Λ(ΟΥΦΟ)ΛΟΓΙΕΣ

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 2.8.08


Τελικά ποιός χάρηκε που πήρε τον Μπασινά; Τα χανούμια ή οι γαύροι; Έ ρε κάτι γλέντια με τις υποτιθέμενες επικοινωνιακές νίκες του έτσι...


Κάτι κινείται φέτος στο μεταγραφικό παζάρι, σχεδόν σε όλες τις ομάδες και η πλάκα είναι πως αλλού περιμένεις να γίνουν κινήσεις και από αλλού γίνονται.

Άπαντες στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να καταλάβουν τι στο καλό συμβαίνει. Ο προπονητής περιμένει, οι φίλαθλοι περιμένουν ακόμα και ο Χρυσικόπουλος περιμένει αλλά δεν ξέρει τι...

Λάου λάου το κάνει το ξήλωμα της ΑΕΚ ο Δώνης, ξεκίνησε από το τέρμα, συνέχισε από κέντρο και επίθεση και κατέληξε στην άμυνα, Ο μεγάλος πονοκέφαλος που έχει πιάσει τον Δώνη είναι τι στο καλό θα κάνει τον Μπλάνκο κατά πρώτο λόγο και τον Ενσαλίβα κατά δεύτερο.

Ο Μπλάνκο είναι ήρωας για τους οπαδούς της ΑΕΚ και περσινός πρώτος σκόρερ. Η πρόταση των Αράβων είναι καλή, άντε όμως να βρεις επιθετικό. Ενώ για τον Εσναλίβα, τον έχει τοποθετήσει στην λίστα των υπό-παραχώρηση παικτών.

Μια καλή λύση όπως έχει γραφθεί στον τύπο είναι η απόκτηση των Τζιμπούρ και Μάκο από τον Πανιώνιο. Για να γίνει όμως αυτόν το Deal, ο Αργεντίνος φορ θα πρέπει να πωληθεί περί τα πέντε μύρια, δύσκολο. Πιο δύσκολο πάντως θα είναι να αποκτήσει τον Μάκο. Ο Τσακίρης θέλει 2,5 για τον Τσιμπουρ και άλλα 2 για τον Μάκο, λέτε να κάνει τελικά την δουλειά στο 1,5 και τον Εσναλίβα; Δεν αποκλείται…
Πλάκα πλάκα κονόμησε και αυτός και ψάχνει τώρα να δώσει κάπου το μάνατζμεντ της ομάδας.

Θα σταθώ λίγο αγαπητοί μου λουφαδόροι στις μεταγραφές της ΑΕΚ. Ταλαντούχος ο Σκόκο που έπαιζε στο Μέχικο Μέχικο Ραραρα, ταλαντούχος αν θέλετε και ο Νεϊθαν Μπέρνς αν και αποκλείστηκε από την Ολυμπιακή ομάδα, καλή επιλογή ο Χουάν Φράν αλλά στα 30φεύγα του, το ίδιο και ο Μπασινάς ενώ η πιο σωστή μεταγραφή μέχρι στιγμής πρέπει να είναι ο Κυργιάκος. Σίγουρα ο Παπασταθόπουλος σήμαινε πολλά περισσότερα από έναν καλό αμυντικό για τους φίλαθλους της ΑΕΚ που έβλεπαν στο πρόσωπο του έναν νέο Μανωλά, έναν ηγέτη. Το αλάνι όμως είναι πιο έμπειρος αμυντικός. Το θέμα βέβαια που θα προκύψει με τους υπόλοιπους παίκτες κανένας δεν το έχει υπολογίσει. Όπως και να το κάνουμε δεν είναι το ίδιο να βρίσκεσαι χρόνια σε μια ομάδα και να παίρνεις ψίχουλα και να έρχεται ο καινούριος και να παίρνει 850 και 1,2, διαταράσσονται ισορροπίες στο δυναμικό της ΑΕΚ και αυτές θα πρέπει να κρατήσει ο Δώνης. Εκεί θα δείξει πόσο καλός καπετάνιος είναι.

Τώρα που είπα καπετάνιος, κάποιοι ατυχώς έχουν επιλεκτική μνήμη. Για τον Σπανέα και το πέναλτι λέω δυο μέτρα έξω από την περιοχή. Να τα λέμε όλα έτσι...

Ο λόγος που είχε κολλήσει του Παπασταθόπουλου στην Γένοβα ήταν το ποσοστό μεταπώλησης. Δεν ψήνονται από αυτά οι Ιταλοί. Και η Τζένοα, σαν επένδυση θέλει να δει την μεταγραφή του Παπασταθόπουλο. Γι’ αυτό άλλωστε πλήρωσε 3,8εκάτ. ευρώ στην ΑΕΚ. Ποντάρει στον παίκτη σκοπεύοντας να πάρει τα διπλάσια από αυτή την επένδυση, σιγά μην πληρώσει ξανά την ΑΕΚ. Για κορόιδα τους έχετε;

Σε πελάγη ευτυχίας ταξιδεύουν αυτή την εποχή οι βάζελοι. Έριξαν πέντε γκολάκια στην 8η ομάδα του Βελγίου και 3 τεμάχια στην πρωταθλήτρια Γεωργίας και νόμιζαν πως έχουν πιάσει τον Παπά από τα γένια. Σου λέει, έχουμε ομαδάδα! Θα πρέπει να παραδεχθώ όμως τον Τεν Κάτε. Με το ίδιο υλικό, έχει παρουσιάσει μια πιο σοβαρή και κυρίως πιο ανταγωνιστική ομάδα. Έχει καταφέρει να μεταμορφώσει τον βάζελο οπαδό σε οραματιστή και υπερήφανο. Άσχετα αν το Χάμερ στην άμυνα είναι ο Μελίσσης και η Φερράρι στην επίθεση ο Ροντίγκο Σοούζα.

Με πληροφόρησαν πως ο Γκάμπριελ τον τελευταίο χρόνο άρχισε να φαίνεται στην Βραζιλία, πρώτα ήταν στην αφάνεια. Περίεργο… Τέτοιον παίκτη, τουλάχιστον με τα επιθετικά προσώντα που έχει, πως δεν τον τσίμπησαν ομάδες από ευρώπη, και το κυριότερο, πως και ο μάνατζερ του δεν φρόντισε να τον προωθήσει; Πάει κάπου η σκέψη σας; Το μόνο που γνωρίζω είναι πως τον παίκτη δεν τον είχε δει κανένας στον Παναθηναϊκο, δεν είχε γίνει σκάουτινγκ δηλαδή, από κασέτα τον είδαν και μετά έστειλαν άνθρωπο στην Βραζιλία.

‘Ηθελα να ξέρω όμως ρε παιδιά, αυτός ο Ρότσα, τι στο καλό έκανε δυο μήνες στο σάουθ Αμέρικα; Μόνο τον Πιάτι και τον Πεγεράνο είδε; Περίεργα πράγματα. Αυτός ο Βέλιτς επίσης τι ρόλο βαράει; Για να μην ρωτήσω ποια είναι η δουλειά του Κωστάκη

Αλήθεια ο ξιφομάχος γιατί δεν πατάει στο ΟΑΚΑ; Και γιατί το περίφημο γήπεδο στον Βοτανικό θα ονομάζεται Marfin Stadium; Το κράτος δεν υποτίθεται πως θα το φτιάξει; Γιατί δεν το ονομάζει στάδιο Κωνσταντίνου Κανάρη π.χ. Αλλά ξέχασα άλλος είναι, ή μάλλον θα είναι ο μπουρλοτιέρης και όπως λέει και ο γνωστός τηλέ-βιβλιοπώλης, ο Καιρός γαρ εγγύς… Κάποιοι ήδη το σκέφτονται για συμμαχία.

Σε δέκα μέρες θα είναι έτοιμος ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Πολλοί ρωτάνε για ποιο λόγο ο διεθνής Βραζιλιάνος δεν συνέχισε την καριέρα του στην Πρέμιερ Λίγκ. Μερικοί απορρούν γιατί η Άρσεναλ ζήτησε λίγα χρήματα. Εγώ θα σας πω ένα πράγμα, ο τελευταίος που θα φάει την λέζα στο Έμιρατ Στάντιουμ είναι και θα είναι ο Αρσέν Βενγέρ… Θυμάστε πολλούς να έκαναν καριέρα αφότου έφυγαν από την Άρσεναλ; Αυτό βέβαια δεν το λέω για να ακυρώσω την αξία της μεταγραφής του Σίλβα στους βάζελους.

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση ο Πηλαδάκης, το περίεργο πως ούτε φωνή ούτε ακρόαση είναι και ο Πανόπουλος. Ούτε και ο Μπότος, αλλά αν συνεχίσει ο Τεν Κάτε να πετάει έξω από την ομάδα τον Κλεϊτον για τεχνικούς λόγους, τότε θα αρχίσει το κελαϊδημα.

Εκεί όμως που υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι στην μεταγραφική αδράνεια που επικρατεί στο λιμάνι. Φύλο δεν κινείται αν δεν αποφασίσει ο Socrates. Οι οπαδοί όμως έχουν αρχίσει την μουρμούρα και στο στόχαστρο είναι μόνο αυτός. Πρώτα έφταιγε ο Μπάγιεβιτς που δεν ήθελε βεντέτες, ο Λούβαρης που ήταν τσιγκούνης, κανένας δεν άγγιζε τον Σώκο. Ο Σώκος έμεινε μονάχος του τώρα και σε αυτόν πέφτει η λέζα τον οπαδών. Του είναι όμως τόσο εύκολο, μα τόσο εύκολο να αλλάξει το κλίμα. Ένα κλίκ να κάνει, θα τους απογειώσει τους γαύρους. Ξέρετε, το μεγάλο ελάτωμα του Σώκου είναι πως θέλει να κλέβει την παράσταση. Περίμενε να κάνουν όλοι οι υπόλοιποι τις κινήσεις τους και μετά να δώσει εκείνος την μεγάλη παράσταση. Όχι ένα μπαμ, αλλά σε πεδίο βολών θα μετατρέψει το μεταγραφικό παζάρι. Έτσι έχει μάθει να κάνει, να κλέβει την παράσταση και να δίνει την εντύπωση πως οι άλλοι δεν έκαναν τίποτα σπουδαίο.

Το τελευταίο σπουδαίο όνομα που έχει προστεθεί στην λίστα του γαύρου είναι ο Μπραντάο της Σαχτάρ. Αυτόν έχει σοβαρότατες πιθανότητες να τον αποκτήσει ο γαύρος, γιατί; Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπόρτερ Πίκου-Απίκου οι ουκρανοί οφείλουν μια υψηλή δόση για το συμβόλαιο του Καστίγιο. Ο γαύρος έχει προτείνει να χαριστεί αυτή η δόση αρκεί να του δώσουν τον Μπραντάο. Όχι και άσχημα…

Τελικά τι συμβαίνει με τον Ντιόγκο; Ο πρόεδρος της Πορτουγκέζα έχει λιγουρευτεί τα 11τεμάχια αλλά έγγραφη προσφορά δεν έχει δει… Πως τα κατάφερε πάλι ο Καστίγιο, πέρυσι τέτοιο καιρό μας ανάγκασε να βγούμε από τις παραλίες για να γράψουμε κάτι για την μεταγραφή του στην Σαχτάρ, Φέτος πάλι τα ίδια… Εν μέρει πάντως αυτό δικαιολογεί τους υποτονικούς ρυθμούς στις μεταγραφές του γαύρου.

Οι διάφοροι που κάνουν τα λογιστικά δίχως να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, δεν είχαν υπολογίσει πως η Σαχτάρ, δεν έδωσε ντούκου τα χρήματα για τον Καστίγιο. Όπως λέει η παροιμία όμως, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν γνωρίζει ο κόσμος όλος.

Την κορυφαία ατάκα πάντως την είδα σε οπαδικό φόρουμ, και συγγεκριμένα του γαύρου. Το θέμα για τις μεταγραφές ήταν Ο ΚΟΡΝΕC ΓΑΡ ΕΓΓΥC...
Κάτι τέτοια μαθαίνει ο Σώκος και τρελένεται!!!
ΛΟΥΦΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ