Δυο ξένοι στην ίδια πόλη

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 22.5.07

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την ιστοσελίδα για το Βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο o Man from Rio μας παρείχε χρήσιμες πληροφορίες για τους δύο νεαρούς βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που πρόκειται να προτείνει στον Ολυμπιακό ο μάνατζερ του Χούλιο Σέζαρ, Χένρικ Χόπενγουορθ.




Rafael Miranda da Conceição

Ο Rafael Miranda da Conceição (Ραφαέλ Μιράντα ντα Κονσεϊσάο) γεννήθηκε το 1984 στο Μπέλο Οριζόντε. Σε ηλικία μόλις εννέα ετών ξεκίνησε να παίζει για την ομάδα της καρδιάς του την Ατλέτικο Μινέιρο.

Περνώντας από τις παιδικές και εφηβικές ομάδες, πρώτα ως αμυντικός και αργότερα ως αμυντικό χαφ, ο Ραφαέλ Μιράντα κατέκτησε πολλά τουρνουά. Κορυφαία και καθοριστική στιγμή το Κύπελλο εφηβικών ομάδων του Σάο Πάουλο όπου, αν και δεν έφτασε στην κορυφή (αποκλεισμός από την Κορίνθιανς), με εκπληκτικές εμφανίσεις πείθει τον τότε προπονητή Τσίρε και υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Στην πρώτη του χρόνια η αλλαγή προπονητή (Μάρκος Αουρέλιο αντί Τσίτε) τον αφήνει για αρκετό διάστημα στον πάγκο.

Το 2006 όμως με την πτώση της Ατλέτικο στην Σέριε Β ο Ραφαέλ αρπάζει την ευκαιρία που δίνει σε νεαρούς παίχτες ο νέος Λόρι Σαντρί και ξεκινά βασικός στα 47 απο τα 58 παιχνίδια της σεζόν. Με εκπληκτικά στατιστικά όπως 94,2% ακρίβεια στις πάσες και φοβερό "διάβασμα" και τακτικής του παιχνιδιού. Ο Ραφαέλ Μιράντα είναι από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της επιστροφής στην Σέριε Α.

14 χρόνια από την πρώτη φορά που ντύθηκε στα ασπρόμαυρα των "Πετεινών" του Μπέλο Οριζόντε ο αγαπημένος της εξέδρας, Ραφαέλ Μιράντα δείχνει έτοιμος να λάμψει στο φετινό Μπραζιλεϊραο και γιατί οχι να διασχίσει τον Ατλαντικό για το λιμάνι του Πειραιά...
δείτε παρακάτω ενα βιντεο με τις ικανοτητες του Ραφαελ Μιραντα



Gladstone Pereira della Valentina

Gladstone Pereira della Valentina (Γκλαντστόνι Περέιρα ντελλα Βαλεντίνα) γεννήθηκε το 1985 στην Βίλα Βέλια του Εσπίριτο Σάντο. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε τοπικούς συλλόγους μέχρι το 2002 οπότε και τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι της Κρουζέιρο. Στις "Αλεπούδες" αγωνίστηκε μέχρι το 2005 κάνοντας σταθερά καλές εμφανίσεις με αποκορύφωμα τις συμμετοχές του στην κατάκτηση του "τριπλ" στη Βραζιλία (πρωτάθλημα, κύπελλο και τοπικό πρωτάθλημα Μινέιρο) .Το 2005 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων έφτασε με εθνική ελπίδων της Βραζιλίας στα ημιτελικά. Οι ικανότητες του υψηλόσωμου αμυντικού εντυπωσίασαν τους σκαουτερς της Γιουβέντους και έτσι το 2005 ο Γκλαντστόνι μεταγράφηκε στην ομαδα του Τορίνο. Τα πράγματα εκεί ήταν δύσκολα για τον Γκλαντστόνι που την επόμενη χρόνια έπαιξε ως δανεικός στην Βερόνα πριν τελικά επιστρέψει στην Κρουζέιρο.

Οι δυο ποδοσφαιριστές αν και "αιώνιοι" εχθροί μέσα στα γήπεδα είναι πολύ καλοί φίλοι. Σε ένα πρόσφατο "κλάσικο" ανάμεσα στην Ατλέτικο Μινέιρο και την Κρουζέιρο έβαλαν ένα στοίχημα του οποίου ο "χαμένος" θα έκανε μια δωρεά στο τοπικό γηροκομείο "Φρέι 'Οττο" στο οποίο εργάζεται εθελοντικά η μητέρα του Ραφαέλ Μιράντα. Για την ιστορία η Ατλέτικο κέρδισε το ντέρμπυ και έτσι ο Γκλαντστόνι έγινε ευεργέτης! ( σ.σ. τώρα για το αν θα παει Πειραιά το βλέπω δύσκολο μετά την φημολογούμενη απόκτηση του πολύπειρου Παρασκευά "Μπεκενμπάουερ" Άντζα

Ιδού και το βίντεο¨

Man From Rio από την ιστοσελίδα hellasbrasil.blogspot.com/

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ