Βασίλισσα του Κάμπου

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 7.5.07

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η ομάδα της Λάρισας αναδείχθηκε κυπελούχος Ελλάδος έπειτα από την επικράτηση της με 2-1 επί του Παναθηναϊκου. Οι Λαρισσαίοι προηγήθηκαν από νωρίς στο σκορ όταν στο 3ο λεπτό ο Φωτάκης εκτέλεσε φάουλ από την δεξιά πλευρά και ο Κόζλεϊ από το ύψος του πέναλτι έπιασε μια δυνατή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δύχτια του Εντέμπε. Στα λεπτά που πέρασαν ο Παναθηναίκος προσπάθησε να πάρει τα ινία του αγώνα όμως η μεσαία του γραμμή συνάντησε τρομερά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τροφοδοτήσει σωστά τους επιθετικούς. Ενώ όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα λήξει με αυτό το σκορ στο 43 ο Παπαδόπουλος κέρδισε πέναλτι και με εύστοχη εκτέλεση έγραψε το 1-1. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκος προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως η Λάρισα έπαιξε πιο ψυχωμένα και έδειξε πως ήθελε περισσότερο αυτό το κύπελο , άσκησε πίεση σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και στο 82' λεπτό ο Διγκόζης έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκου, την οποία εκμεταλεύθηκε ο Αντσούε ο οποίος κέρδισε στο σπρίντ τους Γκούμα και Μόρις και με δυνατό σούτ έστειλε την μπάλα στα δύχτια κάνωντας το 2-1 και δίνωντας το έναυσμα για τα πανηγύρια στις εξέδρες. Ο Παναθηναϊκος έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Μάτζιο στο 94, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας και έτσι η Λάρισα έπειτα από 22 χρόνια έφτασε στην κατάκτηση του 2ου Κυπέλλου Ελλάδας
Πομπή θριάμβου στήθηκε από το Βόλο μέχρι τη Λάρισα από τους φιλάθλους της ΑΕΛ, που επιφύλασσαν υποδοχή ηρώων στην ομάδα του κάμπου για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Το πούλμαν της αποστολής μετά την απονομή του τροπαίου πήρε το δρόμο της επιστροφής συνοδεία των φιλάθλων της ομάδας που την είχαν ακολουθήσει στο Βόλο. Από την ώρα της λήξης της αναμέτρησης οι δρόμοι της Λάρισας και κυρίως η κεντρική πλατεία (Ταχυδρομείου) είχαν κατακλυστεί από φιλάθλους που πανηγύριζαν, ενώ οι εκδηλώσεις... χαράς κορυφώθηκαν με την άφιξη της ομάδας στο Αλκαζάρ, όπου και στήθηκε πραγματικό πάρτι.

Λάρισα (Γ. Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Φέρστερ, Μπασιλά, Κλέϊτον (85’ Βάλλας), Διγκόζης, Αλωνεύτης (74’ Καλατζής), Φωτάκης, Κόζλεϊ (60’ Αντσουέ).

Παναθηναϊκός (Β. Μουνιόθ): Εμπέντε, Βύντρα, Νίλσον (84’ Σέριτς), Γκούμας, Μόρις, Λεοντίου, Τζιόλης (85’ Μπίσκαν), Νίνης (73’ Ρομέρο), Ιβανσιτς, Παπαδόπουλος, Μάντζιος.

Κίτρινες: Διγκόζης, Φέρστερ, Φωτάκης, Αντσουέ / Ιβανσιτς, Λεοντίου
Κόκκινες: -

Διαιτητής: Κ. Βασσάρας
Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης, Δ. Σαραϊδάρης
Τέταρτος: Χ. Ζωγράφος

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ