Αποτελέσματα 26ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 24.3.08

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την 26η αγωνιστική και με την εκτός έδρας νίκη του επί του Λεβαδειακού αύξησε την διαφορά του από τους συν διεκδικητές του τίτλου. Γκέλα για τον Παναθηναϊκο που υποδέχθηκε τον Ηρακλή ενώ νικηφόρα έφυγε η ΑΕΚ από την Καλαμαριά όπου αντιμετώπισε τον γηπεδούχο Απόλλωνα. Σημαντική νίκη για την είσοδο του στην πεντάδα έκανε ο Πανιώνιος που είχε σε εξαιρετική μέρα τον Λάμπρο Χούτο και επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης. Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία έκανε ο Εργοτέλης που κέρδισε εκτός έδρας τον Ατρόμητο, ενώ ο Άρης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδο του στην πεντάδα έπειτα από την ισοπαλία που ήρθε με την Λάρισα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, λευκή ισοπαλία είχαμε στον αγώνα της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ, ενώ η νίκη του ΌΦΗ επί της Skoda Ξάνθης δυσκολεύει το έργο των ακριτών για Ευρώπη.

Αναλυτικά:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 4-1
Σε μεγάλα κέφια ο Πανιώνιος που έπειτα από αυτή την σαρωτική νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης κάνει όνειρα για Ευρώπη. Οι "κυανέρυθροι" είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Χούτο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (49', 53'), ενώ τα άλλα δύο γκολ πέτυχαν ο Κουμορτζί (8') και ο Τζιμπούρ με πέναλτι (11'). Για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 70' ο Μιλάνο, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1
Πολύτιμο βαθμό κατέκτησε ο Ηρακλής στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκο ο οποίος είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γηραιού. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 12' λεπτό με ένα σουτ του Φονσέκα για να απαντήσουν οι πράσινοι πέντε λεπτά αργότερα με σουτ του Γκούμα. Για ακυρωθέν γκολ του Ριμπέϊρο στο 34 διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι.

ΒΕΡΟΙΑ - Π.Α.Ο.Κ. 0-0
Μέτριο θέαμα παρουσίασαν οι δύο ομάδες απαγοητεύοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Και οι δυο αντίπαλοι παρουσιάστηκαν αρκετά προσεκτικοί στον αγωνιστικό χώρο δίχως να έχουν επιθετικές βλέψεις. Η ισοπαλία όμως δεν βόλευε καμία από τις δυο ομάδες, τόσο την Βέροια που θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό όσο και τον ΠΑΟΚ που θέλει να ξεφύγει από την μετριότητα των τελευταίων του εμφανίσεων.

Ο.Φ.Η. - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0
Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο ΟΦΗ και έπειτα από αυτή την νίκη απομακρύνθηκε πέντε βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι Κρητικοί πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη στα τέρματα που πέτυχαν ο Πετρόπουλος στο 40' και ο Ταραλίδης με σουτ φωτοβολίδα στο 73.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-2
Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Εργοτέλης για την παραμονή του στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 26' με τον Περόνε, αλλά στην επανάληψη οι Κρητικοί έκαναν τη μεγάλη αντεπίθεση και με σκόρερ τον Μπουντιμίρ στο 67' και τον Ογκουνσότο στο 87' πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ 1-1
Ισόπαλος χωρίς νικητή έληξε ο αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τη Λάρισα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 56' με τον Τόνι Κάλβο και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 84' με τον Φακούντο Πάρα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3
Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό που δίνει μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό με τέρμα που πέτυχε ο Ντιμπαλά στο 7ο λεπτό όμως στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν αρκετές φάσεις στην αντίπαλη εστία και έφτασαν στην νίκη. Για τον Ολυμπιακό ισοφάρησε στο 19 ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ, στο 31 ο Φερνάντο Μπελούτσι σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ στο 35 ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με κεφαλιά έγραψε το τελικό σκορ. Θετικές εντυπώσεις άφησαν οι γηπεδούχοι που έχασαν ευκαιρίες στην προσπάθεια τους να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. όμως και οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν αισθητά καλύτερη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια τους.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. - Α.Ε.Κ. 0-1
Με τον Εντίνιο να πετυχαίνει στο 53' το 4ο τέρμα του σε ισάριθμους αγώνες, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο "Καυτανζόγλειο", κόντρα στον Απόλλωνα, ο οποίος προσπάθησε αλλά παρέμεινε βυθισμένος στον πάτο της βαθμολογίας.

Βαθμολογία:
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 61
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 57
3. Α.Ε.Κ. 56
4. ΑΡΗΣ 43
5. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 38
6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 38
7. ΛΑΡΙΣΑ 36
8. SKODA ΞΑΝΘΗ 36
9. Π.Α.Ο.Κ. 32
10. Ο.Φ.Η. 29
11. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 28
12. ΗΡΑΚΛΗΣ 28
13. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 24
14. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 24
15. ΒΕΡΟΙΑ 21
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. 19

Σκόρερς:
1. ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ 17
2. ΜΠΛΑΝΚΟ 15
3. ΡΑΝΤΖΙΝΣΚΙ 14
4. ΤΖΙΜΠΟΥΡ 13
5. ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 13
6. ΦΙΛΟΜΕΝΟ 9
7. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ 9
8. ΜΟΝΤΟΓΙΑ 8
9. ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ 8
10. ΠΕΡΟΝΕ 7
11. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ 7
12. ΧΟΥΤΟΣ 7

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ