Παρί Σ.Ζ. - Ολυμπιακός 2-1

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28.11.13


Την δεύτερη ήττα του στους ομίλους του Champions League γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στάθηκε αρκετά καλά στο "Πάρκ Ντε Πρένς" και πλέον η πρόκριση στους 16 του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού περνά από το "Γ. Καραϊσκάκης".
Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ έπειτα από γκολ του Ιμπραίμοβιτς στο 7ο λεπτό και είχε να αντιμετωπίσει μια αποφασισμένη για την νίκη Παρί, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, δημιούργησαν ευκαιρίες και απείλησαν την εστία του Σιρίγκου.
 Παρά το γεγονός ότι ο Μίτσελ επέλεξε να χρησιμοποιήσει μαζί τους Μπονγκ και Χολέμπα από την αριστερή πλευρά, η Παρί ήταν ιδιαίτερα απειλητική από εκείνο το σημείο του γηπέδου κυρίως λόγο της παρουσίας του Φαν Ντερ Βιλ ο οποίος έβγαλε και την σέντρα στο γκολ που πέτυχε ο Ιμπραϊμοβιτς.
Στην μεσαία γραμμή οι Ματουϊντί και Βεράτι κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες από τους Σάμαρη και Μανιάτη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την σπουδαία κατοχή της μπάλας που είχε η Παρί στο πρώτο ημίχρονο.
 Στην επανάληψη ο Μίτσελ άλλαξε τον Μπόνγκ με τον Βάις, ενώ η αποβολή του Βεράτι στο 48' άλλαξε άρδην την εικόνα του ματς. Η Παρί έμεινε με 10 παίκτες και έχασε αρκετά μέτρα στην μεσαία γραμμή, με τον Ολυμπιακό να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο και τον Μίτσελ να ενισχύει την μεσαία του γραμμή με την είσοδο του Ντομίνγκεζ αντί του Σαλίνο.
Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι αν και είχαν πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Η Παρί έπαιξε πιο κλειστά στην άμυνα, είχε το προβάδισμα στο σκορ και ήταν πάντα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
 Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ, στο 80ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας, ο Μανωλάς εκμεταλεύθηκε τις κόντρες στην περιοχή και πλάσαρε σε κενή εστία.
 Τα μαντάτα όμως από το Βέλγιο (με την Μπενφίκα να προηγείται στο σκορ με 2-3) πιθανότατα να άλλαξαν τα σχέδια του Μίτσελ καθώς ο βαθμός της ισοπαλίας δεν εξασφάλιζε την απευθείας πρόκριση, συνεπώς ο Ολυμπιακός ρίσκαρε περισσότερο και το πλήρωσε σε μια αντεπίθεση της Παρί με τον Καβάνι να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.
 Πλέον η πρόκριση για τον Ολυμπιακό θα παιχθεί στα 90 λεπτά στο "Γ. Καραϊσκάκης", όπου οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την αδιάφορη Άντερλεχτ.

Σκόρερς: Ιμπαϊμοβιτς 7', Μανωλάς 80', Καβάνι 90'
Διαιτητής: Τόμσον (Σκωτία)
Κίτρινες Κάρτες:
29' Βεράτι, 66' Φαν ντερ Βιλ, 67' Ματουιντί, 87' Καβάνι/ 49' Μανωλάς, 67' Τσόρι, 71' Βάις, 82' Μανιάτης
Κόκκινες: Βεράτι 48' (Δεύτερη κίτρινη)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βίλ, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μότα, Βεράτι, Ματουιντί (85’ Μόουρα), Καβάνι, Λαβέτσι (48’ Ραμπιό), Ιμπραϊμοβιτς (78’ Μαρκίνιος).


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57’ Ντομίνγκεζ), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ (46’ Βάις), Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ (77’ Σαβιόλα), Χολέμπας, Μήτρογλου.



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ