Στον έβδομο ουρανό

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 24.5.07

Το έβδομο Ευρωπαϊκο τρόπαιο στο κύπελο πρωταθλητριών κατέκτησε η Μίλαν με φόντο τον Αθηναϊκο ουρανό. Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο αειθαλής Φίλιπο Ινζανκι, ο οποίος σήμειωσε δυο τέρματα και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη με 2-1 έναντι στην Λίβερπούλ. Μπορεί στον αγώνα να υπάρχουν αστέρια όπως ο Κακά, ο Τζέραλντ, Ο Πίρλο όμως καθώς φαίνεται το σύμπαν συνωμοτεί για να βάζει γκολ ο απίθανος "Πίπο". Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εξαιρετικά γρήγορος και οι δύο ομάδες είχαν ρυθμό και πάθος για την νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ έχασε σημαντικές ευκαιρίες, έχωντας πάρει το κέντρο των Ιταλών όμως λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Πίρλο εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας από το Μερτσενσαϊντ και η μπάλε πέρασε από το τοίχος, χτύπησε στον όμο του Ινζάνκι και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Ρεϊνα και γράφωντας το 1-0 στέλνωντας στο καναβάτσο τους Άγγλους. Στην επανάληψη η Μίλαν ήταν πιο προσεκτική και έχωντας στον νού την εικόνα από τον τελικό της Κωνσταντινούπολης έπαιξε σφιχτά, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Ντίντα απονευρώνοντας εντελώς την Λίβερπουλ. Στο 83 ίσχυσε ο "νόμος" του Πίπο, ο οποίος πήρε μια μαγική πάσα από τον Κακά που είχε τραβήξει πάνω του όλη την άμυνα των κόκκινων, πέρασε τον Ρεϊνα και έκανε το 2-0. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να επαναλάβει το θαύμα του 2005, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να σημειώσει ένα γκολ στο 89 με τον Ντίρκ Καϊτ, έπειτα από ετέλεση κόρνερ. Με το σφύριγμα της λήξης από τον Χέρμπερτ Φάνκελ, οι Ιταλοί ξεκίνησαν ένα ξέφρενο πάρτι με τον Πάολο Μαλντίνι να σηκώνει την πέμπτη Ευρωπαϊκη κούπα στην καριέρα του.

ΜΙΛΑΝ (Κάρλο Αντσελότι): Ντίντα, Οντο, Νέστα, Μαλντίνι, Γιανκουλόφσκι (79΄ Καλάτζε), Αμπροζίνι, Γκατούζο, Ζέεντορφ (+90΄ Φαβάλι), Πίρλο, Κακά, Ιντζάγκι (88΄ Τζιλαρντίνο)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Ρέινα, Φίναν (88΄ Αρμπελόα), Αγκερ, Κάραγκερ, Ρίισε, Αλόνσο, Μασεράνο (78΄ Κράουτς), Τζέραρντ, Πέναντ, Ζέντεν (59΄ Κιούελ), Κούιτ

Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ
Κίτρινες: Γκατούζο, Γιανκουλόφσκι - Μασεράνο, Κάραγκερ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ