Reporter X: Ξεκίνησε ο προγραμματισμός

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28.3.09

Ονομάζομαι Reporter X, μέσα από το Αθλητικό παρασκήνιο θα σας παρουσιάζω όποτε υπάρχει ανάγκη, μια άλλη όψη της επικαιρότητας με λίγα μεστά λόγια, γιατί τα κείμενα σεντόνια και κουράζουν και δεν μου αρέσουν. Η θεματολογία μας θα είναι κυρίως για μεταγραφές και παρασκήνιο των ομάδων. Τις ερωτήσεις σας μπορείτε να τις στέλνετε στην ηλέκτρονική διεύθυνση paraskiniogr@yahoo.gr
Ας ξεκινήσουμε όμως την θεματολογία μας γιατί όπως σας είπα, τα πολλά λόγια κουράζουν...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Οι πληροφορίες μου αναφέρουν πως οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για μεστές, μετρημένες και ψαγμένες μεταγραφές. Δώστε βάση στο τελευταίο, πέρυσι ο Σωκράτης Κόκκαλης μίλησε για παίκτες που δεν θα ζημειώνουν την ομάδα και θα προσφέρουν. Δεν ήθελε άλλες περιπτώσεις Λιονέλ Νούνιεζ που τον θυμόμαστε για το ανάποδο ψαλιδάκι στο ματς του κυπέλλου, ούτε έναν μόνιμα τραυματία και παραπονούμενο Λεντέσμα, ούτε την Πόρτσμουθ να λαμβάνει χρήματα όποτε ο Ολυμπιακός κατακτούσε τίτλο σαν πριμ για την μεταγραφή του Λούα-Λούα.
Φέτος υπήρχαν παρόμοια κρόούσματα αλλά κυρίως τα προβλήματα ήταν δυο:Ο Όσκαρ και ο αδιάφορος Ραούλ Μπράβο. Ο μεν πρώτος μέχρι τον Φλεβάρη είχε καταντήσει ανέκδοτο και ήταν ένα μεγάλο ψεγάδι στις επιλογές του Βαλβέρδε, ο δε δεύτερος ήταν αδιάφορος, ο προπονητής δεν τον υπολογίζει και κατέλληξε δανεικός στην Ισπανία και ζήτημα είναι αν έχει αγωνιστεί δυο φορές.. Στο ζουμί τώρα, τα ζητήματα στον Ολυμπιακό είναι πρώτα αν θα μείνει ο Βαλβέρδε, κάτι που θεωρώ ότι θα γίνει και σε δεύτερη φάση οι περιπτώσεις των δανεικών. Πιο δύσκολη η περίπτωση του Λέτο, του οποίου η απόφαση από τα Αγγλικά δικαστήρια βγαίνει σύντομα και η Λίβερπουλ ήδη ψάχνει να τον πουλήσει και όχι να τον δώσει δανεικό και η περίπτωση του Ντάρμπισιρ. Για τον Άγγλο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Αν η Μπλάκμπερν σωθεί, ο Βρετανός θα παραμείνει στο λιμάνι, διαφορετικά θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής με την φανέλα βασικού στο τσεπάκι μιας και η Μπλάκμπερν της Πρέμιερσιπ δεν θα αντέχει τα μεγάλα συμβόλαια. Όσον αφορά για τις μεταγραφές, εκεί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν θα πρέπει να περιμένουν και πολλά. Τα κουκιά είναι μετρημένα και τα χρήματα ελάχιστα, ο Κοτσιανικούλης θα αποκτηθεί μόνο αν το ποσό που ζητήσει ο Εργοτέλης είναι σε λογικά πλαίσια, ο Φιλόμενο θα βρίσκεται σταντ μπαϊ μέχρι τον Ιούλιο, όπου θα εξεταστούν οι προτάσεις των Νινιάδη, Μπαρμπαλιά και Άντερσον Πελέ, ο Λεντέσμα επιστρέφει, ενώ υπό προυποθέσεις θα αποκτηθούν είτε ένας κεντρικός αμυντικός είτε ένας αριστερός μπάκ. Η πώληση ή λύση συμβολαίου του Ραούλ Μπράβο και η απόφαση του Άντζα να σταματήσει το ποδόσφαιρο, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις μεταγραφικές κινήσεις των ερυθρολεύκων. Επίσης το όνομα του Ζαϊρί σχετίζεται άμεσα με τον Τζόρτζεβιτς και τον Λέτο, ενώ πάντα υπάρχει το περιθώριο μιας έκπληξης αν προκύψει κάτι καλό και φτηνό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Στους πράσινους είναι δεδομένο πως υπάρχει περισσότερο χρήμα στα ταμεία από οποιαδήποτε άλλη ομάδα και ο λόγος είναι απλός...το Τσάμπιονς Λίγκ. Φέτος έγιναν σημαντικές επενδύσεις, έπεσαν αρκετά χρήματα σε μεταγραφές, όμως οι παράγωντες του πολυμετοχικού σχήματος δεν είναι ικανοποιημένοι από την διαχείριση υλικού από τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός θα παραμείνει στο τιμόνι και την δεύτερη χρονιά εάν και εφόσον τερματίσει δεύτερος στην τελική κατάταξη και η ομάδα πάρει το δεύτερο εισητήριο για το Champions League, σε διαφορετική περίπτωση, οι παράγωντες των πράσινων, θα κινηθούν άμεσα για αντικαταστάτη του και θα πέσουν τα πρώτα ονόματα στο τραπέζι με αυτό του Νιόμπλια από την Ελληνική αγορά να μοιάζει το πιο πιθανό. Όπως λέγεται τρια μεγάλα ονόματα, ένα για κάθε γραμμή θα είναι η βασική προτεραιότητα του Παναθηναϊκού, με τον Κώστα Αντωνίου να εξετάζει κάποιες περιπτώσεις παικτών. Ένας κεντρικός αμυντικός, ένας χαφ με τον Λεονάρντο του Άγιαξ να είναι σχεδόν σίγουρος και ένας επιθετικός για τον οποίο θα δαπανηθούν περί τα 10εκάτ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ετήσιου συμβολαίου του ποδοσφαιριστή. Ονόματα ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει, υπάρχει καιρός άλλωστε και η ομάδα όπως λέει ο Τεν Κάτε, πρέπει να μείνει συγγεντρωμένη στον μοναδικό της στόχο. Μεγάλες πιθανόητες συγγεντρώνει η επιστροφή του Τζιόλη καθώς η Βέρντερ θέλει μεν να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή, όχι όμως με τα χρήματα που συμφωνήθηκαν. Αν ο Παναθηναϊκός δεχθεί να τον παραχωρήσει με κάτι παραπάνω από ένα εκάτ. ευρώ, μάλλον ο διεθνής μέσος θα συνεχίσει να φορά τα πράσινα της Γερμανικής ομάδας, διαφορετικά υπάρχει και ο δρόμος της επιστροφής.

ΑΕΚ
Αβέβαιο είναι το μέλλον των μεταγραφικών στην ΑΕΚ. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρχει και νέος επενδυτής στην Ένωση ή η παρούσα διοίκηση θα αναλάβει να βγάλει τα κάστανα από την φωτία. Η φημολογία που επικρατεί είναι μεγάλη τόσο στα διοικητικά όσο και στα μεταγραφικά. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν δυο τάσεις. Η πρώτη αφορά το μπάσιμο του Μελισσανίδη και η δεύτετη η αποπομπή του Μπάγιεβιτς. Λέγεται πως η παρούσα διοίκηση έχει επικοινωνήσει με τον Φερέρ για να βγάλει την υποχρέωση του ενός έτους. Τον πληρώνουν που τον πληρώνουν, γιατί να πίνει το καφεδάκι του στην Ισπανία; Στα σοβαρά τώρα, η ΑΕΚ δεν φαίνεται να έχει πολλές λύσεις και ο Μπάγιεβιτς ψάχνει να βρει λαβράκια εξετάζοντας πιτσιρικάδες. Το καλοκαίρι είτε έρθει νέος επενδυτής είτε τα πράγματα συνεχίσουν έως έχουν, θα γίνει ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα υλικού. Εντίνιο, Μαντούκα και Μπλάνκο είναι υπ'΄ατμόν. Ο Εντίνιο γιατί είναι απείθαρχος, ο δε Μαντούκα είναι προκλητικά αδιάφορος ο δε Μπλάνκο γιατί δεν τα πάει καλά με τον Μπάγιεβιτς. Φυσικά δεν θα φύγουν όλοι, αλλά η τάση να ξεφορτωθεί η διοίκηση τα μεγάλα συμβόλαια υπάρχει. Στα μεταγραφικά τώρα, από που να αρχίσει και που να τελειώσει η ΑΕΚ, οι μόνες σίγουρες θέσεις στις οποίες δεν θα αποκτηθούν παίκτες είναι του τερματοφύλακα, των κεντρικών αμυντικών και των αμυντικών χαφ. Στις ομάδες του Μπάγιεβιτς απαραιτήτως χρειάζονται δυο χαφ στα άκρα, ένας επιτελικός και ένα επιθετικός σφαίρα. Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τον Λαγό και με τις περιπτώσεις Τζιμπούρ-Σκόκο. Αν λυθεί η παρεξήγηση μεταξύ τους και μπορούν να συνεργαστούν θα παραμείνουν διαφορετικά θα δουν και οι δυο την πόρτα της εξόδου.
REPORTER X

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ