Ευρωρεζιλίκι.......

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 15.9.06

Ένας κακός, ένας άθλιος Παναθηναϊκος δεν κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι σε μια άσημη Ουκρανική ομάδα όπως είναι η Σαπορίζια, ενώ η μετριοπαθή στάση των παικτών ήταν η σπίθα που εκπυρσοκρότησε την οργή των οπαδών που βρέθηκαν στις κερκίδες του Παμπελοπονησιακού σταδίου. Μια από τις πιο μαύρες σελίδες γράφθηκε εχθές στην ιστορία του Παναθηναϊκου, πιο βαριά από τις περσινές ήττες με 5-0 απέναντι στις Μπαρτσελώνα και Βέρντερ αλλά και την ντροπιαστική ήττα 1-0 με την Λίτεξ Λόβετς. Τα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα δεν αρμόσουν σε μια ομάδα που θέλει να έχει ευρωπαϊκο προφίλ, αλλά σε έναν σύλογο της κεντρικής Αφρικής.
Από την αρχή του αγώνα οι παίκτες του Χανς Μπάκε φάνηκαν να μην ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο. Αν και η Ελληνική ομάδα πήρε νωρίς το προβάδισμα με σκόρερ τον Σαλπιγγίδη(10'), οι Ουκρανοί άρχισαν να κάνουν φαρμακερές αντεπιθέσεις αποδεικνύοντας πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα και απόδειξαν σε κάποιους εν Ελλάδι "ειδικούς" που έκαναν λόγο για διαφορές στο μπάτζετ προχθές, πως μια ομάδα μικρή μπορεί να θεωρηθεί μόνο στα χαρτιά και όχι επί του αγωνιστικού χώρου. Περί το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Παναθηναϊκου φάνηκε να βρίσκουν δυνάμεις και άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα ανασταλτικά όμως στην επανάληψη έχασαν κυριολεκτικά τον Μπούσουλα. Η Σαπορίζια έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια με τον Γκότιν (47) ο οποίος βρήκε στην πλάτη της άμυνας από τα αριστερά και με σουτ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς. Στην συνέχεια του αγώνα ο Παναθηναϊκος φάνηκε αδύναμος να αντιδράσει απέναντι στους ψυχωμένους Ουκρανούς που έχασαν αρκετές ευκαιρίες και οι όποιες επιθέσεις που έκανε ήταν εντελώς σπασμωδικές. Περί το τέλος του αγώνα, ο Παναθηναϊκος έδειξε σημάδια διάλυσης αφού οι ποδοσφαιριστές του υπό το ψυχολογικό βάρος της ντροπιαστικής εμφάνισης αλλά και από την φανερή έλλειψη φυσικής κατάστασης έξαγρίωσαν τους 13.000 οπαδούς που δημιούργησαν επισόδεια τα οποία μπορεί να στοιχήσουν ακριβά στην Ελληνική ομάδα.
Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα 200 περίπου οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς τον Χάνς Μπάκε.
Sυγκεκριμένα, με το σφύριγμα της λήξης αρκετοί οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο Περίπου 200 άτομα μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο και πήραν στο κυνήγι τον Χανς Μπάκε ως την φυσούνα, ενώ επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού, με τον Παπαδόπουλο να είναι ο πρώτος εξ αυτών!

Ζούγκλα στα επίσημα!

Την ίδια ώρα, στα επίσημα επικρατούσε κατάσταση... ζούγκλας, εξέγερσης κατά της διοίκησης και του Τζίγγερ! Οι εξοργισμένοι οπαδοί περικύκλωσαν τους Τζίγγερ, Στράτο και Μήτσου και φώναζαν συνεχώς τα συνθήματα "Παύλο Θεέ πάρε την ΠΑΕ" και "Τζίγγερ φύγε". Συνθήματα υπήρχαν και κατά του αντιπροέδρου, με πιο χαρακτηριστικό το "Στράτο μπ..., πουτ... γιε"! Η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με σύσσωμη την αστυνομική δύναμη που βρέθηκε στο γήπεδο να μετακινείται στην εξέδρα των επισήμων για να δημιουργήσει μια ασπίδα γύρω από τον Βαρδινογιάννη και τους άλλους παράγοντες του τριφυλλιού.
Παράλληλα, οπαδοί επιτέθηκαν και στον διευθυντή της εφημερίδας DERBY, Κώστα Γκόντζο, διακόπτωντας τον ενώ έκανε μετάδοση για λογαριασμό ραδιοφωνικού σταθμού. Τα συνθήματα κατά του Τζίγκερ συνεχίζονταν, με το "Βαρδ.. π... βάλε στον κολ... τα λεφτά" να παίρνει σειρά, για να ασχοληθούν και πάλι οι οπαδοί με τον Στράτο, φωνάζοντας "Στράτο ψυχάρα, για πάντα ΑΕΚάρα"... Ο Μήτσου δέχθηκε διαφόρων ειδών αντικείμενα και φτυσιές κατά την έγκαιρη αποχώρησή του, όμως οι υπόλοιποι έμειναν εγκλωβισμένοι.

Ο Τζίγγερ ζούσε ένα μαρτύριο με τον όχλο γύρω του να τον καλεί με λύσσα να αποχωρήσει... Προσπάθησε να σπαταλήσει τον χρόνο παίζοντας αμήχανα με το κινητό του και μη δίνοντας σημασία σε όσα συνέβαιναν γύρω του.

Με τη βοήθεια κι άλλων διμοιριών μερίδα των οπαδών απομακρύνθηκε, ενώ εκτός γηπέδου υπήρξαν επεισόδια με την αστυνομία και πετροπόλεμος!

Τα θλιβερά επεισόδια συνεχίστηκαν, ωστόσο, και έξω από το Παμπελοποννησιακό στάδιο, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται απέναντι στους εξαγριωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Αφού πρώτα έπεφταν κροτίδες, πέτρες και υπήρχε κυνηγητό αστυνομίας και οπαδών, έγινε προσπάθεια να διαλυθεί το πλήθος, η κατάσταση ηρέμησε, αρκετή ώρα αργότερα.

Ενός κακού μύρια έπονται. Ο Παναθηναίκος πλέον κινδυνεύει με σοβαρή τιμωρία καθώς οι διαιτητές κατέγραψαν τα πάντα όσα συνέβησαν μπροστά στα μάτια τους ενώ το μεγάλο αγωνιστικό πλήγμα είναι ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος υπέστη κάταγμα σε οστό στη μέση του και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 3 έως 4 μήνες.
Όσον αφορά τον Χάνς Μπάκε, οι πληροφορίες θέλουν τον Σουηδό τεχνικό να τελειώνει από τον Παναθηναίκο. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αλλά σήμερα θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι για να δώσει εξηγήσεις στην διοίκηση. Λογικά θα του ζητηθεί να λύσουν την συνεργασία τους αφού η διοίκηση του καταλογίζει πέραν της κάκιστης αγωνιστικής συμπεριφοράς την έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου προς το πρόσωπο του ενώ σε συνέχεια των φημών στον πάγκο της ομάδας για τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Πανιώνιο θα καθίσει υπηρεσιακός προπονητής με τον Σπύρο Λιβαθηνό, να συγγεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.
Π.Θ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ