Στην γειτονιά των αγγέλων ο Θρύλος των Θρύλων

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 30.12.08

Ήταν λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι όταν άκουσα σε έναν ραδιόφωνικό σταθμό τον ύμνο του Θρύλου, προς στιγμήν νόμιζα πως ονειρευόμουν γιατί να παίζει στα ραδιόφωνα ο ύμνος του Ολυμπιακού τέτοια εποχή μόνο παράξενο μου φαινόταν, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα την είδηση πως ο κυρ Αχιλλέας δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ο τελευταίος και γηραιότερος της οικογένειας των Γραμματικοπουλέων που δημιούργησαν τον θρύλο μας βρίσκεται πλέον στους ουρανούς, ένας θρύλος, ο θρύλος των Θρύλων όπως τον ονόμασε ο Αντώνης Γλύκας.
Ο Κυρ Αχιλλέας ήταν μια μεγάλη και ιστορική μορφή για τον Ολύμπιακό. Γεννήθηκε το 1910 και σε όλη του την καριέρα φόρεσε μοναχά την ερυθρόλευκη φανέλα του Θρύλου μας ενώ ήταν και πέντε φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος. 'Ηταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της εποχής του ενώ είχε το παρατσουκλι "Ζαμόρα" λόγο των ριψοκίνδυνων και θεαματικών επεμβάσεων του που θύμιζαν τις επεμβάσεις του διάσημου τερματοφύλακα της Μπαρτσελώνα.

Την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα την πρωτοφόρεσε στις 3 Νοέμβρη του 1928 ενώ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 4 Φεβρουαρίου του 1944 σε ένα φιλικό ματς όπου η αναπληρωματική ομάδα του Ολυμπιακού κέρδισε το Γουδί με σκορ 5-1. Από ειδήμωνες του ποδοσφαίρου θεωρείται πως ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας την δεκαετία του 30 και 40. συνέχεια

RedArmy

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ