Μαγικό 5χ5 στο Ουέφα!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20.9.07

Πέντε νίκες σε ισάρριθμα ματς πέτυχαν απόψε οι Ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στο Ουέφα, επίδοση αρκετά εντυπωσιακή και μοναδική στα χρονικά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Την αρχή έκανε η Λάρισα που επιβλήθηκε με 2-0 στο πανθεσαλλικό επί της Μπλάκμπερν, στην συνέχεια ο Πανιώνιος έριξε στο καναβάτσο την Σοσό στο Όγκιστ Μπονάλ κερδίζοντας την με 0-2. Η ΑΕΚ παίζοντας αρκετά θεαματικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο έκανε σμπαράλια την άμυνα της Σάλτσμπουργκ του Τζιοβάνι Τραπατόνι με 3-0. Την σκυτάλλη πήρε ο Παναθηναϊκος που με γκολ στο 90 κέρδισε 1-2 στην Σλοβακία την Αρτμέντια που προηγήθηκε στο σκορ και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Άρης που πέτυχε το 1-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης και κέρδισε την Ισπανική Σαραγόσα.


ΛΑΡΙΣΑ-ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ 2-0
Η θεσσαλική ομάδα πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση διέψευσε τα προγνωστικά, επικρατώντας με 2-0 της Μπλάκμπερν σε ματς που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Ο Μπακαγιόκο στο 34’ με εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα και ο Κλέιτον στο 36’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της αγγλικής ομάδας, σημείωσαν τα τέρματα των νικητών. Σημαντικές ευκαιρίες για διεύρενση του σκορ έχασε η ΑΕΛ.

ΣΟΣΟ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-2
Ο Πανιώνιος πέτυχε μία από τις σημαντικότερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και επικράτησαν με 2-0 της Σοσό στο «Ογκίστ Μπονάλ». Οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο(27’Τζιμπούρ – 55’ Φερνάντες), και έφτασαν σε αυτή τη εντυπωσιακή νίκη.

ΑΕΚ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 3-0
Η Ένωση επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ επί της Σάλτσμπουργκ με 3-0 και πλέον ονειρεύεται την πρόκριση στους ομίλους του UEFA. Οι παίκτες του Λορέντσο Σέρα Φερέρ, με ένα γρήγορο γκολ(3’) του Άλβες, πήραν από νωρίς το προβάδισμα και παρά τη μέτρια παρουσία τους στο πρώτο ημίχρονο, δεν κινδύνευσαν σε καμία στιγμή. Στο δεύτερο μέρος, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν ταχύτητα , «αφάνισαν» τον αντίπαλο και με απλό, γρήγορο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, ανέβασαν το δείκτη του σκορ, χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Ριβάλντο και τη κεφαλιά του Παναγιώτη Κονέ.

ΑΡΤΜΕΝΤΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-2
Ο Παναθηναϊκός έφυγε με το «διπλό» από την Μπρατισλάβα κάνωντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1 της Αρτμέντια ανατρέποντας το σκορ. Οι Σλοβάκοι πέτυχαν πρώτοι γκολ με τον Ούρμπανεκ (47’) και στην συνέχεια ο Παπαδόπουλος ισοφάρησε με πέναλτι (62’) ενώ ο Εντόγιε που μπήκε ως αλλαγή πέτυχε στις καθυστερήσεις το νικητήριο τέρμα.

ΑΡΗΣ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ 1-0
Κόντρα στα προγνωστικά ο Άρης επιβλήθηκε με 1-0 επί της Ισπανικής Σαραγόσα των μεγάλων αστεριών. Ο Άρης άνοιξε νωρίς το σκορ με τέρμα του Παπαδόπουλο στο 6ο λεπτό και έπαιξε σαν ίσος προς ίσος τους Ισπανούς και παρά την πίεση της Σαραγόσα έχασε ευκαιρίες για να πετύχει και άλλο τέρμα. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας του Άρη, Κώστας Χαλκίας που πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις και κράτησε το μηδέν για την εστία των κιτρίνων.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ