Θριαμβευτική πρόκριση επί του αιωνίου

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 17.1.08

Με πανυγιρικό τρόπο πήρε την πρόκριση για τους 8 του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 4-0 του Παναθηναϊκου. Οι ερυθρόλευκοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ και έδωσαν σκληρή απάντηση σε όσους τους αμφισβήτησαν στο προηγούμενο παιχνίδι της Κυριακής. Το σκορ άνοιξε στο 6ο λεπτό ο Λούα-Λούα με ασύληπτο ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκος σαφώς επηρεασμένος από την ψυχρολουσία έκανε αρκετά λάθη στον αγωνιστικό χώρο όμως κατάφερε να ανεβάσει την απόδωση του στα τελευταία 10 λεπτά αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Νικοπολίδη.
Στο δεύτερο μέρος ο αγώνας ξεκίνησε όπως τελείωσε το ημίχρονο. Τόσο ο Τάκης Λεμονής όσο και Χοσέ Πεσεϊρο έκαναν κάποιες αλλαγές με τον Γκαλέτι να παίρνει την θέση του Σίζιτς και τον Δημούτσου την θέση του Ντογιέ. Στα πρώτα 10 λεπτά και οι δυο ομάδες δημιούργησαν από μια ευκαιρία, στο 55 ο Λούα-Λούα αφού δέχθηκε μια πάσα από τον Γκαλέτι, προτίμησε να ολοκληρώσει μόνος του την φάση, αντί να πασάρει στον Κοβάσεβιτς που ήταν σε πλεονεκτική θέση, και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Αντώνη Νικοπολίδη, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά. Στα επόμενα λεπτά που πέρασαν ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός. Στο 63' ο Τζόρζεβιτς έβαλε μόνο του τον Λούα-Λούα απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, ο Κονγκολέζος επιθετικός σούταρε και ο τερματοφύλακας των πρασίνων απέκρουσε όμως στην επαναφορά ο Τοροσίδης με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς ο οποίος εκμεταλεύτηκε την λάθος απόκρουση του Σαριέγκι και με πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκαλίνοβιτς. Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει, κάτι που έγινε τελικά στο 81' λεπτό όταν ο Τάσος Πάντος έκανε σέντρα από την δεξιά πλευρά και ο Λιονέλ Νούνιεζ με γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γκαλίνοβιτς.
K.K.
Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Λεμονής): Νικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Κοβάτσεβιτς, Σίσιτς.

Παναθηναϊκός (Πεσεϊρο): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σέριτς, Τζιόλης, Σιμάο, Βύντρα, Εντόι, Ίβανσιτς.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ