Λ(ουφό)λογίες

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 16.5.08

Χαιρετώ σας άπαντες το πρωτάθλημα τελείωσε, μόνο το ματσάκι του κυπέλλου έχει μείνει, όμως διανύουμε τις πιο ευτυχισμένες μέρες των φιλάθλων. Όλοι σκέφτονται ποιόν προπονητή θα πάρουν, ποιούς παιχταράδες θα βάλουν στην ομάδα, γενικά όλη αυτή η ονείρωξη την γουστάρει ο Έλληνας.


Και ξεκινάμε με τον Βάζελο, ο οποίος βρίσκεται στην επικαιρότητα για πολλούς και διάφορους λόγους. Αρχικά περιμένουμε να δούμε πως θα δουλέψει το πολυμετοχικό σχήμα. Οι πολλοί μέτοχοι είναι σαν τους πολλούς κοκκόρους. Όπου λαλούν πολλοί, αργεί να ξημερώσει. Το θετικό είναι πως τα κεφάλαια θα είναι μεγαλύτερα, το αρνητικό είναι πως κανένας από αυτούς δεν θα θέλει να ρισκάρει τα φράγκα του. Σου λέει κύριε μου, βάζω τα ωραία μου λεφτάκια για να κλωσήσουν και όχι να τα σπάσεις. Μέχρι στιγμής η κοινή συνισταμένη είναι ο προπονητής. Θέλουν την σιγουριά του Μπάγιεβιτς. Σου λέει, καλός είναι, τίτλους έχει, σοβαρός είναι. Άρα μας κάνει για να φτιάξει μια αποδεκτή ομάδα. Εκεί λοιπόν γεννάται το ερώτημα: Εφόσον ο Ντούσαν δεν τα πάει καλά με τις βεντέτες, πως στο καλό να ζητήσει να έρθουν μεγάλα ονόματα στην ομάδα; Το όνομα του Κοιλιάρα πάντως, μόνο τυχαίο δεν είναι. Παίκτης που γουστάρει ο Σέρβος και δεν είναι και μεγάλο όνομα, και προπαντών παίκτης που ταιριάζει στα συστήματα του Μπάγιεβιτς. Πολλοί οπαδοί του βάζελου θεωρούν πως δεν έπρεπε να φύγει ο Πεσεϊρο, μιλάμε για ακριβώς τα ίδια άτομα που έκαναν παράπονα πως ο Πεσεϊρο είναι προπονητής για πρωτάθλημα της Σαουαδικής Αραβίας. Δεν ήταν ξαφνικό το θέμα με τον Έκι, το είχαμε γράψει και παλαιότερα ενώ υπήρχαν και διάφορα δημοσιεύματα σε φυλλάδες που ασχολούνται με παρασκηνιακά θέματα. Ο Αργεντίνος είχε επωμισθεί τον ρόλο του γενικού αρχηγού. Παίκτης και προπονητής, ηγέτης, ο σταρ της ομάδας. Τα κλειδιά της ομάδας του είχε δώσει ο Τζίγγερ και πρέπει να ήταν ο μοναδικός στην Παιανία που τον αποκαλούσε "Γιάννη". Εν τέλει μετά τον τραυματισμό του, ο Γκονζάλες ήταν σκέτος τσαντίλας, έβριζε, χτυπούσε, απειλούσε όλα υπό την ανοχή του μεγαλομέτοχου. Εν τέλει τράβηξε παραπάνω το σχοινί, αποφάσισε και ο μεγάλος να πάρει μέτρα και τον σχόλασε. Πάντως δεν είναι σίγουρο πως θα φύγει οριστικά από την Ελλάδα, ο Έκι. Ήδη αναζητείται ομάδα του κέντρου για να τον αποκτήσει. Στους Αεκτζήδες λίγο χλωμό να πάει, γιατί θα το θέλει το ένα μυριάκι το χρόνο, τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί όμως. Εκεί που το όνομα του Έκι έχει ακουστεί είναι για τον γαύρο.

Σου λέει, καλός παίκτης είναι, από αριστερά παίζει, Αργεντίνος είναι, κοινοτικό διαβατήριο έχει και το κυριότερο, πλακώνε και τους βάζελους στο ξύλο (sic)!!! Καλά βρε μην βαράτε χιούμορ κάνω, ίσα ίσα που λέω πως η συμπεριφορά του Έκι προς τους συμπαίκτες του ήταν απαράδεκτη. Τα πάντα όμως στον γαύρο θα δρομολογηθούν μετά την έλευση του προπονητή. Κινήσεις για ποδοσφαιριστές έχουν γίνει απλά σε φιλολογικό επίπεδο για να μην πω φιλοσοφικό.... Τον Καρντόσο για παράδειγμα τον κρατάνε ζεστό, αλλά δεν έχει κλείσει. Οι μόνοι σίγουροι είναι ο Γκαλίτσιος με τον Παπαδόπουλο. Πάντως για τον προπονητή, τα έχουν βρει σκούρα οι γαύροι. Όλες οι συζητήσεις και τα ονόματα είναι ρευστά. Άλλοι ζητάνε πολλά, άλλοι δεν έρχονται, άλλοι έχουν βάλει προσθεσμία για να απαντήσουν-δηλαδή δεν θα έρθουν ποτέ και ο καιρός περνάει. Ελπίζω στους γαύρους να έχει πει κάποιος ότι φέτος η ομάδα θα ξεκινήσει προετοιμασία από τον Ιούνιο και θα δώσει προκριματικά τον Αύγουστο. Μέχρι τότε, θα πρέπει να είχει βρεθεί όχι μόνο προπονητής, αλλά να έχουν κλείσει και τον 80% των ποδοσφαιριστών. Επειδή όμως κάποιοι άρχισαν τα ταξίδια, το σενάριο είναι γνωστό και χιλιογραμμένο. Από άνοιξη χειμώνα και από Δεκέμβρη καλοκαίρι. Αρχικά οι εξελίξεις είχαν τοποθετηθεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος, μετά πήγαν για την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου. Έφυγε ο Ίβιτς και τα πάντα θα τρέξουν μετά τον αυριανό τελικό του κυπέλλου. Εντομεταξύ ο πρόεδρος θα λείψει για ένα μήνα και από το πρόσφατο παρελθόν ξέρουμε πως δεν γίνονται μεταγραφές. Άρα πάμε για τις 15 Ιουνίου, κάτι από εδώ με το συμβούλιο κάτι από εκεί τον φάγαμε και τον Ιούνιο. Αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί προπονητής, Βλέπω τον Νινιάδη να φοράει την φόρμα... Και η πλάκα είναι πως ετοιμάζεται όχι μόνο επιστοφή του Θεοδωρίδη αλλά και του Τάσου Μητρόπουλου! Τα συνεχή κρούσματα απειθαρχίας μόνο επαγγελματική ομάδα δεν καταδεικνύουν. Ο Λεμονής τουλάχιστον είχε βρει το κουμπί τους και κρατούσε μια ισορροπία, ανεχόταν και τα τερτίπια του Λούα-Λούα. Τώρα που στο τιμόνι είναι ο χαμηλών τόνων και ευγενέστατος Χοσέ Σεγκούρα, δεν υπάρχει έλεγχος. Και για να έχει τύχει ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι, θα πρέπει να βασιστεί όχι σε αγωνιστικό σύστημα αλλά στον επαγγελματισμό και το φιλότιμο των παικτών του. Δεν τον υπολογίζουν τον προπονητή. Εδώ έχουν φτάσει σε σημείο οι ίδιοι οι παίκτες να κάνουν παράπονα σε εφημερίδες και ραδιόφωνα πως δεν προπονούνται. Το κλίμα είναι χαλαρό αντίθετα με τον Άρη που έχει δώσει δυνατά ματσάκια στα PlayOff και θα έρθει μπριζωμένος. Αρκετοί λένε μάλιστα πως αύριο θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις.

Πάντως και ο Άρης έχει απώλειες. Ο Ντούσαν απέκλεισε λόγο τραυματισμού τον Νάτσο Γκαρσία και τον Αμορόσο. Και εδώ τίθεται το ερώτημα, πως θα τα πάει καλά με τις βεντέτες που θα θέλουν να φέρουν οι πολυμετοχικοί στον Βάζελο;


Αργά αλλά σταθερά, κλείνει μια μια τις υποθέσεις της η ΑΕΚ. Μεταγραφές κάνει, προπονητή βρήκε, μεταγραφικό πλάνο υπάρχει, χρήμα περισσότερο θα πέσει όπως λένε.... Φτάνει βέβαια να δέσει και το γλυκό. Να βρει δηλαδή την σωστή χημεία ο Δώνης, να ανακαλύψει τον τρόπο να δίνει ανάσες στον Ριβάλντο, ο οποίος στα 37 του θα θέλει να παίζει βασικός όλο το 90λεπτό. Ο Δώνης πάντως είναι προπονητής που το έργο του φαίνεται σε βάθος χρόνου. Του αρέσει να χτίζει ομάδες και να δημιουργεί ποδοσφαιριστές. Είναι φιλόδοξος και αν πετύχει στην ΑΕΚ θα την ψάξει την δουλειά για ομάδα του Εξωτερικού, αν αποτύχει όμως θα πρόκειται για μεγάλο
πισωγύρισμα. Θα πρέπει αρχικά να κερδίσει την μάχη του χρόνου και την εμπιστοσύνη της εξέδρας, η οποία αμφισβητεί τόσο τον πρόεδρο όσο και τις επιλογές του.

Την καλύτερη δουλειά κάνει ο Πανόπουλος, αγοράσει τσάμπα και πουλάει ίσαμε 4 φορές την αξία των ποδοσφαιριστών. Στην σωστή κατεύθυνση είναι, σου λέει αφού δεν μπορώ να
συναγωνιστώ τους μεγάλους σε κόσμο και κεφάλαια, γιατί δεν τα κονομάω;


Αυτός ο Φερέρ, ο πρώην μάνατζερ του Ηρακλή λέω, όπου και αν πάει αφήνει το στίγμα του. Στην περίπτωση του Άρη, το τίμημα πλήρωσε ο προπονητής, στην περίπτωση του Ηρακλή οι παίκτες. Ο Φερέρ ήθελε παραπάνω αρμοδιότητες και έτσι ξαφνικά ο Πεντράθα τέλειωσε τον Ααρόν και ετοιμάζεται και για τον Μάρκες.
Ο Ααρόν προτάθηκε βέβαια στον γαύρο, αλλά δεν υπήρχε άτομο να φτάσει το φαξ...

Πάντως έτσι και γίνει της μόδας το πολυμετοχικό πλάνο. Μην αποκλείσετε από του χρόνου να έχουμε διάφορους συνασπισμούς. Θα σας χάλαγε για παράδειγμα έναν διοικητικό ντουέτο Σπανού-Πηλαδάκη; Είναι και άλλοι που θα θέλουν να μπουν στο παιχνίδι.

Τι θα γίνει με τον Κλείτον Κύριε Μπότο; Μήπως σας έχουν πάρει χαμπάρι; Λέω μήπως....
Κωστάκη στο έχω ξαναπεί, ο τρόπος που διαχειρίζεσαι και βάζεις ταμπέλες τους πελάτες σου μέσα από τα Μ.Μ.Ε. δεν βγαίνει σε καλό. Κατέβασε τώρα τις απαιτήσεις σου, αλλιώς σε βλέπω να κρατάς για έναν ακόμη χρόνο στον κάμπο τον Σίλβα. Πρόσφατα ο Ντέμης απέσυρε την πρόταση του που ήταν 600.000 μπροστά και τρεις παίκτες. Ο Πηλαδάκης πάντως περιμένει τώρα πρόταση της ΠΕΚ...

Δεν κάνει χρήση της οψιόν για τον Σηφάκη ο γαύρος. Τα 350.000€ κρίνονται πολλά και αν ο ΟΦΗ δεχθεί να μειώσει τις απαιτήσεις του.

Έστω και αργά ο Σεγκούρα προσπάθησε να ξυπνήσει τους παίκτες του που έχουν μυαλό μόνο για ντρίπλες μέσα στα τσιφτετελάδικα. Το μάρμαρο πλήρωσε ο Λούα-Λούα, κάτι που σε αρκετούς συμπαίκτες του μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε. Βλέπετε ο Λούα-Λούα είναι περίεργη περίπτωση χαρακτήρα που αντιδρά όπως ένα μικρό παιδί. Δεν του αρέσουν τα καψόνια, του αρέσει να κάνει τα δικά του.

Βασικό τον προορίζει τον Κώστα Μήτρογλου ο Σεγκούρα έπειτα από τον αποκλεισμό του Λούα-Λούα. Να είστε σίγουροι πως όταν φύγει ο Ισπανός, θα πει μερικά καλά λογάκια στους συμπατριώτες του για τον νεαρό επιθετικό του Ολυμπιακού.

Κάτι παίζεται τελευταία σε εντατικούς ρυθμούς με τον Κούπερ και τον θρύλο. Ο μεν προπονητής ζήτησε πληροφορίες και ο δε σύλλογος ρώτησε τις απαιτήσεις του Αργεντίνου. Σαν όνομα κάνει και παρακάνει, στο επιθετικό στυλ που θέλει ο Κόκκαλης δεν ξέρω αν ταιριάζει. Πάντως θα είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση.


ΛΟΥΦΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ