Λ(ΟΥΦΟ)ΛΟΓΙΕΣ EXTRA

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 3.10.06

Λοιπόν, σήμερα θα ασχοληθώ λίγο με μια συνταγή σούπας, μιας τοπικής παραδοσιακής κρητικής σούπας με μανιτάρια.

Ξεκινάμε με τα υλικά
1 κιλό µανιτάρια φρέσκα
2 µατσάκια φρέσκα κρεµµύδια
1 µικρό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
1 µατσάκι άνηθος
1 αυγό
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
χυµό από ένα λεµόνι
πιπέρι πράσινο

και συνεχίζουμε με την διαδικασία μαγειρέματος....

Καθαρίζουµε τα µανιτάρια και τα πλένουµε πολύ καλά. Τα κόβουµε σε µικρά κοµµάτια και τα αφήνουµε να στραγγίσουν. Βάζουµε σε µια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουµε και ρίχνουµε το ξερό κρεµµύδι. Αφού ροδίσει ελαφρά, ρίχνουµε και τα µανιτάρια και ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά. Σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε αµέσως 4 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε το φαγητό για 20 λεπτά. Ρίχνουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και τον άνηθο ψιλοκοµµένα. Αναµειγνύουµε καλά και συνεχίζουµε το ψήσιµο πάντα µε κλειστό καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 15 ακόµη λεπτά. ?οκιµάζουµε το φαγητό και προσθέτουµε λίγο αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Σε ένα γυάλινο µπολ χτυπάµε το αυγό µέχρι να «αφρίσει». Ρίχνουµε εναλλάξ και πολύ αργά στο αυγό λίγο από τον χυµό του λεµονιού και λίγο από τον ζωµό της σούπας. Τέλος, αδειάζουµε το µείγµα µέσα στην υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουµε καλά. Σερβίρουµε ζεστή τη σούπα, µε πιπέρι και λίγο φρεσκοκοµµένο άνηθο.

Σας διαβεβαιώνω πως η σούπα είναι νοστιμότατη και χορταστική σε περίπτωση όμως που ο μάγειρας είναι άσχετος ή τα υλικά του είναι αγορασμένα την τελευταία στιγμή από την λαχαναγορά γίνεται άνοστη, παραμένει όμως σούπα!!!
ΛΟΥΦΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ