Ολυμπιακός - Άρσεναλ 3-1

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 7.12.11

Μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό και μια ακόμα νίκη στους ομίλους του Champions League. Εχθές το βράδυ οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζοντας περίσσιο αγωνιστικό πάθος κέρδισαν με 3-1 την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και παρά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να προκριθούν στην φάση των 16, ελέω της νίκης που πέτυχε η Μαρσείγ στο Βεστφάλεν στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Ντόρτμούντ, απέδειξαν πως άξιζαν την πρόκριση, κατάφεραν να πετύχουν τα περισσότερα τέρματα στον όμιλο και πως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στο μέλλον.
Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο Γ. Καραϊσκάκης αποφασισμένος για να πάρει την νίκη και μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο με μπροστάρη τον Νταβίντ Φουστέρ που επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ από τον τραυματισμό του. Το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 16' λεπτό από τον Ράφικ Τζιμπούρ, ενώ ο Φουστέρ στο 36' διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρολεύκων με μακρινό πλασέ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν επιβλητικοί στον χώρο του κέντρου όπου οι Μανιάτης, Μοντεστό και Ορμπαϊθ κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες, ενώ σημείωσαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα. Ο ίδιος ρυθμός συνεχίστηκε και στο β' ημίχρονο και κόντρα στην ροή του αγώνα, η Άρσεναλ μείωσε με τον Μπεναγιούν στο 57'.
Ο Ολυμπιακός δεν προήθηκε και δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες για γκολ είτε από στημένες φάσεις είτε από αντεπιθέσεις. Το 3ο γκολ για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 89' από τον Φρανσουά Μοντέστο ο οποίος καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα είχε και άλλες ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ. Το κατάφερε στο 89' και σφράγισε την νίκη για τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο
ΣΚΟΡΕΡΣ: 16' Τζιμπούρ, 36' Φουστέρ, 89' Μοντέστο – 57' Μπεναγιούν
ΔΟΚΑΡΙΑ: 47', 89' Μέλμπεργκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Παπαδόπουλος, Χολέμπας – Φρίμπονγκ, Τσάμπερλεϊν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Φουστέρ (66' Αμπντούν), Μοντέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Χολέμπας (38' Ορμπάιθ), Τζιμπούρ (90+' Παπάζογλου).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι (24΄λ.τρ. Μανόνε), Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος (51' λ.τρ. Μιγκέλ), Σκιλασί, Τζουρού, Φρίμπονγκ, Μπεναγιούν, Κοκελίν (67' Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Σαμάκ.

Γκόλ και φάσεις:


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ