Πλήρωσε τα λάθη της άμυνας

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18.10.06

Μεγάλη ευκαιρία έχασε εχθές η ΑΕΚ στο να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον αγώνα με την Λιλ. Η Γαλλική ομάδα μπήκε δυνατά το παιχνίδι και δημιούργησε ευκαιρίες, όμως η Ένωση κατάφερε να αντέξει στην πίεση των πρώτων λεπτών και δημιούργησε ευκαιρίες με σουτ του Τόζερ στο 19 και του Σέζαρ στο 31. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους Γάλλους να χάνουν σημαντική ευκαιρία στο 45 όταν ο Ρομπεϊγ προ κενής εστίας, έστειλε την μπάλα άουτ. Το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε άρδην καθώς η άμυνα της Ελληνικής ομάδας υπέπεσε σε σοβαρά λάθη, χάνωντας την αυτοσυγγέντρωση της. Οι Γάλλοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 64 όπου ο Κεϊτα δεν μπόρεσε να σταματηθεί από την δεξιά πλευρά και έδωσε πάσα στον Ρομπεϊγ, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία και έκανε το 1-0. Η ΑΕΚ αντέδραση τρία λεπτά αργότερα με τον Βλάνταν Ίβιτς που πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έπειτα από ασίστ του Λυμπερόπουλου.
Στην συνέχεια ο Λορέντζο Φερέρ αντικατέστησε τον Βασίλη Λάκη και πέρασε στην θέση του τον Ντελίμπασιτς όμως ατύχησε στην δεύτερη αλλαγή του καθώς ο Βλάνταν Ίβιτς τραυματίστηκε στον προσαγωγό και αναγκάστηκε να αντικατασταθεί από τον Κυριακίδη.
Από αυτό το σημείο και μετά η ΑΕΚ έχασε την ισορροπία της στον χώρο του κέντρου και παρά την παρουσία του Ζήκου, Κυριακίδη και Έμερσον δεν κατάφερε να εμποδίσει την ανάπτυξη παιχνιδιού της Λιλ με αποτέλεσμα στο 82 λεπτό σε μια φάση καρμπόν με αυτή του πρώτου ο Κείτα να κάνει πάλι άνω κάτω την δεξιά πτέρυγα της ΑΕΚ και να σερβίρει πάσα-γκολ στον Γκίγαξ, ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο Μακούν δέχθηκε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, απέφευγε τον Τσιρίλο και με ένα αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σορεντίνο.
Αν και η ΑΕΚ αγωνίστηκε δίχως κόμπεξ, ωστώσο το κλειδί του αγώνα ήταν η άμυνα πάνω στον δαιμόνιο Κεϊτα. Αν και στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση κατάφερε να αποφύγει τον κίνδυνο, ωστώσω το ανεπυτυχή μαρκάρισμα του Ουντέζε στον Κεϊτα, ήταν το κλειδί του χθεσινού αγώνα.
K.A.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ