Των φρονίμων τα παιδιά...

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 11.4.09

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις Ελληνικές ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν την είσοδο τους στους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός κατά πρώτο λόγο μιας και έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο και ο Παναθηναϊκός κατά δεύτερο λόγο που θα διεκδικήσει την είσοδο του φαίνεται να κινούνται νωρίς στο μεταγραφικό παζάρι. Όσον αφορά για τους υπόλοιπους διεκδικητές τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ περιμένουν πρώτα την κατάλληξη των play off και μετά θα ξεκινήσουν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό.
Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν αφού έλυσαν το θέμα του προπονητή όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα παραμείνει και του χρόνου στο τιμόνι ετοιμάζονται να ενισχυθούν τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Για την άμυνα η απαίτηση του Βάσκου τεχνικού είναι να αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας, ένας αριστερός μπακ και ένας σέντερ μπακ εφόσον ο Παρασκευάς Άντζας σταματήσει την καριέρα του. Πιθανόνατα θα ανανεωθούν τα συμβόλαια των Ντομί και Ζεβλάκοφ, ενώ θα προωθηθεί και ο Κυριακος Παπαδόπουλος. Δεν αποκλείεται οι ερυθρόλευκοι να αποκτήσουν και τρίτο αμυντικό εφόσον βρεθεί λύση στο θέμα του Ραούλ Μπράβο ή υπάρξει ικανοποιητική προσφορά για τον Λεονάρντο. Στην θέση του αμυντικού χαφ είναι βέβαιο πως ο Βαλβέρδε αναζητεί καλύτερο παίκτη από τον Λεντέσμα. Σίγουρα ο καλός Αργεντίνος είναι μια πολύτιμη λύση, όμως οι συχνοί του τραυματισμοί και η γνώμη που είχε σχηματίζει πέρυσι το καλοκαίρι ο Βαλβέρδε συντελούν πως ο Ολυμπιακός θα ψάξει για κάτι καλύτερο. Στα χαφ τα πάντα θα εξαρτηθούν από την παραμονή του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθησει είτε να ανανεώσει τον δανεισμό είτε να αγοράσει τον παίκτη, είτε να αγοράσει ένα ποσοστό του από την Λίβερπουλ. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί για άλλον αριστερό χαφ με τον Βραζιλιάνο Νενέ να είναι στην κορυφή της λίστας. Τέλος στην επίθεση ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για έναν ή δυο παίκτες. Εφόσον ανανεωθεί ο δανεισμός του Ματ Ντάρμπισιρ, οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για έναν βαρύ σέντερ φορ περιοχής στο στυλ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Αν η Μπλάκμπερν ζητήσει την επιστροφή του Ντάρμπισιρ, τότε θα αποκτηθεί και περιφεριακός επιθετικός.
Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού τώρα, φαίνεται πως αναζητούνται ποιοτικοί παίκτες σε όλες τις γραμμές. Οι πράσινοι έπειτα από την φυγή του Νίλσον θέλουν ένα δεξί μπακ με τις περιπτώσεις των Αχνελέρι και Γιούρκα Σεϊταρίδη να βρίσκονται αρκετά ψηλά στην λίστα. Παρά την απόκτηση 2 αμυντικών τον περασμένο Γενάρη, οι πράσινοι θα αποκτήσουν και έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό με οργανωτικά καθήκοντα. Τόσο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα όσο και ο Κώστας Αντωνίου εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις παικτών. Ιδιαίτερη κινητηκότητα αυτή την εποχή δεν υπάρχει για τα χαφ, πέραν της περίπτωσης του σούπερ Κροάτη Νίκο Κράνιτσαρ, την οποία διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Βέλιμιρ Ζάετς. Ο Κράνιτσαρ θεωρείται μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή και μπορεί να γίνει ο ηγέτης των πρασίνων. όμως είναι βέβαιο πως η Πόρτσμουθ θα ζητήσει περισσότερα από 10εκάτ. ευρώ για την παραχώρηση του. Τέλος στην επίθεση ο Χεν Τεν Κάτε φαίνεται να έχει προσεγγίσει τον Κλαούντιο Πίζαρο, ενώ διάφορα δημοσιεύματα του τύπου κάνουν λόγο για επίσης μεγάλα ονόματα όπως ο Ιακίντα της Γιουβέντους. Σαφώς και πρόκειται για πολύ δύσκολες περιπτώσεις, όμως και για παίκτες που θα κάνουν την διαφορά και είναι φανερό πως οι προθέσεις των διοικούντων είναι να επενδύσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ στην καλοκαιρινή περίοδο των μεταγραφών
Reporter X

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ