Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 3-1

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12.12.13


Την νίκη που τον έφερε στους "16" του Champion's League πέτυχε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης απέναντι στην Άντερλεχτ. Παιχνίδι για γερά νεύρα ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα η αναμέτρηση στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Χαβιέ Σαβιόλα να κάνει σπουδαίο παιχνίδι και να πετυχαίνει από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ και στις δυο περιπτώσεις.
 Ο Μίτσελ επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι αφήνοντας στον πάγκο τον "Τσόρι" Ντομίνγκεζ και να προτιμά στην θέση του τον Ολαϊτάν. Οι ερυθρόλευκοι έψαξαν από νωρίς το γκόλ, έχοντας κατά νου την αναμέτρηση στο "Ντα Λούζ". Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του κέντρου, όμως δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους προς την εστία των Βέλγων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κατάφερε όμως να ανοίξει το σκορ με διαγώνιο σουτ του Σαβιόλα στο 33' μέσα από την μεγάλη περιοχή της Άντερλεχτ.
 Η απάντηση της Βελγικής ομάδας ήταν γρήγορη και έτσι στο 39' η Άντερλεχτ βγήκε στην αντεπίθεση έπειτα από κόρνερ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός και ο Κλίεσταν ισοφάρισε.
 Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, ο Μίτσελ μετά το πρώτο οκτάλεπτο, έκανε την πρώτη αλλαγή περνώντας στο παιχνίδι τον Βάις στην θέση του Μασάντο. Ο Ολυμπιακός άνοιξε αρκετά τις γραμμές του, με αποτέλεσμα ο Σάμαρης να οπισθοχωρήσει περισσότερο κατόπιν εντολής του Μίτσελ. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί και σε μια φάση που δημιουργήθηκε στην εστία της Άντερλεχτ, ο Κογιατέ έπιαση την μπάλα με το χέρι, πέφτοντας στο έδαφος με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι και να αποβάλλει τον παίκτη. Ο Σαβιόλα ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, όμως νικήθηκε από τον Προτό   Οι Βέλγοι ανασυντάχθηκαν και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί, όμως ο Σαβιόλα ήταν αυτός που πέτυχε το δεύτερο τέρμα για τον Ολυμπιακό. Ήταν στο 58' όταν ο Χολέμπας έκανε κούρσα από τα αριστερά, σέντραρε στην μεγάλη περιοχή, ο Φουστέρ έπιασε σουτ και ο Σαβιόλα βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της Βελγικής ομάδας.
Την ίδια ώρα η Μπενφίκα στο "Ντα Λούζ" είχε πετύχει  την ανατροπή στο σκορ και πλέον ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση.
Στο 61' ο Μίτσελ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τσόρι Ντομίνγκεζ στην θέση του Σαβιόλα, ενώ η Άντερλεχτ άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο 66' ο Ρομπέρτο σταμάτησε σουτ του Ζιλέ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Ο Ολυμπιακός λίγα λεπτά αργότερα κέρδισε το δεύτερο πέναλτι στην αναμέτρηση, έπειτα από μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Βάις μέσα στην περιοχή της Άντερλεχτ. Ο Σλοβάκος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, όμως ο Προτό απέκρουσε με τα πόδια.
Από την πλευρά του ο προπονητής της Βελγικής ομάδας αποφάσισε να ρισκάρει περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Άτσεαμπονγκ στην θέση του Βάντερ Μπορ. Η Βελγική ομάδα έγινε ακόμα πιο απειλητική παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο.
Στο 89' ο Βάις ανατράπηκε έξω από την μεγάλη περιοχή των Βέλγων από τον Ενσακαλά, ο οποίος με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε, ενώ την ίδια στιγμή ο Μίτσελ έκανε την τελευταία του αλλαγή, με τον Φουστέρ να δίνει την θέση του στον Εντιγκά. Ένα λεπτό αργότερα σε αντεπίθεση των ερυθρολεύκων ο Βάις κέρδισε τρίτο πέναλτι για τον Ολυμπιακό καθώς ανατράπηκε από τον Προτό ο οποίος αποβλήθηκε. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Τσόρι Ντομίγκεζ ο οποίος νίκησε τον Μίτροβιτς που φόρεσε τα γάντια και την στολή του τερματοφύλακα και πέτυχε το 3ο τέρμα το Ολυμπιακού και σφράγισε έτσι την πρόκριση στους "16" του Champion's League.


Σκόρερ: 33', 57' Σαβιόλα, 93' Ντομίνγκες (πέν)  38' Κλιέσταν
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Κίτρινες: 5' Κουγιατέ, 22' Μιλιβόγιεβιτς, 73' Φουστέρ
Κόκκινες: 49' Κουγιατέ, 70' Ενσακαλά, 93' Προτό


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μασάντο (53 Βάις), Σάμαρης, Κάμπελ, Σαβιόλα (61΄Ντομίνγκες), Φουστέρ (88' Εντινγκά), Ολαϊτάν

Άντερλεχτ (Φαν ντεν Μπρομ): Προτό, Βάντεν Μπόρε (72' Ατσεαμπόνγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ενσακαλά, Μιλιβόγιεβιτς (53 Νάιτινγκ), Ζιλέ, Κλιέσταν, Ναχάρ, Πρατ (83΄Τίλεμανς), Μίτροβιτς

Τα γκόλ της αναμέτρησης:



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ