Πράσινη κυριαρχία στην μπασκετική ευρώπη

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 7.5.07

Για τέταρτη φορά στην ιστορία του τα τελευταία 11 χρόνια ο Παναθηναϊκος στέφθηκε πρωταθλητής ευρώπης στο μπάσκετ καθώς επιβλήθηκε με 93-91 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο τελικός ήταν συναρπαστικός καθώς περιείχε τα πάντα! Από τις δύο πλευρές υπήρχαν παίκτες ορχήστρες όπως ο Παπαλουκάς από την ΤΣΣΚΑ και ο Διαμαντίδης από τον Παναθηναϊκο, κορυφαίοι προπονητές που μελετούσαν κάθε κίνηση τους σαν να έπαιζαν παρτίδα σκάκι, διαφωνίες, διαπληκτισμοί νεύρα ενώ εκτελέστηκαν 80 ελεύθερες βολές, 46 για τον Παναθηναϊκο και 34 για την ρωσική ομάδα.
Για τον Παναθηναϊκο ξεχώρισαν οι Σισκάουσκας, Μπατίστ, Διαμαντίδης και ο αειθαλής Τομάσεβιτς που απέδειξε είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων ενώ η ΤΣΣΚΑ αν και είχε στην τάξη της τον δικό μας, Θωδωρή Παπαλουκά ο οποίος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του παρκέ σημειώνοντας 23 πόντους και μοίραζοντας 8 ασσίστ δεν κατάφερε να επιβάλει τον δικό της νόμο στο παιχνίδι και παρέδωσε τα σκήπτρα του πρωταθλητή στην Ελληνική ομάδα.
Μοναδικό ψευγάδι ήταν η απαράδεκτη συμπεριφορά του κόσμου του Παναθηναϊκου που για μια ακόμη φορά απέδειξε πως δεν είναι της ίδιας νοοτροπίας με την τετράκις πρωταθλήτρια ευρώπης, αποδοκιμάζοντας έντονα τον Θωδωρή Παπαλουκά κατά την διάρκεια του αγώνα ενώ μερικοί ανεγκέφαλοι προσπάθησαν να τον προπυλακίσουν έξω από το ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή της ΤΣΣΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 46-36, 65-57, 93-91.

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Μπετσίροβιτς 6, Μπατίστ 12, Σισκάουσκας 20, Ντικούδης 2, Διαμαντίδης 15 (2), Χατζηβρέττας 10 (2), Αλβέρτης, Τσαρτσαρής, Τομάσεβιτς 16, Βούγιανιτς 12 (1), Ντελκ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ετόρε Μεσίνα): Σμόντις 18 (1), Χόλντεν 11 (2), Σαβρασένκο 4, Τόρες 9 (1), Λάνγκντον 16 (3), Άντερσεν 4, Παπαλουκάς 23, Βαν ντεν Σπίγκελ 6, Πονκράσοφ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ