Τορπίλησε το όνειρο....

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 11.3.09

Η ανώτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ επέβαλε τον δικό της νόμο στον επαναληπτικό του Μαδριγάλ και επιβλήθηκε με 1-2 του Παναθηναϊκού για την φάση των 16 του Champions League. Ο Ολλανδός τεχνικός των πρασίνων παρέταξε την ομάδα του με 3 αμυντικά χαφ κα διάταξη 4-3-2-1 έχωντας στο κέντρο της άμυνας τους Βύντρα και Σαριέγκι, Νίλσον-Βαβζιβνιακ στα άκρα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη στα Χαφ, Σαλπιγγίδη-Γκάμπριελ στα άκρα και προωθημένο τον Βαγγέλη Μάτζιο.
Ο Μανουέλ Πελεγρίνι προτίμησε το 4-4-2 με επιθετική αιχμή τους Ρόσι και Νιχάτ, ενώ στην μεσαία γραμμή υπήρχαν οι Σένα, Εγκουρέν, Καθόρλα και Ιμπαγάσα.
Το πρώτο 20λέπτο του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικό και από τις δυο ομάδες, με τους πράσινους να έχουν σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς με σκοπό να φυλάξουν το μηδέν για την εστία του Γκαλίνοβιτς. Μετά από το πρώτο μισό του αγώνα τα "κίτρινα υποβρύχια" απείλησαν περισσότερο την εστία του Κροάτη γκολκίπερ και στο 36' ο Ιμπαγάσα έπειτα από πάσα του Ρόσι πλάσαρε εύστοχα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως φάουλ του επιθετικού της Βιγιαρεάλ. Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκόλ με τον Μάντζιο που εκμεταλεύθηκε την κάθετη πάσα του Σιμάο, όμως ο Ντιέγκο Λόπεθ κατάφερε να αποκρούσει.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο τους τέρμα στο 49' όταν ο Ρόσι από αριστερά έκανε την σέντρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον αμαρκάριστο Ιμπαγάσα που με εκπληκτικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι πράσινοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και με την παρότρυνση του κόσμου κατάφεραν να ισοφαρήσουν με τον συνήθη ύποπτο...Βαγγέλη Μάτζιο, όταν στο 56' έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Καρακούνης, ο Μάτζιος με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1.
Από αυτό το σημείο και μετά, η Ισπανική ομάδα επέβαλε τον ρυθμό της και στο 70 ο Ιμπαγάσα με εκπληκτική πάσα βρήκε αμαρκάριστο τον Λιορέντε που με δυνατό σουτ, νίκησε τον Γκαλίνοβιτς, παγώνοντας την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.
Ο Χένκ Τεν κάτε προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα των πρασίνων με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου στο 75' ωστώσω η ψυχρολουσία από το δεύτερο τέρμα των Ισπανών ήταν τροχοπέδη για τις προσπάθειες των πρασίνων.
Π.Θ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ (74' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης, Σιμάο, Βύντρα, Βαβζίνιακ (86' Ρουκάβινα), Μάντζιος, Νίλσον.

Βιγιαρεάλ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ντιέγκο Λόπεθ, Γκοντίν, Καπντεβίλα, Εγκουρέν, Καθόρλα, Ιμπαγάθα (75' Μπρούνο), Νιχάτ (46' Λιορέντε), Άνχελ (29' Βέντα), Σένα, Φουέντες, Ρόσι.

τα γκολ της αναμέτρησης

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ