Γλυκόπικρη γεύση

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 7.12.06

Αρκετά περίεργο ήταν το συναίσθημα των οπαδών της ΑΕΚ έπειτα από τον χθεσινοβραδυνό αγώνα με την Άντερλεχτ. Πίκρα γιατί η ομάδα αποκλείστικε από την συνέχεια του Champions League αλλά συνάμα και χαρά γιατί πάλεψε τον αγώνα με έναν αντίπαλο που σκιζόταν μέσα στο γήπεδο για να πάρει την νίκη και όλα δείχνουν πως η ομάδα της ΑΕΚ έχει μέλλον. Από την αρχή του αγώνα ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Άκης Ζήκος, ο οποίος
έκοβε εν τη γενέσει τους τις όποιες επιθέσεις των Βέλγων και παράλληλα έβγαινε μπροστά με σωστές επιλογές και με τους Παουτάσο και Γεωργέα να ανεβαίνουν από τα πλάγια. Αν και η Ένωση φαινόταν να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, στο 38' ο εξαιρετικός Φρούτος απέφυγε ωραία τον Παπασταθόπουλο, έχασε την μπάλα από τον Κυριακίδη, αλλά αυτός άργησε να την απομακρύνει, με συνέπεια αυτή να παραμείνει στην άμυνα της Ένωσης και μέσα σε... χαωτικές καταστάσεις, ο Βάντεν Μπόρε βρήκε τον τρόπο για να σκοράρει και να κόψει τα πόδια των παικτών του Φερέρ... Ετσι, το 1-0 έμεινε ως και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια καλή απόκρουση του Σορεντίνο σε εκτέλεση φάουλ και με την αλλαγή του Φερέρ στο 50', που πέρασε τον Λάκη στη θέση του Κυριακίδη, δίνοντας επιθετική πνοή στην ομάδα του. Ο νεοεισελθόντας δημιούργησε μια καλή φάση με σέντρα για τον Μαντούκα που έκανε το σουτ και ο Φερέρ ρίσκαρε κι άλλο, αντικαθιστώντας τους Ζούλιο Σέζαρ και Μαντούκα με τους Χετεμάι και Ντελίμπασιτς. Όμως η Άντερλεχτ κατάφερε να προσφέρει μια νέα ψυχρολουσία στην "Ένωση" όταν στο 63' πέτυχε τέρμα με κοντινό σουτ του Φρούτος μετά από απόκρουση του Σορεντίνο σε κοντινή προσπάθεια του Τσίτε.
Από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος του αγώνα η Ελληνική ομάδα μετατράπηκε σε ύαίνα που ήθελε να επιτεθεί με νύχια και με δόντια στο θήραμα της. Αν και το σκορ στον αγώνα Μίλαν-Λιλ ήταν στο 0-2 και δεν έδινε ελπίδες για πρόκριση, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ψυχωμένη και κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ σε 2-2 με γκολ του Λάκη και Τσιρίλο. Οι κιτρινόμαυροι έδωσαν και την ψυχή τους μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League, σίγουρα όμως αυτή η εμφάνιση έκανε τους οπαδούς της να αισθάνονται υπερήφανοι και να αισιοδοξούν πως ένα καλύτερο μέλλον περιμένει την "Ένωση" στα προσεχή χρόνια.
Οι οκτώ βαθμοί συγκομιδής της ΑΕΚ στο Champions League αποτελούν ρεκόρ για την ιστορία της στη διοργάνωση. Τις σεζόν 1994/95 και 2003/04 η «Ένωση» είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς, ενώ την περίοδο 2002/03 είχε έξι βαθμούς με έξι ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις είχε μείνει στην τέταρτη θέση, ενώ στην τελευταία κατέλαβε την τρίτη θέση, όπως έγινε και φέτος.

Οι συνθέσεις
Αντερλεχτ (Φράνκι Βερκότερεν):
Ζίτκα, Ντεσάχτ, Παρέγια, Ντε Μαν, Γιουχάζ, Μπίλια, Χασάν (64' Μπουσουφά), Γκορ, Βάντεν Μπόρε, Τσίτε, Φρούτος (79' Λέγκεαρ)

ΑΕΚ (Λορέντσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Παουτάσο, Γεωργέας, Τσιρίλο, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Τόζερ, Κυριακίδης (50' Λάκης), Μαντούκα (57' Ντελίμπασιτς), Ζούλιο Σέζαρ (57' Χετεμάι), Λυμπερόπουλος

Κ.Α.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ