στο Καμπιονάτο. Ίσως αυτός ο όμιλος να ευνοήσει τον γαύρο σε ορισμένα παιχνίδια, ίσως πάλι να τον αναγκάσει να σημειώσει το αρνητικότερο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στους ομίλους.

Ανεξάρτητα από τους βαθμούς που μαζέψει ο γαύρος, το μπόνους το κονόμησε και με το παραπάνω. Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από τους ομίλους έφερε από σπόντα στο ταμείο +4,5εκάτ. ευρώ. Αν πέρναγε η ΑΕΚ στους ομίλους και ο γαύρος έκανε το θαύμα και προκρινώταν στους 16, ξέρετε πόσα θα έβαζε; 1,5εκάτ. ευρώ λιγότερα!

Πάρτε τώρα που γυρίζει για τα γήπεδα, κατάφερε να δέσει το γλυκό ο Παναθηναϊκος, το ίδιο έκανε η ΑΕΚ με την Λάρισα για την οποία λόγο θα έχει και η Marfin Bank, άντε να την πέσει και από κοντά ο ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή για να δούμε τι θα γίνει τώρα που έχουμε πρό-εκλογική περίοδο.

Πρόβλημα με το χορτάρι είχαν τα περισσότερα γήπεδα των ομάδων λόγο της καυτής ατμόσφαιρας που ευδοκιμεί την ανάπτυξη μύκητα. Εγώ θα ρωτήσω, μύκητες έχουμε, γεωπόνους δεν έχουμε;

Άσχημα ξεκίνησε ο Αστέρας Τρίπολης παρά την καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση. Το κακό με τους Τριπολιτσιώτες είναι πως το πρόγραμμα δεν εύνοει για να πάρουν μια νίκη σύντομα και πιθανότατα την ομάδα να πάρει η κάτω βόλτα. Ξάνθη εκτός, Ηρακλή και Παναθηναϊκο εντός, Όφη εκτός και Άρη εντός έχει η ομάδα της Αρκαδίας στα προσεχή παιχνίδια με το μόνο βατό ματς να είναι αυτό με τον γηραιό.

Πλάκα πλάκα με τον γαύρο να δείτε που θα κάνει μεταγραφές εκ των έσσω. Έχει ξεκινήσει καλά ο Λεοζίνιο με τον Όφη, Ο Λάτσκο που είναι Λιβαδειά έχει δείξει θετικά στοιχεία, υπάρχει και ο Σίκοφ που αν αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο έρχεται σφαίρα.
Ωραίες και φθηνές μεταγραφές...

Τα γυρίζει ο Σότις, ο οποίος θεωρεί πως στα 28 του θα κάνει το άλμα σε ομάδα μεγάλου βεληνικούς που θα του αποφέρει φήμη και καλό συμβόλαιο. Η ιστορία του θα τραβήξει μακριά γιατί υπάρχει και το Euro, αν τελικά προκριθεί η Εθνική και ο Ίβιτς ήδη κοιτάζει για αλλού, ενώ όπως μαθαίνω δεν έχει ξεγράψει τον Μαντέλι από την λίστα...
ΛΟΥΦΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ