Οι μέρες αργείας ενός ποδοσφαιρικού θρύλου

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 8.5.08

Η απομάκρυνση του Τεχνικού Διευθυντή του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού ή μάλλον η απόλυση του, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Αν ρωτούσατε τους ρεπόρτερ της ομάδας ή διάφορους παρατρεχάμενους ποιές ήταν οι σκέψεις του Σωκράτη Κόκκαλη για τον σχεδιασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας ή αν υπήρχε έστω σαν σκέψη να απομακρυνθεί ο Ίβιτς, ουδείς γνώριζε. Η ουσία είναι πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε πάρει την απόφαση του εδώ και καιρό. Δεν ήθελε ούτε τον Λεμονή, ούτε και τον Ίβιτς. Στον μεν προπονητή ούτε που του αναγνώρισε το γεγονός ότι η ομάδα πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League και του χρέωσε την ήττα στην Καλαμαριά και την ισοπαλία με τον Αστέρα, για τον δε Ίβιτς το πράγμα είναι πιο πολύπλοκο.
Ο Κόκκαλης δεν είναι ένας απλός άνθρωπος για να καταφέρεις να του μιλήσεις για μεταγραφικό σχεδιασμό, ούτε του αρέσει να του υποδεικνύουν ποιόν να αγοράσει. Έχει την δική του άποψη και φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, η οποία βέβαια δεν συμβαδίζει με αυτή μιας ομάδας που θεωρείται και είναι πρωταθλήτρια και προπάντων επαγγελματική. Αλίμονο αν ο Μπερλουσκόνι ή ο Λαπόρτα ή ο Αμπράμοβιτς αποφάσιζαν να καταργήσουν τον προπονητή και να δημιουργούσαν μια ποδοσφαιρική ομάδα. Στην καλύτερη περίπτωση το αποτέλεσμα θα ήταν μια ομάδα αποτελούμενη από 6 φανταζί μέσους, 3 ευέλικτους επιθετικούς που αρέσκονται στις τρίπλες και τα τσαλιμάκια, έναν αμυντικό για ξενέρωμα και τερματοφύλακα τύπου Ρενέ Χιγκίτα που κάνει και τις ντριπλίτσες, βάζει και τα γκολάκια του.
Για να πείσεις τον Κόκκαλη να αγοράσει ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν είναι τις επιλογής του, πρέπει να τον ψήσεις πως είναι ο καλύτερος του κόσμου. Ο νέος Μαραναντόνα, Ροναλντινιο, Μέσι, πείτε τον όπως θέλετε. Δεν είναι τυχαίο πως σε διάφορες φυλλάδες όταν έρχεται παίκτης υπό δοκιμήν και προφανώς κάποιοι θέλουν να κονομήσουν από αυτόν, διαβάζετε σε μεγάλους τίτλους, ΈΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΤΟΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΡΛΟΣ και δεν συμμαζεύετε. Όταν λοιπόν ο παίκτης αυτός δεν είναι όπως τον είχε φανταστεί ο Κόκκαλης, αμέσως θεωρεί πως τον κοροϊδεψες, πως τον εξαπάτησες, πως του έφαγες λεφτά........
Πατήστε εδώ για να δείτε την συνέχεια του άρθρου από την σελίδα του RedArmy

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ