Κύπελο Ελλάδος

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 1.2.07

Συνεχίσει να εκπλήσει ο φετινός θεσμός του Κυπέλλου όπου στις χθεσινές αναμετρήσεις είχαμε δυο συναρπαστικούς αγώνες που κρίθηκαν στην παράταση και μια ιστορική πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννενα επί του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι αγώνες είχαν ως εξής:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 2-1
Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε ο Ολυμπιακός καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του αποκλείστηκε στον θεσμό του κυπέλλου από ομάδα β' Εθνικής. Οι ερυθρόλευκοι δεν σημείωσαν σημαντικές ευκαιρίες στο Α' ημίχρονο αλλά στο Β' πέτυχαν δυο τέρματα έπειτα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζόρτζεβιτς στο 61 και σουτ του Μπαμπακίντα στο 72. Στην παράταση έπειτα από σωρεία λαθών της άμυνας ο Κοντογουλίδης στο 98 έδωσε την χαριστική βολή στους πρωταθλητές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ 3-1
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "πράσινους" ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος που πέτυχε δύο γκολ (63' και 95'), ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Αντρέας Ιβανσιτς με εκτέλεση φάουλ στο 40'. Για τους Θεσσαλονικείς, που έπαιζαν με 10 παίκτες από το 79' λόγω της αποβολής του Χαραλάμπους, είχε μειώσει στο 90' ο Γιώργος Γεωργιάδης, μετά από τραγικό λάθος του Μάριο Γκαλίνοβιτς.

ΞΑΝΘΗ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 1-0
Το 0-2 του πρώτου αγώνα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση για την Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα διπλασίασε τις νίκες της επί του Ηλυσιακού και με ένα γκολ του Μπάρκογλου μόλις στο 10΄, επικράτησε με 1-0 σφραγίζοντας και τυπικά την πρόκρισή της στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Αδιάφορο το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκειά του καθώς οι δύο ομάδες ήταν συμβιβασμένες πως τα πάντα είχαν κριθεί.

ΛΑΡΙΣΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ 2-0
Η Λάρισα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιόζεφ Κόζλεϊ επικράτησε της Κέρκυρας με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο 33χρονος επιθετικός σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του (15’, 90’) και πλέον περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Γιάννενα. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήραν την πρόκριση.

Τα επομενα ζευγάρια του τελικού έχουν ως εξής:

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΛΑΡΙΣΑ



*Σημ: Με΄έντονα γράμματα αναφέρονται οι ομάδες που προκρίθηκαν στην φάση των 4

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ