Να προκαλέσει την τύχη της

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 21.11.06

Ραντεβού με την ιστορία φαίνεται να έχει σήμερα η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει την Ιταλική Μίλαν για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η νίκη επί της Λιλ σκόρπισε τον ενθουσιασμό στις τάξεις της "Ένωσης" και με μια ενδεχόμενη νίκη θέτουν σοβαρή υποψήφιότητα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, αλλά και διασφαλίζουν κατά μεγάλο ποσοστό την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Ουέφα.
Ο Λορέντζο Σέρα Φερέρ κάλεσε τους ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν με πάθος και να δώσουν το 100% του ευατού τους δίχως να φοβηθούν το μεγαθήριο της Μίλαν. Συγγεκριμένα ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε:
«Δεν πιστεύω ότι κάποιος από εσάς χρειάζεται ιδιαίτερο κίνητρο για να παίξει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλετε να παίξετε. Γι' αυτό λοιπόν θέλω από εσάς να μη σεβαστείτε περισσότερο απ' όσο χρειάζεται τη Μίλαν. Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος που έγινε και στο Μιλάνο. Να σεβαστούμε τη Μίλαν όπως σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και τίποτα παραπάνω. Δεν χρειάζεται άλλος σεβασμός προς τη Μίλαν. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος. Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Να παίξετε με ψυχή και θάρρος, να τα δώσετε όλα, να είστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να πιστεύετε στη νίκη. Πρέπει να φέρουμε το ματς εκεί πού θέλουμε, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε προσεκτικοί, διότι ο αντίπαλος έχει παίκτες που μπορούν να εκμεταλλευτούν οποιοδήποτε λάθος μας. Εχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Δεν πρέπει να την αφήσουμε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου και των υψηλών απαιτήσεων που πρέπει να έχουμε από τον εαυτό μας».
Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο Ισπανός τεχνικός προβληματίζεται ιδιαίτερα για το δεξί άκρο της άμυνας. Γεωργέας και Παουτάσο έμειναν εκτός αποστολής αφού κρίθηκαν ανέτοιμοι και ο μόνος ποδοσφαιριστής που υπάρχει στο ρόστερ και μπορεί να καλύψει την θέση αυτή είναι ο Βαγγέλης Μόρας, ενώ σαν σκέψη υπάρχει και αυτή του Μπρούνο Τσιρίλο. Στο κέντρο της άμυνας, Δέλλας, και Τσιρίλο είναι τα φαβορί με τον Παπασταθόπουλό να είναι μπαλαντέρ, ενώ δεν αποκλείεται ο Ισπανός τεχνικός να κάνει την έκπληξη με τον Έμερσον σε αυτή τη θέση σε περίπτωση που προτιμήσει τον Τσιρίλο να αγωνιστεί ως δεξί μπακ. Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, δεδομένη είναι η παρουσία των Σορεντίνο, Λυμπερόπουλου, Μαντούκα ως δεύτερου επιθετικού, Ζήκου, Ζούλιο Σέζαρ και Τζιωρτζιόπουλου στο βασικό σχήμα. Ο Χετεμάι είναι φαβορί για τη θέση του κρυφού κυνηγού.
Από την πλευρά της η Μίλαν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και η απόδοση της στο καμπιονάτο κυμμαίνεται στην μετριότητα. Οι ροσσονέρι απέχουν 22 βαθμούς από την κορυφή ενώ το σκάνδαλο "καλτσιόπολι" φαίνεται να τους έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Ο προπονητής της ομάδας, Κάρλο Αντσελότι, αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Νέστα, Γκατούζο, Αμπροζίνι, Σερζίνιο, Καλάντζε και Φαβάλι, που έμειναν στην Ιταλία με τραυματισμούς. Από την χθεσινή προπόνηση αποχώρησε και ο Καφού, όμως δεν τίθεται πιθανότητα να χάσει την αποψινή αναμέτρηση.Η ομάδα του Μιλάνου αναμένεται να παραταχθεί με το καθιερωμένο 4-3-1-2 και πιθανότερη σύνθεση τους: Ντίντα (τερματοφύλακας), Καφού (δεξί μπακ), Γιανκουλόφσκι (αριστερό μπακ), Σίμιτς, Μαλντίνι (αμυντικό δίδυμο), Μπρόκι, Πίρλο, Ζέεντορφ (κεντρικά χαφ), Κακά (επιτελικό χαφ), Ολιβέιρα, Ιντζάγκι (επιθετικό δίδυμο).
Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και δεύτερη συνολικά μετά την επιστροφή της στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ θα αγωνιστεί μπροστά σε κατάμεστες κερκίδες, αφού όπως όλα δείχνουν σήμερα θα παρεβρεθούν στο ΟΑΚΑ περισσότεροι από 65.000 θεατές. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο πανύψηλος(194) Ολλανδός διαιτητής Έρικ Μπράαμχααρ και ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδωθεί από το Supersport.
K.A.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ