Έσβυσε ένας θρύλος των Ελληνικών ρίνγκ

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 7.9.06

Του Πάρη Βυλλιώτη από το www.contra.gr

Τελικά ο Απόστολος Σουγκλάκος έχασε την τελευταία μάχη. Την πιό άνιση που έδωσε σε όλη του τη ζωή.

Ο κορυφαίος Έλληνας παλαιστής (κατς) και πρωταγωνιστής σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, στις 21 Αυγούστου, βρισκόταν στη Ρόδο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων όταν υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και οι οικείοι του αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν εσπευσμένα στην Αθήνα.

Παρέμεινε σε κώμα για δύο εβδομάδες και το μεσημέρι της Τρίτης (5/9) έφυγε απο τη ζωή. Ο "άρχοντας των ρινγκ" δεν κατάφερε να βγει νικητής στον κρισιμότερο αγώνα της ζωής του και υπέκυψε σε ηλικία 56 ετών.

Ο Απόστολος Σουγκλάκος γεννήθηκε στα Μανιάτικα Πειραιά. Η γέννηση του έφερε ιδιαίτερη χαρά στον πατέρα του καθώς είχε ήδη τρεις κόρες και περίμενε πως και πώς να αποκτήσει ένα γιο. Μπορεί να μην ήταν καλός μαθητής αλλά ήθελε να είναι ο πιο δυνατός και ο πιο τίμιος ταυτόχρονα.

Δεν τον κέρδισαν τα γράμματα, αλλά ο αθλητισμός. Στα 10 του ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά μετά από τρεις μήνες τα παράτησε για να μπει στα γυμναστήρια.

Σαν παλαιστής κατάφερε να γίνει διάσημος και να ταξιδεύσει σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη δεκαετία του ’60 έκανε την εμφάνισή του στον ελληνικό κινηματογράφο παίζοντας μικρούς ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες.

Η καριέρα του όμως απογειώθηκε τη δεκαετία του ’80. Το 1984 έπαιξε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταινία «Τα Καθάρματα».

Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε σε μια επαναστατική, για τα δεδομένα της εποχή, ταινία, Το Ρεμάλι της Αθήνας, ενώ τα επόμενα χρόνια είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε τρεις βιντεοταινίες.

Η αγάπη του όμως για την πάλη ήταν τόσο μεγάλη, που αποφάσισε μετά τις κινηματογραφικές του επιτυχίες να επιστρέψει στα ρινγκ. Το 2000 στράφηκε στο χώρο της δισκογραφίας βγάζοντας CD με τίτλο «Ραπίσματα».

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ