Επιθυμίες και απαιτήσεις

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 23.11.06

Αν και αγωνίστηκε αξιοπρεπέστατα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε την ήττα από την Βαλένθια στο "Μεστάγια". Οι "νυχτερίδες" χτύπησαν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με τον Ανγκούλο να περνάει με ντρίπλα τον Στολτίδη και με δυνατό σουτ να νικάει τον Αντώνη Νικοπολίδη. Με γκολ από τα αποδυτήρια μπήκαν οι νυχτερίδες στο β' ημίχρονο. Στην πρώτη φάση της επανάληψης ο γνωστός δήμιος του Ολυμπιακού από τα ματς με την Ρεάλ, Φερνάντο Μοριέντες ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Βίγια, έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και σημείωσε το δεύτερο γκολ της Ισπανικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ξεκίνησε τον αγώνα έχωντας καλή παρουσία στον χώρο του κέντρου, έχασε κάποιες ευκαιρίες με σουτ του Ριβάλντο αλλά είχε την ατυχία να χάσει τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος υπέστη βαρύ διάστρεμα και αναμένεται να μείνει 3 εβδομάδες εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελληνική ομάδα φαινόταν μπλοκαρισμένη μέχρι το 70ο λεπτό όπου πέρασε στον αγώνα ο Φέλιξ Μπόρχα και η επιθετική γραμμή των ερυθρολεύκων λειτούργησε καλύτερα. Μέτρια ήταν η παρουσία του Καστίγιο και Οκκά που βοήθησαν περισσότερο ανασταλτικά και φαινόντουσαν αποκομένοι από την μεσαία γραμμή. Ο Τροντ Σόλιντ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 έχωντας στον χώρο της άμυνας τον Σέζαρ, Κωστούλα, στα άκρα έπαιξαν Πάντος-Ζεβλάκοφ, κεντρικά χαφ οι Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, μπροστά τους ο Ριβάλντο έχωντας στην ίδια ευθεία δεξιά τον Οκκά και αριστερά τον Κάστίγιο ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κωνσταντίνου. Μετά τον τραυματισμό του Κύπριου, ο Μάριτς αγωνίστηκε στην δεξιά πλευρά και ο Οκκάς πέρασε σέντερ φορ, χάνωντας όλες τις μάχες από το αμυντικό δίδυμο των νυχτερίδων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες):
Κανιθάρες, Μιγκέλ, Αλμπιόλ, Αγιάλα, Κούρο Τόρες, Μπαράχα (86' Ούγκο Βιάνα), Παγιάρντο, Χόακιν, Σίλβα, Ανγγούλο (75' Ταβάνο), Βίγια (22' Μοριέντες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ):
Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Σέζαρ, Κωστούλας, Στολτίδης (62' Μπαμπανγκίντα), Καστίγιο (70' Μπόρχα), Οκκάς, Κωνσταντίνου (17' Μάριτς), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς. Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία) Κίτρινες: Παγιάρντο, Αλμπιόλ, Αγιάλα - Ζεβλάκοφ, Μάριτς, Καστίγιο, Πάντος


Επιθυμίες και απαιτήσεις
Σαφώς πρέπει να διαχωρίσουμε τις επιθυμίες των οπαδών από τις πραγματικές απαιτήσεις. Κανένας οπαδός του Ολυμπιακού δεν είχε την απαίτηση η ομάδα να κερδίσει έναν αντίπαλο εκτός έδρας που στα τελευταία χρόνια μετρά 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Κύπελλο Ουέφα και 2 τελικούς Champions League. Σίγουρα η επιθυμία ήταν ο Ολυμπιακός να φύγει νικήτής
από το "Μεστάγια" όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παίκτες όπως οι Βίγια, Μπαράχα, Ανγκούλο, Χοακίν, Αλμπιόλ, Μοριέντες είναι παίκτες κλάσης που κάνουν την διαφορά.
Η απαίτηση των οπαδών του Ολυμπιακού είναι η ομάδα να παρουσιάζεται καλύτερη χρόνο με τον χρόνο, να δίχνει σημάδια βελτίωσης και να παίρνει αυτό που τις αναλογεί σε κάθε αγώνα. Ο Νορβηγός τεχνικός σε χθεσινές του δηλώσεις, μίλησε για την συνολική παρουσία του Ολυμπιακού στην διοργάνωση τα τελευαία δυο χρόνια και είπε πως γνωρίζει τι φταίει και θα ενημερώσει τον πρόεδρο για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Τα ίδια βέβαια είπε και πέρισυ, αλλαγές έγιναν στο ρόστερ, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Το μάτς με την Σαχτάρ είναι οριακό για τον φετινό Ολυμπιακό και δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξει αν ο Τρόντ Σόλιντ μπορεί να οδηγήσει τους "ερυθρόλευκους" σε μια νίκη που θα έχει ως αντίκρυσμα η ομάδα να συνεχίσει να έχει ευρωπαϊκες υποχρεώσεις στο κύπελο ουέφα.
Όσον αφορά το τί μέλλει γένεσθε, προσωπική μας εκτίμηση είναι πως οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, θα πρέπει να σκεφθούν εις βάθος το μέλλον της ομάδας. Να γίνει μια αντικειμενική αξιολόγηση του ρόστερ για τους παίκτες που μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν και θα αποτελέσουν τον "κορμό", ενώ παράλληλα να αναζητήσουν με βάση τις υποδείξεις του προπονητή ή του ενδεχόμενου τεχνικού διευθυντή, παίκτες που θα στελεχώσουν μια νέα ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες.
Dreamwalker

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ