Έκανε ότι μπορούσε...αλλά δεν ήταν αρκετό

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 14.9.06

Φιλότιμη μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή προσπάθεια της ΑΕΚ στο "Μεάτσα". Οι ταχύτατοι "ροσονέρι" δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης, όπου εμφάνισε αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας και παρά την παρουσία των Τσιρίλο και Δέλλα η Μίλαν προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με δυο κεφαλιές τωνΙνζάνκι(18) και Γκουργκούφ (41). Το 3-0 πέτυχε ο Κακά στο 76 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μόρας. Θλάσση υπέστη ο Τραϊνός Δέλλας ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες.
Η ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του αγώνα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα συγγεντρωμένη στον στόχο της που ήταν μια καλή εμφάνιση, δεν κλείστηκε στα καρέ της, δημιούργησε ευκαιρίες όμως δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην Μίλαν που παρατάχθηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-1-1, με τους Σορεντίνο (κάτω από τα δοκάρια), Παουτάσο (δεξί μπακ), Δέλλας και Τσιρίλο (κεντρικό αμυντικό δίδυμο), Τζιορτζόπουλος (αριστερό μπακ). Αυτά σε ότι αφορά την άμυνα. Από κει και πέρα, ο Σέρα Φερέρ θέλησε να δώσει δύναμη στο κέντρο με τον Μόρα να αγωνίζεται σαν αμυντικό χαφ δίπλα στον Έμερσον. Οι Καπετάνος και Σέζαρ έπαιξαν σαν κλασικά πλάγια χαφ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Λίγο πιο μπροστά ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ενώ στην «κορυφή» της επίθεσης ο Ντελίμπασιτς. Από την άλλη πλευρά, η Μίλαν παρατάχθηκε με το σύστημα 4-3-1-2 με τους Ντίντα, Καφού, Σίμιτς, Μαλντίνι, Φαβάλι, Μπρόκι, Γκατούζο, Γκουρκούφ, Κακά, Ιντσάγκι και Ολιβέιρα. Με το ξεκίνημα του αγώνα η Μίλαν προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά της εστία της ΑΕΚ. Η "Ένωση" έχασε την ευκαιρία να πετύχει νωρίς ένα γκολ με κεφαλιά του Ντελίμπασιτς, την οποία απόκρουσε ο Ντίντα, κάτι που πιθανών να είχε ανατρέψει την εικόνα του ματς. Στην συνέχεια η Ιταλική ομάδα επέβαλε τον ρυθμό της, δημιούργησε ρήγματα από τα άκρα της ΑΕΚ και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Σορεντίνο. Το θετικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσει κανείς από τον χθεσινό αγώνα είναι πως η "Ένωση" δεν πανικοβλήθηκε, δεν έπαιξε ταμπούρι στην άμυνα και κατάφερε να δημιουργήσεις φάσεις. Το μεγαλύτερο αρνητικό στοιχείο είναι πως πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν παρέταξε την καλύτερη δυνατή του ενδεκάδα, ενώ η απόδοση των Σέζαρ, Δέλλα, Καπετάνου προβλημάτισε, ενώ ο ρόλος του δεύτερους αμυντικού χαφ που έπαιξε κατ' ανάγκη ο Μόρας μάλλον δεν του ταιριάζει. Λίγα πράγματα έδειξαν ο Λαγός και Ίβιτς που έπαιξαν στην επανάληψη.
Η χθεσινή ήττα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "εντός προγράμματος" αλλά η χθεσινή ισοπαλία της Άντερλεχτ με την Λιλ μπορεί να χαρακτηριστεί ως δίκοπο μαχαίρι. Το πιο κρίσημο μάτς των ομίλων μέχρι το επόμενο είναι ο εντός έδρας αγώνας με την Άντερλεχτ, αν η ΑΕΚ θέλει να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης θα πρέπει να πάρει την νίκη ενώ θέλει και νίκη της Μίλαν επί της Λιλ.
Κ.Α.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ