Το ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20.3.09

Πανιώνιος-Ολυμπιακός

Το ματς: Από ισοπαλίες προέρχονται οι δύο ομάδες, ο Πανιώνιος στη Λιβαδειά για το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός από το 2-2 με τον Αστέρα στην Τρίπολη για το κύπελλο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν 4 βαθμούς ακόμη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα και σίγουρα θα κυνηγήσουν τους 3 από αυτούς στη Νέα Σμύρνη, ένα γήπεδο που τους «πάει» τα τελευταία χρόνια. Η χρονιά έχει τελειώσει ουσιαστικά για τον Πανιώνιο που ήδη ασχολείται και με άλλα θέματα, όπως η ανανέωση συμβολαίων, ένα καλό αποτέλεσμα όμως απέναντι στους πρωταθλητές πάντα μετράει στα θετικά μιας ομάδας.

Η προϊστορία: 6 νίκες για τον Πανιώνιο, 15 οι ισοπαλίες και 26 νίκες για τον Ολυμπιακό που είναι αυτονόητο πως έχει μεγάλη διαφορά και στα τέρματα, 25-65. Οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε 5 σερί νίκες στην έδρα του Πανιωνίου και έχουν να χάσουν από τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε, όταν είχαν ηττηθεί σε δύο διαδοχικά παιχνίδια (2000-01 και 2001-02). Ο Πανιώνιος έχει καταφέρει να κάνει δύο σερί, από 3 χρόνια κάθε φορά, χωρίς να ηττηθεί από τον Ολυμπιακό, από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός δεν έχανε στη Νέα Σμύρνη για 16 ολόκληρα χρόνια, από το 1969 έως το 1985. Σε αυτό το διάστημα πάντως, χαρακτηριστική είναι η πενταετία από το 1973 έως το 1978 όταν σε πέντε παιχνίδια σημειώθηκε μόλις ένα γκολ, καθώς είχαμε τέσσερα 0-0 και μία νίκη του Ολυμπιακού με 0-1. Μεγαλύτερη νίκη του Πανιωνίου το 3-1 της σεζόν 2001-02, για τον Ολυμπιακό το 1-6 του 1990, που είναι και η μεγαλύτερη νίκη σε όλα τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα.

Το ερωτηματικό: Στατιστικά και μόνο, μήπως ήρθε η ώρα της... ισοπαλίας; Έχει εμφανιστεί μόλις 1 φορά στα τελευταία 13 παιχνίδια ανάμεσα τις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Πανιώνιο.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο: Εύκολη νίκη 4-1 για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Σκόρερ οι Μπελούτσι (31'), Ντιόγο (52') και Μήτρογλου (78', 80'), για τον Πανιώνιο μείωσε στο τελικό σκορ ο Γουνδουλάκης στο 87ο λεπτό.


δείτε την ανάλυση των υπόλοιπων αγώνων της αγωνιστικής από το Hellas Football Data

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ