Δίκαιη πρόκριση και πρωτιά

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 10.12.08

Θριαμβευτικά ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην φάση των ομίλων του φετινού Champions League ο Παναθηναϊκος. Οι πράσινοι δίχως να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση από την Κυπριακή Ανόρθωση νίκησαν με 1-0 και σε συνδιασμό με την ήττα της Ίντερ στην Βρέμμη από τη Βέρντερ, τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο τους συγγεντρώνοντας 10 βαθμούς. Η Κυπριακή ομάδα παρά την αξιοπρεπή παρουσία της δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στο Ουέφα.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και πίεσαν την Ανόρθωση που περιορίστικε σε αμυντικό ρόλο. Ωστόσο η Κυπριακή ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν στο 15 ο Λαμπάν έκανε την σέντρα από δεξιά στην πλάτη της άμυνας των πρασίνων αλλά ο Τάχερ αστόχησε μπροστά στην εστία του Γκαλίνοβιτς. Οι πράσινοι ανέβασαν ρυθμό και πίεσαν και άλλο την Ανόρθωση, κλείνωντας την στα καρέ της.
Στην επανάληψη οι πράσινοι είχαν καθολική υπεροχή και στο 69' ο Γιώργος Καραγκούνης εκμεταλευόμενος το τραγικό λάθος της άμυνας της Ανόρθωσης, έκανε σουτ μέσα από την περιοχή νικώντας τον Νάγκι και στέλνωντας στα ουράνια τους 60.000 φιλάθλους που είχαν παρεβρεθεί στο ΟΑΚΑ και την ομάδα του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο

Διαιτητής: Μπερταντ Λάγερ (Γαλλία)

Κίτρινες: Σπυρόπουλος, Σιμάο (Παναθηναϊκός) / Σκοπελίτης, Φρούσσος, Ντομπρασίνοβιτς (Ανόρθωση)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Κλέιτον (65' Σαλπιγγίδης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (91' Ιβανσιτς), Τζιόλης, Σιμάο, Βύντρα, Μάντζιος (82' Ρουκάβινα), Σπυρόπουλος

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Μπεκιάι (46' Νάγκι), Κατσαβάκης, Νικολάου, Ντομπρασίνοβιτς, Σκοπελίτης, Λεϊβακαμπέσι, Ταχέρ (70' Κόστα), Λαμπαν, Κωνσταντίνου, Μπαρντόν, Δέλλας (46' Φρούσσος).

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ