Το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 6.3.09

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

(Κυριακή 8/3, 19:00)

Το ματς: Το ντέρμπι της αγωνιστικής και η... συνέχεια των συγκρούσεων των δύο ομάδων μετά το παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη. Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα-αποκλεισμό, ειδικά από τη στιγμή που αισθάνεται αδικημένος από τη διαιτησία και η Τούμπα θα γνωρίσει άλλο ένα... sold out στη φετινή περίοδο. Παράλληλς, η ομάδα του Σάντος θέλει να πιστοποιήσει τη φετινή της καλή πορεία και με μία νίκη στο πρωτάθλημα επί ενός εκ των μεγάλων της Αθήνας, κάτι που δεν κατάφερε στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και την Κυριακή θα έχει στην Τούμπα την τελευταία της ευκαιρία. Γκαρσία και Δάρλας που είναι τραυματίες αλλά και οι τιμωρημένοι Ίβιτς και Κοντρέρας θα απουσιάσουν από τους γηπεδούχους, απουσίες όμως πολλές και σημαντικές έχει και ο Ολυμπιακός. Πέρα από τους τραυματίες, Αντζα, Ντομί, Στολτίδη και Γκαλίτσιο, ο Βαλβέρδε θα στερηθεί τις υπηρεσίων των Γκαλέτι και Ντιόγο που εκτίουν ποινές από κάρτες, επανέρχεται όμως ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο Ντάρμπισαϊρ είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει βασικός, στο παιχνίδι που «κλείνει» τον αγωνιστικό... γολγοθά του Ολυμπιακού.

Η προϊστορία: Μπορούμε να τη χωρίσουμε σε τρία... μέρη. Από το 1959 έως το 1970 όταν και τα αποτελέσματα ήταν μοιρασμένα ανάμεσα στις δύο ομάδες, από το 1971 έως το 1991 όταν και ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε και ο Ολυμπιακός έχανε από το... αεροδρόμιο και από το 1999 έως τις μέρες μας, όπου ο Ολυμπιακός έχει το «πάνω χέρι» και μάλιστα παραμένει αήττητος στην Τούμπα για 10 σερί παιχνίδια. Όλο αυτό «βγάζει» μια προϊστορία όπου ο ΠΑΟΚ έχει 26 νίκες, ο Ολυμπιακός 11 ενώ 12 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Υπέρ του ΠΑΟΚ και τα τέρματα, με 77-48. Ο ΠΑΟΚ είχε κάνει ένα εκπληκτικό σερί 19 αγώνων στους οποίους είχε... 18 νίκες και μία ισοπαλία και σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός υπέστη και την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του στην Α Εθνική, το 6-1 του 1987 που μάλιστα δεν έγινε στην Τούμπα, αλλά στο γήπεδο των Σερρών καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν τιμωρημένος. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με το σερί που τρέχει, 6 νίκες και 4 ισοπαλίες στα πρόσφατα 10 δέκα παιχνίδια, η μεγαλύτερη νίκη του στην Τούμπα όμως κρατάει από το 1965-66 και το 0-4 που είχε σημειώσει η τότε ομάδα του Μάρτον Μπούκοβι.

Το ερωτηματικό: Πόσο θα επηρεάσει το παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης τον αγώνα της Τούμπας την Κυριακή;

Τι έγινε στον πρώτο γύρο: Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 με τέρματα του Πατσατζόγλου στο πρώτο ημίχρονο και του Ντιόγο λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ