Ο νόμος του πρωταθλητή

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 24.9.06

Ο Ολυμπιακός αν και στερήθηκε την παρουσία 3 βασικών παικτών του (Ντομί, Ζεβλάκοφ, Ριβάλντο) και παρά το γεγονός ότι για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε με 10 παίκτες κατάφερε για μια ακόμη φορά να επιβάλλει τον δικό του νόμο στα ντέρμπι. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς. Η ΑΕΚ έχωντας στην σύνθεση της τον εξαιρετικό Ακη Ζήκο που μοίραζε με σιγουριά πάσες στους παίκτες του κέντρου, κατάφερε να πάρει την μάχη στον χώρο του κέντρου και να δημιουργήσει ρήγματα κυρίως από την αριστερή της πλευρά με τον Σέζαρ να βρίσκεται σε καλή μέρα και να δέχετε πολύτιμη βοήθεια από τον Ουντέζε, ενώ από την αντίπαλη πλευρά ο Τάσος Πάντος αν και φιλότιμος αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού δεν δημιούργησε πολλά προβλήματα στην "Ένωση" καθώς ο Γεωργάτος είχε αναλάβει την επιτήρηση του Βασίλη Λάκη, ο Τζόρτζεβιτς ήταν σε κακή μέρα και τα είχε βρει σκούρα απέναντι στους Έμερσον και Ζήκο ενώ ο Νέρι Καστίγιο μην βοηθούμενος από το βροχερό τεραίν συνάντησε προβλήματα απέναντι στον Γεωργέα που βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα. Αν και η επιθετική γραμμή των ερυθρολεύκων (Καστίγιο, Κωνσταντίνου, Οκκάς) φάνηκε να έχει κέφια, δεν κατάφερε να τροφοδοτηθεί από τους (Στολτίδη, Τζόρτζεβιτς, Καφέ) ενώ σημαντική ήταν η απουσία του Ριβάλντο που θα έδινε λύσεις τόσο στην οργάνωση του παιχνιδιού, όσο και στην επιθετική γραμμή των ερυθρολεύκων. Η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ συνάντησε σημαντικά προβλήματα καθώς ο Ανατολάκης συνέχισε την παράδοση των καλών εμφανίσεων με αντίπαλο τον Νίκο Λυμπερόπουλο ενώ ο Αμντεσλάμ Ουαντού ήταν σταθερός και είχε καλές τοποθετήσεις απέναντι στον Ντελίμπασιτς. Το παιχνίδι ήταν αρκετά αμφίρροπο με την ΑΕΚ να έχει χάσει περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά και τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να δημιουργήσει ευκαιρές από στατικές φάσεις. Σε μια από αυτές, στο 440 λεπτό ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από την δεξιά πλευρά με στόχο το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και τον Έμερσον να πιάνει μια κακή κεφαλιά που ξεγέλασε τον Σορεντίνο και κατέληξε στα δίχτυα.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δέχθηκε νωρίς ένα σoκ καθώς ο αρχηγός του αποβλήθηκε στο 47, όμως οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν καλύτεροι και με την καθοδήγηση του προπονητή τους κατάφεραν να μην δεχθούν γκολ και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Νικοπολίδη αφήνωντας τους επιθετικούς της ΑΕΚ να αναλώνονται σε επιπόλαιες ενέργειες. Ο Νορβηγός τεχνικός έκανε δυο αλλαγές, (Καστίγο, Οκκάς,-Μάριτς, Σέζαρ) και μετάτρεψε το σύστημα σε 5-3-1, έχωντας τον Σέζαρ σε ρόλο οργανωτή της αμυντικής τριάδας που συμπλήρωναν οι Ουαντού και Ανατολάκης, ενώ ο Μάριτς έδινε πολύτιμη βοήθεια στον Γρηγόρη Γεωργάτο.
Παράπονα από την διαιτησία του Κύρου Βασσάρα υπάρχουν και από τις δύο πλευρές. Η ΑΕΚ ισχυρίζεται πως δεν υπήρχε φάουλ στην φάση του 44, ενώ καταλογήθηκε λανθασμένο οφσαίντ στον Παναγιώτη Λαγό στο Β' που θα επέτρεπε στον νεαρό μεσοεπιθετικό να φύγει στην πλάτη της άμυνας. Περισσότερο δικαιούνται να διαμαρτύρωνται οι πρωταθλητές για την πρώτη κίτρινη κάρτα στον Τζόρτζεβιτς αλλά και για ένα καθάρο γκολ που πέτυχε ο Παντελής Καφές με κεφαλία, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσαϊντ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ