Θρύλος τεσσάρων ταχυτήτων

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 19.12.08

Σε θρίαμβο μετέτρεψε μια ακόμα ευρωπαϊκή βραδιά στο Γ. Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός που συνέτριψε με 4-0 την Χέρτα Βερολίνου. Οι ερυθρόλευκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε παρά το μέτριο ξεκίνημα τους στο δεύτερο ημίχρονο φιλοδώρησαν με τέσσερα τέρματα τους Γερμανούς παίρνοντας παράλληλα μια εντυπωσιακή πρόκριση στους 32 του Ουέφα.
Ο Ερνέστο Βαλβέδρε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1 με τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Ντομί και Τοροσίδη στα μπακ και στο κέντρο της άμυνας τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Μίχαλ Ζέβλακοφ. Στο κέντρο υπήρχε ο εκπληκτικός Ντουντού Σεαρένσε που αναδείχθηκε και παίκτης του αγώνα και ο Χρήστος Πατσατζόγλου ενώ στα άκρα ήταν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Μπροστά τους ήταν ο Φερνάντο Μπελούτσι σε ρόλο επιτελικού χαφ με μόναδικό επιθετικό τον Ντίογκο Λοϋις Σάντο.
Οι Βερολινέζοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και δημιούργησαν φάσεις στην εστία του Ολυμπιακού, όμως ο Αντώνης Νικοπολίδης με ψύχραιμες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στον χώρο του κέντρου από τους παίκτες της Χέρτα, δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό και το πρεσάρισμα κυρίως του Πατσατζόγλου με τον Ντουντού δεν απέφερε κλεψίματα που θα δημιουργούσαν προυποθέσεις αντεπίθεσης. Μετά την πάροδο του ημιώρου κατάφεραν να περιορίσουν την δράση των παικτών της Χέρτα, το κέντρο λειτούργησε καλύτερα και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, χάνωντας μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Πατσατζόγλου, ενώ στο 54' το Καραϊσκάκη πήρε φωτιά όταν ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Ντουντού Σεαρένσε με εκπληκτική κεφαλιά έστειλε την μπάα στα δύχτια του Ντρόμπνι. Η συνέχεια είχε μόνο έναν πρωταγωνιστή και το ερυθρόλευκο πάρτι στήθηκε στο φαληρικό στάδιο. Στο 62 ο Ντουντού ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή των Βερολινέζων και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή όταν στο 86 ο Λέτο με προσωπική προσπάθεια σέντραρε στα δεξιά στον Τοροσίδη που με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0 ενώ τον επίλογο έγραψε ο Ντιόγκο Λούις Σάντο που με προβολή στο 89 έστειλε για τέταρτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ντρόμπνι.
K.K.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοβ, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (74' Πάντος), Τζόρτζεβιτς (60' Λέτο), Μπελούτσι (84' Κοβάτσεβιτς), Ντιόγκο.

Χέρτα Βερολίνου (Λουσιέν Φαβρ): Ντρόμπνι, Φον Μπέργκεν (68' Ντομοβτσίσκι), Φρίντριχ, Κακά, Στάιν, Νταρντάι, Λούστενμπεργκερ, Νίκου (86' Λούσιο), Σισέρο, Ράφαελ, Πάντελιτς (74' Τσερμίτι).

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

Βοηθοί: Φρέντρικ Νίλσον (Σουηδία), Γιόακιμ Φλινκ (Σουηδία)

Τέταρτος διαιτητής: Μάρτιν Ίνγκβαρσον (Σουηδία)

Κίτρινες κάρτες: Τζόρτζεβιτς, Ντιόγκο, Πάντος (Ολυμπιακός), Κακά (Χέρτα Βερολίνου)

δείτε τα γκολ του αγώνα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ