Θεία δίκη και πικρό φινάλε...

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 19.9.07

Ισόπαλος με 1-1 ήρθε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Λάτσιο στην πρεμιέρα του Champions League. Μπροστά στις άδειες εξέδρες του γηπέδου Καραϊσκάκη οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με σκοπό να εμποδίσουν την Ιταλική ομάδα να αναπτύξει τον δικό της ρυθμό και με αιχμές τους Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς και Λούα Λουά να δημιουργήσουν αντεπιθέσεις. Το σχέδιο του Τάκη Λεμονή επί θεωρητικής βάσης ήταν σωστό, επί του πρακτέου όμως δεν είχε το αποτέλεσμα το οποίο επιθυμούσε ο προπονητής των ερυθρολεύκων.
Ο Ολυμπιακός ελέγχοντας τις γραμμές του αλλά δημιουργόντας λίγες φάσεις στην εστία της Λάτσιο, φάνηκε άνευρος επιθετικά και περιμένε την μια φάση που θα του επιτρέψει να βρεθεί μπροστά στο σκόρ. Το σχέδιο βρήκε εφαρμογή στο 55' λεπτό όταν σε μια αντεπίθεση κατάφερε να πετύχει τέρμα με τον Γκαλέτι αλλά στην πορεία δεν κατάφερε να διαχειριστεί όπως ήθελε τον αγώνα και δέχθηκε την ισοφάριση από τους Ιταλούς. Το γκολ του Ζάουρι μπορεί βέβαια να ήταν καθαρό οφσαϊντ αλλά η γενική εικόνα του Ολυμπιακού από το 70λεπτό και μετά έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου η ισοφάριση. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισασν οι Παρασκευάς Άντζας, Γκαλέτι, Ζεβλάκοφ και Λούα Λούα που έκανε φιλότιμες προσπάθειες, αλλά έχει να αντιμετωπίσει μόνος του την Ιταλική άμυνα. Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή ήθελαν, προσπάθησαν αλλά έμειναν με την πικρή γεύση της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (80' Κοβάσεβιτς), Ζεβλάκοβ, Άντζας, Ντομί, Λεντέσμα, Τοροσίδης, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα.

Λάτσιο (Ντέλιο Ρόσι): Μπαλότα, Ντε Σιλβέστρι (81' Σκαλόνι), Στεντάρντο, Κριμπάρι, Ζάουρι, Κριστιάν Ντανιέλ Λεντέσμα, Μουντινγκάι, Μανφρεντίνι (70' Ντελ Νέρο), Μάουρι (61' Μουταρέλι), Ρόκι, Πάντεφ.

Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχαρ (Ολλανδία)
Βοηθοί: Άριε Μπρινκ (Ολλανδία), Χαν τεν Χούβε (Ολλανδία)
Τέταρτος: Τομ Φαν Σίχεμ (Ολλανδία)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Η άλλη όψη ...
Μπηχτές έριξε ο Ίλια Ίβιτς για την τακτική που ακολούθησε ο Τάκης Λεμονής. Ο τεχνικός διεθυντής του Ολυμπιακού θεώρησε πως ο Ολυμπιακός σεβάστηκε περισσότερο απ' όσο έπρεπε την Λάτσιο και πίστευε πως ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από τον χθεσινό αγώνα. Η πικρή αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός μάλλον ευχαριστημένος πρέπει να είναι γιατί η Ιταλική ομάδα έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Τουλάχιστον πήρε ένα βαθμό που μπορεί να του φανεί πολύτιμος στο τέλος.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ