Τίτλοι τέλους στο ευρωπαϊκο ταξίδι του θρύλου

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 6.3.08

Δεν τα κατάφερε να προκριθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στην Τσέλσι που παρουσιάστηκε πιο αποφασιστική στον αγωνιστικό χώρο.
Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή είχαν την ατυχία να βρεθούν πίσω στο σκορ από την αρχή του αγώνα όπου η Λονδρέζικη ομάδα έτρεξε ακατάπαυστα και στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης πέτυχε δυο τέρματα (Μπάλακ 5', Λάμπαρτ 25'). Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει όμως ο Κοβάσεβιτς ήταν απομωνομένος και δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί σωστά ενώ ο Τζόρτεβιτς δεν κατάφερνε να πλαγιοκοπήσει την Τσέλσι.
Κακή ήταν η εμφάνιση των περισσοτέρων παικτών στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση τον Βασίλη Τοροσσίδη ο οποίος έκανε κάποιες κούρσες από την δεξιά πλευρά, δεν είχε όμως συμπαραστάτες, ενώ και ο Χούλιο Σέζαρ που ήταν ψύχραιμος κατάφερε να κόψει αρκετές φορές τους αντιπάλους του.
Στην επανάληψη ο Τάκης Λεμονής δεν έκανε καμία αλλαγή και περιορίστηκε σε εσωτερικές αλλαγές που δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η Τσέλσι μπήκε το ίδιο δυνατά και πέτυχε γκολ με τον Καλού στο 48' βάζωντας τέλος στις όποιες ελπίδες των ερυθρολεύκων.
Οι αλλαγή του Μπελούτσι με τον Λεντέσμα στο 53', έδωσε πνοή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για να αφήσουν καλύτερες εντυπώσεις. Μάλιστα έφτασαν δυο φορές κοντά στο γκολ όταν έπειτα από σουτ του πρώην αρχηγού της Ρίβερ Πλεϊτ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Κουντιτσίνι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο πορτιέρο της Τσέλσι απεσώβησε εξ επαφής κεφαλιά του Παρασκευά Άντζα.
Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κρατήσει τα θετικά συμπεράσματα από την φετινή του πορεία και το μάθημα που πήρε φέτος από την Τσέλσι, η οποία είναι μια ομάδα υψηλότατου επιπέδου θα πρέπει να αποτελέσει διδαχή για το μέλλον. Δεν θα πρέπει αυτή η κακή εμφάνιση να ακυρώσει την εικόνα που είχαν οι ερυθρόλευκοι στο φετινό Champion's League.
Αξίζουν πολλά συχγαρητήρια σε αυτή την ομάδα για την προσπάθεια της να κάνει την υπέρβαση.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους 6.000 φιλάθλους που παρεβρέθηκαν εχθές στο γήπεδο και οι ιαχές τους δόνησαν τα θεμέλια του Στάμφορντ Μπρίτζ.
Αξίζει να σημειωθεί πως χειροκροτήθηκαν τόσο από τους οπαδούς της Τσέλσι που κέρδισαν τον θαυμασμό για τον ενθουσιασμό και την υποστήριξη τους στην ομάδα, ενώ και στην ιστοσελίδα της UEFA έγινε ειδική αναφορά για τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Κ.Κ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Άβραμ Γκραντ): Κουντιτσίνι, Τέρι, Καρβάλιο, Α.Κόουλ, Φερέιρα, Μακελελέ, Λάμπαρντ, Μπάλακ (75’ Εσιέν), Τζ.Κόουλ (78’ Ράιτ-Φίλιπς), Καλού (66’ Μαλουντά), Ντρογκμπά.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Σέζαρ, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Λεντέσμα (53’ Μπελούτσι), Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης (74’ Τοροσίδης), Τζόρτζεβιτς (56’ Λεονάρντο), Κοβάσεβιτς.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού έμειναν οι Σηφάκης, Μενδρινός, Νούνιες και Κωνσταντίνου. Εκτός αποστολής έμειναν ο Ντομί και ο Μήτρογλου.

Διαιτητής: Μανουέλ Μεχούτο Γκονζάλες

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ