Ερυθρόλευκος ο Μπελούτσι!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 8.1.08

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Φερνάντο Μπελούτσι στον Ολυμπιακό. Ο 24χρόνος Αργεντίνος μέσος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο 4,5 ετών.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού έχει ως εξής:
" Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση, του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Φερνάντο Ντανιέλ Μπελούτσι, από την Ρίβερ Πλέιτ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 4,5 ετών."

Ο Φερνάντο Ντανιέλ Μπελούτσι γεννήθηκε στις 10/9/1983, στο Λος Κουϊρκουΐνσος της πόλης Σάντα Φε. Έχει ύψος 1.73 και βάρος 69 κιλά. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Νιούελς Ολντ Μπόις και προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα το 2002. Το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα Apertura της Αργεντινής με τη Νιούελς, ενώ πήρε μετεγγραφή στη Ρίβερ Πλέιτ το 2006, στην οποία διετέλεσε επί δύο χρόνια αρχηγός της. Με τους "εκατομμυριούχους", αγωνίστηκε συνολικά στο 48 φορές στο πρωτάθλημα της χώρας, πετυχαίνοντας 13 τέρματα. Με τη Νιούελς Ολντ Μπόις, μέτρησε 90 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Αργεντινής και 20 γκολ. Αποχαιρέτησε, λοιπόν, την πατρίδα του με 33 τέρματα σε 138 ματς, αν και μέσος. Παράλληλα, στο Copa Libertadores έχει αγωνιστεί 13 φορές, ενώ στο Copa Sudamericana μετράει 10 συμμετοχές. Οι 23 αυτές παρουσίες (χωρίς γκολ) είναι με τις δύο προηγούμενες ομάδες του, τις Νιούελς Ολντ Μπόις και Ρίβερ Πλέιτ. Με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του έχει δύο συμμετοχές (δίχως γκολ). Με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, κάτω των 20 ετών, κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων της Νότιας Αμερικής (2003).
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής ο νέος σταρ του Ολυμπιακού δήλωσε:
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ανυπομονούσα να τελειώσει η μεταγραφή. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω προπονήσεις το συντομότερο δυνατό. Δεν θα παίξω στο ντέρμπι, θα προπονηθώ σε χαλαρούς ρυθμούς τις επόμενες ημέρες και θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα".
O Φερνάντο Μπελούτσι θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο Τετάρτη στις 15:00 στο "Γ.Καραϊσκάκης" μαζί με τον Μίρνες Σίσιτς.
Κ.Κ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ