Τέλος εποχής..ώρα για ανανέωση

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 6.12.06

Με άδοξο τρόπο έλαβε τέλος η φετινή Ευρωπαϊκη περιπέτεια των πρωταθλητών Ελλάδας. Σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε ως τελικός η ομάδα του Τρόντ Σόλιντ, προσπάθησε αλλά φάνηκε να μην μπορούσε για να πάρει την νίκη σε ένα ματς που ήρθε ισόπαλλο έχωντας τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς και τις ευκαιρίες.
Από την αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι παρά τα "πειράματα" που έκανε ο Νορβηγός προπονητής που δεν έπαιξε με κλασικό φορ, ενώ προτίμησε να βάλει τον Ζεβλάκοφ ως δεύτερο στόπερ, παρτενέρ του Ζούλιο Ζέζαρ και τον Πάντο , Ντομί στα άκρα της άμυνας. Μοναδικό αμυντικό χαφ ήταν ο "σκασμένος" Άκης Στολτίδης που έπερνε βοήθειες από τον μέτριο Μίλος Μάριτς, ενώ οι Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς που προσπάθησαν, φάνηκαν μόνοι στον χώρο του κέντρου. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιτεθεί με αντεπιθέσεις έχωντας ακροβολισμένους τον παθιασμένο Νέρι Καστίγιο και τον Αρούνα Μπαμπακίντα που παρά το ανελέητο τρέξιμο και φιλότιμο παιχνίδι του έχασε όλες τις μάχες από τους αμυντικούς της Σαχτάρ. Από την πλευρά της, η Σαχτάρ, αν και πολλοί θεωρούσαν (μεταξύ των οποίων λογικά και ο προπονητής του Ολυμπιακού) πως θα «κατέβαινε» στο «Καραϊσκάκη» με διάθεση για να παίξει ανοιχτό ποδόσφαιρο, ούτως ώστε να διεκδικήσει όσες ελπίδες της αναλογούσαν για πρόκριση στους «16», όπως αποδείχθηκε διαψεύστηκαν. Παίζοντας αρκετά σφιχτά και κάνοντας συντηριτικό παιχνίδι κατέφερε να μπλοκάρε τα ατού του Ολυμπιακού και να φτάσει στο γκολ στο 26, έπειτα από ένα παιδαριώδες λάθος της άμυνας των ερυθολεύκων. Στα λεπτά, που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπως προαναφέρθηκε, ο Ολυμπιακός, σαστισμένος φυσικά από το «τσάμπα» γκολ που δέχθηκε, έχασε τα στοιχεία που του είχαν δώσει τον έλεγχο του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκαν αποφασισμένοι να καταφέρουν κάτι καλύτερο και πράγματι στο 54ο λεπτό ο Μάριτς σέντραρε από αριστερά και ο Καστίγιο μετά από «στρώσιμο»-μισό γκολ του Ριβάλντο, μέσα στην περιοχή έστειλε με έναν «κεραυνό» την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορού να αντιδράσει Σουστ.
Η συνέχεια δεν ήταν όμως ανάλογη. Προσπαθώντας ο Ολυμπιακός να πετύχει γρήγορα -βιαστικά όπως τελικά φάνηκε- το δεύτερο γκολ, άφησε περισσότερους κενούς χώρους από ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα, αντί να βρίσκεται πιο κοντά στο 2-1, το γκολ της Σαχτάρ έμοιαζε πιο πιθανό. Η ουκρανική ομάδα μάλιστα έχασε αρκετές ευκαιρίες για το 1-2 στα λεπτά που ακολούθησαν, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από ότι έκανε μέχρι εκείνο το σημείο. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς η Ουκρανική ομάδα ανασυντάχθηκε, δημιούργησε ευκαιρίες την ίδια στιγμή που οι κινητήριοι μοχλοί του Ολυμπιακού, Ριβάλντο-Τζόρτζεβιτς είχαν ξεμείνει από δυνάμεις και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις προς την εστία των Ουκρανών, ενώ το πέρασμα του Μιχάλη Κωνσταντίνου, Φέλιξ Μπόρχα και Γρηγόρη Γεωργάτου ήταν δίχως αντίκρυσμα.
Θα μπορούσαμε αντί επιλόγου να κάνουμε κριτική για το τι φταίει που σε 12 αγώνες τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μόλις μια νίκη στο Champions League. Γνώμη μας είναι πως αρμόδιοι για αυτό το θέμα είναι οι διοικούντες στον Ολυμπιακό και αναμένουμε να πράξουν όπως κρίνουν για το μέλλον της ομάδας. Το σίγουρο είναι ένα πως με το υπάρχον υλικό, ελπίδες για εκτός συνόρων διάκρισης είναι απειροελάχιστες, αν πάλι όμως αυτοί που έχουν αναλάβει τα ινία της ομάδας θέλουν να παίζουν με τις πιθανότητες η ευθύνη πλέον δεν μεταφέρετε σε κανέναν προπονητή και σε κανένα παίκτη αλλά αλλού...
Κ.Κ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Πάντος (75΄ Κωνσταντίνου), Ντομί (82΄ Γεωργάτος), Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης, Μάριτς, Καστίγιο, Μπαμπανγκίντα (82΄ Μπόρχα), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Σουστ, Σρνα, Ρατ, Κούτσερ, Τσιγκρίνσκι, Τίμοστσουκ, Φερναντίνιο (80΄ Ελάνο), Ματουζάλεμ (76΄ Ντουλιάι), Ζάντσον, Μπραντάο, Μαρικά (65΄ Αγκαχόβα)

Διαιτητής: Στίβεν Μπένετ (Αγγλία)
Βοηθοί: Ντέιβιντ Μπάμπσκι, Κέβιν Πάικ

Κόκκινες: 90΄ Ρατ (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Κωνσταντίνου, Μάριτς - Μπραντάο, Κούτσερ, Σουστ, Ρατ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ