Πολύ κοντά στην πρόκριση στους 16 βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε εχθές την Μπενφίκα στο Γ. Καραϊσκάκης και έφτασε τους επτά βαθμούς στον όμιλο του.
 Ο προπονητής του Ολυμπιακού, αντιμετώπισε πρόβλημα με τον Βάις ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής και αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές στα αρχικά πλάνα του, τοποθετώντας τον Σεμπού Γιαταμπαρέ σε ρόλο δεξί χαφ και άφησε εκτός ενδεκάδας τον Τσόρι Ντομίνγκες καθώς προτίμησε τον Χαβιέ Σαβιόλα στο αρχικό σχήμα.
 Αρκετά δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στον αγωνιστικό χώρο που πήραν την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ μόλις στο 6ο λεπτό έχασαν σημαντική ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Ρομπέρτο απέκρουσε εκπληκτικά σε πλασέ του Καρντόσο..
 Η πίεση της Πορτογαλικής ομάδας συνεχίστηκε, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα, όταν στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν κόντερ, το οποίο εκτέλεσε ο Χοσέ Χολέμπας και ο Κώστας Μανωλάς με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.
 Οι ερυθρόλευκοι όμως ήταν φανερό πως είχαν προβλήματα με την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας στην μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να παραχωρήσουν αρκετά μέτρα στην Πορτογαλική ομάδα η οποία εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με την χρησιμοποίηση του Σαβιόλα, ο οποίος να σημειώσουμε πως έκανε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός υπολοιπόταν από έναν παίκτη στον άξονα, ενώ με την επιλογή χρησιμοποίησης του Φουστέρ στα αριστερά αλλά και του Γιαταμπαρέ από τον οποίο σαφέστατα θα περίμενε περισσότερα ο Μίτσελ, οι ερυθρόλευκοι ουσιαστικά αγωνίστηκαν δίχως κάποιο κλασικό ακραίο χαφ. Ειδικά στην περίπτωση του Γιαταμπαρέ, ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που είχε σε εξαιρετική μέρα τον Λεάντρο Σαλίνο ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει δυο και τρεις αντιπάλους.
 Στην επανάληψη ο Μίτσελ απέσυρε τον Σαβιόλα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τσόρι Ντομίνγκεζ στην προσπάθεια να ενισχύσει τον άξονα του, όμως αντ' αυτού οι ερυθρόλευκοι έχασαν ακόμα περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, επιτρέποντας στους Πορτογάλους να γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί. Στο 57' ο Μίτσελ απέσυρε τον Γιαταμπαρέ , ο οποίος είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο και με το άτσαλο παιχνίδι του ήταν επίφοβος για να αποβληθεί και πέρασε στην θέση του τον Εντιγκά. Ο Κονγκολέζος έπαιξε σε θέση αμυντικού χαφ, ενώ ο Μανιάτης μετακινήθηκε σε θέση πλάγιου εσωτερικού χαφ. Η τελευταία αλλαγή του Μίτσελ πραγματοποιήθηκε στο 74ο λεπτό όταν ο Γκαετάν Μπόνγκ πήρε την θέση του Νταβίντ Φουστέρ ο οποίος είχε τρέξει ατέλειωτα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Καμερουνέζος τοποθετήθηκε αριστερό μπακ, έχοντας μπροστά του τον Χολέμπας. Το ζητούμενο για τον Μίτσελ, ήταν να ενισχύσει την άμυνα στις πτέρυγες παίζοντας ουσιαστικά με τους Σαλίνο-Μανιάτη από την δεξιά πλευρά και τους Μπόνγκ-Χολέμπας από την αριστερή.
Τακτικά ο Μίτσελ επέλεξε να διαχειριστεί το προβάδισμα του Ολυμπιακού και όχι να αλλάξει την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο σε ματς αυτού του επιπέδου, αλλά και με βάση την εικόνα μιας ομάδας που έχει οπισθοχωρήσει αρκετά, αδυνατεί να κρατήσει μπάλα στην μεσαία γραμμή- Σάμαρης και Μανιάτης έχασαν αρκετές μονομαχίες από τους προσωπικούς τους αντιπάλους - συνεπώς οι αλλαγές του Ισπανού τεχνικού είχαν περισσότερο την φιλοσοφία διατήρησης του αποτελέσματος. Σε αυτό βέβαια ο Μίτσελ θα πρέπει να ευχαριστεί τον τερματοφύλακα του, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική μέρα και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Βέβαια στο ποδόσφαιρο, ο τερματοφύλακας είναι μέρος του παιχνιδιού και δικαιώνεται η επιλογή του Μίτσελ να ζητήσει τερματοφύλακα το καλοκαίρι καθώς η συμβολή του Ισπανού πορτιέρο στις δυο νίκες των ερυθρολεύκων ήταν παραπάνω από σημαντική.
 Πέραν του Ρομπέρτο, αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λεάντρο Σαλίνο ο οποίος λίγο έλειψε να γίνει και σκόρερ σε μια αντεπίθεση των ερυθρολεύκων στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, καλή εμφάνιση από τον Δημήτρη Σιόβα που καθάρισε αρκετές φάσεις, ο Σαβιόλα στο πρώτο ημίχρονο βοήθησε αρκετά γιατί είχε επιστροφές και προσπάθησε να κουβαλήσει την μπάλα. Αρκετά καλός ήταν ο Χοσέ Χολέμπας που ήταν προσεκτικός στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ από δική του εκτέλεση μπήκε το γκολ, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά και η προσπάθεια του Φουστέρ όπως και των Εντιγκά-Μπόνγκ που βοήθησαν ανασταλτικά.
Εντελώς αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος βέβαια έπρεπε να αντιμετωπίσει μόνος τους Γκαράι-Λουϊζάο, δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί ούτε και να βρει ρυθμό.
Με την νίκη επί της Μπενφίκα, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση στους 16. Την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στο Παρίσι για να αντιμετωπίσουν την πρωτοπόρο του ομίλου Παρί Σ.Ζ. όμως μπορεί να προκριθούν δίχως να χρειαστεί να πάρουν βαθμό στην περίπτωση που στο άλλο ματς νικήσει η Άντερλεχτ,  την οποία υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική στο Γ. Καραϊσκάκης, όμως είναι δεδομένο ότι θα προκριθούν έτσι και φτάσουν τους 10 βαθμούς στον όμιλο τους.

Σκόρερ: Μανωλάς 13'
Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)
Βοηθοί: Ζούνιτς (Σλοβενία), Ούι (Σλοβενία)
Κίτρινες: 38' Γιαταμπαρέ, 85' Ρομπέρτο / 34' Περέιρα, 37' Μάτιτς, 42' Αμορίμ
 
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Γιαταμπαρέ (56’ Εντινγκά), Φουστέρ (74’ Μπονγκ), Σαβιόλα (46’ Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Α. Παπαδόπουλος, Μετζανί, Κάμπελ.

Μπενφίκα (Ζορζ Ζέσους): Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Αμορίμ (78’ Καβαλέιρο), Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Καρντόζο (70’ Λίμα), Μάρκοβιτς (73’ Τζούρισιτς).

Στον πάγκο: Ομπλακ, Ζαρντελ, Αλμέιδα, Ολα Τζον.


Βαθμολογία:
1. Παρί Σ.Ζ. 10
2. Ολυμπιακός  7
3. Μπενφίκα 4
4. Άντερλεχτ 1
 

Ολυμπιακός - Μπενφίκα 1-0 Μανωλάς




ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ