Οι απόλυτες μονομαχίες ξεκινούν!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 29.4.09

Αρκετός κόσμος έχει κατακρίνει τα PlayOff ως ανούσια και βαρετά. Η αλήθεια όμως είναι πως φέτος θα "πέσουν πολλά κορμιά" καθώς οι μνηστήρες για τα προκριματικά του Champions League και την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους είναι τέσσερις και ο καθένας θα διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί. Παρακάτω θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μια μίνι ανάλυση καθενώς από τους τέσσερις μονομάχους
ReporterX

ΠΑΟΚ
Ενδεχομένος ο ΠΑΟΚ να είναι η πλέον φιλόδοξη ομάδα για τα φετινά Play Off. Ο δικέφαλος του Βορρά πραγματοποίησε εξαιρετικό πρωτάθλημα, τερμάτισε στην δεύτερη θέση και έκανε ρεκόρ συγκομοιδής βαθμών έπειτα από 24 χρόνια. Το ενδεχόμενο να πάρει αυτός το εισητήριο για τα προκριματικά θα αλλάξει άρδην τον μεταγραφικό του σχεδιασμό καθώς δεν θέλει να επαναληφθεί το στραπάτσο του 2004 όταν ήρθε ο τραγικός αποκλεισμός από την Μακάμπι. Είναι βέβαιο πως ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει ότι μπορεί μέσα στο γήπεδο. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι δυο πρώτες αγωνιστικές. Την πρώτη αγωνιστική υποδέχετε τον Παναθηναϊκό και με ενδεχόμενη νίκη ξεφεύγει στους τέσσερις βαθμ0ύς ενώ την επομένη θα ταξιδέψει στην Λάρισα, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός θα έχει το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν ο δικέφαλος του Βορρά εκμεταλευθεί την δυνατή του έδρα, κάτι που δεν συνέβει στα ντέρμπι της κανονικής περιόδου, θα έχει τον πρώτο λόγο για να πετύχει τον στόχο του. Φυσικά και η έξοδος στο Ουέφα δεν είναι αμελητέα ποσότητα όμως ο ΠΑΟΚ φέτος έχει μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει έναν μεγάλο στόχο και σίγουρα δεν θα αφεθεί στην τύχη του.
Δυνατότητες: 7/10
Φιλοδοξιά: 9/10

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Έχωντας το καλύτερο έμψυχο δυναμικό από όλους τους μονομάχους, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να σώσει την παρτίδα και να περάσει στα προκριματικά του Champions League. Οι πράσινοι μόνο εύκολο έργο δεν έχουν καθώς βρίσκονται ήδη έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ και την πρώτη αγωνιστική δίνουν ένα καθοριστικό ντέρμπι στην Τούμπα ενώ τρεις μέρες αργότερα θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στην κοινή τους έδρα. Τα αποτελέσματα στα φετινά ντέρμπι δεν ήταν και τα καλύτερα για τον Παναθηναίκό ενώ καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν οι πράσινοι χαρακτηρίζονταν ως ασταθής ελέω των πειραμάτων του Χεν Τεν Κάτε αλλά και λόγο του δύσκολου προγράμματος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος για τους πράσινους σε αυτά τα playoff είναι ο ίδιος τους ο ευατός αλλά και η υπεροβολική σιγουριά που έχουν για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Αν ο Χεν Τεν Κάτε καταφέρει να κρατήσει τις ισορροπίες και να θέσει ως βασικό στόχο την έξοδο στα προκριμάτικά τότε οι πράσινοι είναι πολύ κοντά στην επιτυχία, διαφορετικά αν δωθεί περισσότερο βάρος στον μεταγραφικό σχεδιασμό και στα διοικητικά ίσως να βρεθούν προ εκπλήξεως.
Δυνατότητες: 9/10
Φιλοδοξία: 8/10

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ είναι ίσως η πιο αινιγματική ομάδα των φετινών play Off. Σίγουρα δεν έχει και το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία της, παραμένει όμως μια μεγάλη ομάδα που μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Το θετικό για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς ήταν η παρουσία της στα ντέρμπι με τους συνδιεκδικητές της στα Play Off. Σε όλους τους αγώνες ντέρμπι έδειξε ένα σοβαρό πρόσωπο, κάτι το οποίο δεν συνέβει με τα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος, όπου έχασε βαθμούς και έφερε αρκετές ισοπαλίες με αποτέλεσμα να συγγεντρώσει λίγους βαθμούς στο πρωτάθλημα αλλά και στα play off. Παρ' όλα αυτά το πρόγραμμα στην αρχή φαίνεται να την ευνοεί. Στην πρώτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει το μεγάλο αουτσαϊντερ ενώ την αμέσως επόμενη θα παίξει το κρίσημο ντέρμπι με Παναθηναϊκο. Αν καταφέρει να συγγεντρώσει 4 βαθμούς σε αυτά τα δυο παιχνίδια, τότε είναι πολύ πιθανό μετά τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ να πάρει κεφάλι στην βαθμολογία, ενώ είναι θετικό πως την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ως γηπεδούχος. Το μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι η διοικητική αστάθεια, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση των παικτών. Σίγουρα όμως έπειτα από την περσινή απαράδεκτη παρουσία της στα play off θα θέλει να αλλάξει την εικόνα της αδιάφορης ομάδας και να διεκδικήσει την είσοδο της στα προκριματικά και στους ομίλους, κάτι που θα αλλάξει και τον μεταγραφικό σχεδιασμό αλλά και θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση του σωματείου.
Δυνατότητες: 7/10
Φιλοδοξία: 7/10

ΛΑΡΙΣΑ
Η Λάρισα κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδο της στα play off μόλις τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, πετυχαίνοντας ένα ανέλπιστο διπλό στο Καραίσκάκη και κατακτώντας την δύσκολη έδρα του Λεβαδειακού. Η ομάδα του Κώστα Πηλαδάκη και του Μαρίνου Ουζουνίδη μπορεί σε δυναμικό να υστερεί σε σχέση με τους άλλους μονομάχους, όμως είναι βέβαιο πως οι παίκτες της θα δώσουν τα πάντα, τουλάχιστον στην αρχή των Play Off με σκοπό να διεκδικήσουν όσα περισσότερα μπορούν αλλά και να αποδείξουν ότι βρίσκονται επάξια ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθληματος. Με εξαίρεση τους εντός έδρας αγώνες που η ΑΕΛ παρουσιάζεται δυνατή μπροστά στο κοινό της, κανένας άλλος αγώνας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολος για τους Βυσσινί, όμως κανένας δεν μπορεί να τους πάρει αψήφιστα. Άλλωστε τον νόμο των φαβορί τον καταρίπτουν πάντα τα αουτσάϊντερ και η Λάρισα ποντάρει στην φιλοδοξία των παικτών, του προπονητή, του προέδρου αλλά και του κόσμου που θα την στηρίξει σε αυτή την σειρά αγώνων.
Δυνατότητες: 6/10
Φιλοδοξία: 8/10

Πρόγραμμα αγώνων:
Παρακάτω σας παραθέτουμε την σειρά αγώνων των φετινών play OFF, τα οποία αναμένεται να είναι αρκετά συναρπαστικά καθώς σε κάθε αγωνιστική οι φίλαθλοι θα απολαύσουν ένα μεγάλο κλασικό ντέρμπι.


ΚΥΡΙΑΚΗ 10/5/09
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ
--------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5/09
ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΟΚ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ
------------------------
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/5/09
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ
-----------------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/5/09
ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΑΕΚ- ΠΑΟΚ
-----------------------------
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/5/09
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ
ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΚ
----------------------------
ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5/09
ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΣ
ΠΑΟΚ-ΛΑΡΙΣΑ
----------------------------

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ