Τι μέλλει γένεσθε;

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 8.12.06

Βαρύ είναι το κλίμα τις τελευταίες μέρες στον Ολυμπιακό και άπαντες περιμένουν τον Σωκράτη Κόκκαλη να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας. Σε όλο αυτό το σαματά που επικρατεί έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι γνωστοί καλοθελητές που κόπτονται για το "καλό" της ομάδας, προτείνουν από τεχνικούς διευθυντές μέχρι προπονητές και από παίκτες μέχρι φροντιστές. Παρακάτω θα αναλύσουμε πως έχει η κατάσταση..

ΤΡΟΝΤ ΣΟΛΙΝΤ
Η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος ο Τρόντ Σόλιντ βλέπει δυσοίωνο το μέλλον του στον Ολυμπιακό, κάτι που επισημαίνει σε σημερινές δηλώσεις του στην εφημερίδα ΦΩΣ:" «Με ή χωρίς εμένα, χρειάζονται σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του Ολυμπιακού. Ξέρω τι πρέπει να κάνω, αλλά χρειάζομαι και βοήθεια». Αν προσπαθήσουμε να κωδικοποιήσουμε τα λόγια του Νορβηγού θα βγάλουμε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα,


  • "Μέ ή χωρίς εμένα", Γνωρίζει και ο ίδιος πως απέτυχε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μια Ευρωπαϊκη διάκριση, επιθυμεί βέβαια να ανανεώσει το συμβόλαιο του, όμως γνωρίζει πως η παραμονή του στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι μάλλον απίθανη.
  • "χρειάζονται σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του Ολυμπιακού". Θεωρεί δεδομένο πως για να υπάρχει ένα όραμα, πρέπει να αποχωρήσουν από την ομάδα παίκτες σημαίες ή ακόμα και καρεκλοκένταυροι παράγωντες που δεν προσφέρουν στην ομάδα.
  • "Ξέρω τι πρέπει να κάνω, αλλά χρειάζομαι και βοήθεια". Ο Τρόντ Σόλιντ βρίσκεται ενάμιση χρόνο στον Ολυμπιακό, είναι έξυπνος άνθρωπος και γνωρίζει τι πρέπει να γίνει, όμως δεν μπορεί να το κάνει δίχως να έχει την στήριξη από την Διοιήκηση. Ήρθε στον Ολυμπιακό δίχως να γνωρίζει πως υπάρχει ένα "καθεστώς", το οποίο έχει άλλους δεσμούς επικοινωνίας με τον πρόεδρο. Μια ακόμα ερμηνεία έχει να κάνει με τα αγωνιστικά. Είναι δεδομένο πως ο Νορβηγός είναι γνώστης της αγοράς, ξέρει να ξεχωρίζει ποιοτικούς παίκτες όσον αφορά τις πρώτες επιλογές και είναι λογικό πως αν αυτοί δεν αποκτούνται, καταφεύγει σε δευτερεύοντες λύσεις. Βοήθεια λοιπόν χρειάζεται και από επενδύσεις που πρέπει να γίνουν, καλώντας τον πρόεδρο να κάνει οικονομικές υπερβάσεις.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Ο ισχυρός άντρας των ερυθρολεύκων είναι αρκετά απαγοητευμένος από το ευρωπαϊκο image του Ολυμπιακού. Πριν από δυο χρόνια έδιωξε έναν προπονητή που κατέκτησε το ντάμπλ και συγγέντρωσε 10 βαθμούς στο Champions League με σκοπό να κάνει κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Αν και η επιλογή του Πολ Λεγκέν ήταν μάλλον ουτοπική για εκείνη την περίοδο κατέληξε σε έναν ελπιδοφόρο και ανερχόμενο προπονητή με σκοπό να δημιουργηθεί μια ομάδα. ο Νορβηγός αν και απέτυχε στο να δώσει μια αγωνιστική ταυτότητα στον Ολυμπιακό ως προπονητής εντός γηπέδου, είναι άριστος διαχειριστής των κρίσεων, γνωρίζει να κρατά τις ισορροπίες, ενώ έχει δίξει και άριστες οργανωτικές αρετές σε επιμέρους τομείς διαχείρησης ενός ποδοσφαιρικού σωματείου. Μπορεί όμως να προσφέρει από το πόστο του General Manager όπως έχει ακουστεί σαν άποψη, και να συνεργαστεί με έναν άλλο προπονητή; Αυτό το σενάριο είναι μάλλον απίθανο, αλλά είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει ο Νορβηγός την καριέρα του στο λιμάνι. Βιαστικές αποφάσεις για τον μέλλον του Ολυμπιακού, δεν πρόκειται να παρθούν από τον Σωκράτη Κόκκαλή, ούτε πρόκειται να διαλυθεί μια ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, ενώ αποκλείεται τόσο να παραιτηθεί ο Τρόντ Σόλιντ όσο και να λυθεί το συμβόλαιο του. Ο Νορβηγός δεν είναι αυτής της νοοτροπίας, ενώ σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός θελήσει να σπάσει το συμβόλαιο του, θα πρέπει να του καταβάλει ως αποζημίωση 2εκάτ. Ευρώ. Το σενάριο να παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι είναι το πλέον πιθανό, αλλά αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις και στο θέμα του τεχνικού διευθυντή. Λύσεις από την Ελληνική αγορά δεν φαίνεται να πολυαρέσουν στον Κόκκαλη, όσο και να θέλουν μερικοί να "σπρώξουν" κάποιος παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, πιθανών ελεγχόμενους από τα ΜΜΕ για να εξυπερετήσουν άλλους σκοπούς παρά να προσφέρουν λειτουργικά από την θέση του τεχνικού διευντή. Στο προσκήνιο υπάρχει πάντα το όνομα του Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά και του Ριβάλντο που σύμφωνα με πληφορορίες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φέρεται να του προτείνει σε λίγες μέρες να αναλάβει μετά το καλοκαίρι αυτό το πόστο. Καθώς φαίνεται η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα είναι μια κρίσημη μέρα για το μέλλον του Ολυμπιακού, καθώς έχει προαναγγελθεί διοικητικό σύμβουλιο όπου θα ακουστούν απόψεις και θα παρθούν αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας. Πιθανόν αυτή η ημερομηνία να αποτελέσει έναρξη για ανεύρεση ενός τεχνικού διευθυντή που θα οργανώσει το τμήμα, έχωντας μπροστά του ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη ανεύρεσης προπονητή που η αγωνιστική φιλοσοφία του ταιριάζει με το προφίλ του Ολυμπιακού και σε συνεργασία με τον νέο τεχνικό, θα αναζητηθούν παίκτες σε νεαρή ηλικία και με προοπτικές εξέλιξης που να στελεχώσουν μια νέα ομάδα με φιλοδοξίες, όραμα και δίψα για καταξίωση. Προπαντών συνιστάται ηρεμία και κατόπιν σκέψη για να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.
DREAMWALKER

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ