Βόμβα με Αρτσούμπι ο Ολυμπιακός!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 17.8.07

Την έκπληξη της τελευταίας στίγμης έκανε ο Ολυμπιακός που "άρπαξε" κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της Μπόκα Τζούριορς το "παιδί-θαύμα" της Λανούς Ροντρίγκο Χαβιέ Αρτσούμπι. Οι ερυθρόλευκοι έπειτα από την αρνητική τροπή που πήρε το θέμα με τον Κριστιάνο Ροντρίγκεζ καθώς οι ατζέντηδες του δεν κατάφεραν να τα βρουν με την διοίκηση της Παρί, αντέδρασαν αστραπιαία και κατέθεσαν πρόταση ύψους 3,5εκάτ. ευρώ στην Λανούς για την απόκτηση του Ροντρίγκο Αρτσούμπι.
Ο Αρτσούμπι είναι 22 ετών (06/06/1985) έχει ύψος 1,82 και αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μεσοεπιθετικού. Το 2005 ήταν μέλος της εθνικής Αργεντινής κάτω των 20ετών, οποία κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελο. Ο Αρτσούμπι αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Μάρτιο στον αγώνα με την Ιντιεπεντιέντε, όπου έγινε αλλαγή στο ημίχρονο από τον προπονητή του και από τότε οι σχέσεις τους έφτασαν στα άκρα. Ο ποδοσφαιριστής κατηγόρησε δημόσια τον προπονητή για μεροληψία κατά του αλλά η διοίκηση στήριξε τον τεχνικό και έθεσε στο περιθώριο τον ποδοσφαιριστή. Για τον Αρτσούμπι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ομάδες από την Ιταλία, Ισπανία και η Ρίβερ Πλεϊτ, η οποία είχε έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Λανούς έναντι 1,5εκάτ. δολλαρίων και πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις έσπευσε να ανακοινώσει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, όμως ο Ολυμπιακός λίγο πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία κατέθεσε υπερδιπλάσια προσφορά από αυτή της αργεντίνικης ομάδας και απέσπασε το οκ του ποδοσφαιριστή που έχει ως όνειρο του να αγωνιστεί στην ευρώπη και σε ομάδα που αγωνίζεται στο Champions League.
Για τον ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί πριν από ένα μήνα περίπου, αλλά είχε δωθεί προτεραιότητα στην απόκτηση του πιο έμπειρου Νενέ και οι διαπραγματεύσεις πάγωσαν. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε πως τεχνικός διεθυντής της Λανούς είναι ο Γκάμπι Σούρερ που ενδεχομένος μεσολάβησε στο να έρθει ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό. Ο Αρτσούμπι αναμένεται να έρθει στην χώρα μας το προσεχές Σάββατο (18 Αυγ.) όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο Αρτσούμπι διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και μάλιστα Ελληνικό καθώς η μητέρα του είναι Ελληνίδα.
Οσον αφορά την περίπτωση του κεντρικού αμυντικού σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 24χρόνου Αργεντίνου στόπερ της Ρίβερ Πλεϊτ Κρίστιαν Νασούτι ο οποίος κατέχει ιταλικό διαβατήριο. Πληροφορίες από την Αργεντινή αναφέρουν πως η Ρίβερ θα βάλει στο ταμείο της 1,5εκάτ. ευρώ από την μεταγραφή ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιβεβαίωσε την μεταγραφή του στην Ελληνική ομάδα σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του.
Κ.Κ.

Δείτε παρακάτω τον Ροντρίγκο Χαβιέ Αρτσούμπι εν δράση

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ