Ρούμπιν Καζάν - Ολυμπιακός 0-1

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 15.2.12

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο παγωμένο “Λουζίνσκι” και επικράτησε της Ρούμπιν Καζάν στον πρώτο αγώνα για την φάση των 32 του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι παρά το δυνατό ψύχος που έφτασε τους -12 βαθμούς κελσίου, πήραν από την αρχή της αναμέτρησης τον έλεγχο του παιχνιδιού, κέρδισαν την μάχη στο κέντρο και επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό.

Η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 15' λεπτό όταν ο Μανιάτης έπιασε δυνατό σουτ από καλή θέση το οποίο ήταν άστοχο. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ έξω αριστερά από την μεγάλη περιοχή το οποίο πέρασε άουτ. Στο 32' ο Ολυμπιακός στερήθηκε τις υπηρεσίες του Όλοφ Μέλμπεργκ ο οποίος αντικαταστάθηκε και στην θέση του πέρασε ο Τάσος Παπάζογλου. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει γκολ με τον Τζιμπούρ, όταν το σουτ του τελευταίου κόντραρε σε παίκτη της Ρωσικής ομάδας.

Στην επανάληψη η Ρούμπιν έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Βαλντέζ να κάνει δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Μέγιερι. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει ευκαιρίες και στο 70 λεπτό η μπάλα βρήκε στο δοκάρι έπειτα από κεφαλιά του Τοροσίδη. Ότι δεν κατάφερε ο διεθνής μπακ νωρίτερα, το πραγματοποίησε ο Νταβίντ Φουστέρ ένα λεπτό αργότερα, όταν με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν ακόμα πιο συγκλονιστική καθώς ακόμα δεν είχαν πάψει οι πανηγυρισμοί των ερυθρόλευκων, στο 72' η Ρούμπικ κέρδισε πέναλτι με τον Καραντενίζ που ανατράπηκε από τον Μπάλαζ Μέγιερι, ενώ ο Σέρβος διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ούγγρο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον σκόρερ με τον Ρόϊ Κάρολ και ο Βορειο Ιρλανός τερματοφύλακας στην πρώτη ουσιαστικά επαφή με την μπάλα με την φανέλα του Ολυμπιακού απέκρουσε το πέναλτι του Νάτχο και διατήρησε το πλεονέκτημα των ερυθρόλευκων. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στους Ρώσους να απειλήσουν την εστία του Κάρολ, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη που του δίνει πλεονέκτημα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Πέρα από τους παίκτες, θα πρέπει να αποδώσουμε και τα εύσημα στον Ερνέστο Βαλβέρδε για το εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας και την διαχείριση του αγώνα,



Σκόρερ:
Φουστέρ (71')
Κίτρινες: Καραντενίζ, Μιραλάς, Παπάζογλου, Μαρκάνο
Κόκκινες: Μέγιερι (72'-απευθείας)
Δοκάρια: Τοροσίδης (70')
Διαιτητής: Μάζιτς (Σερβία)

Ρούμπιν Καζάν (Μπερντίεφ): Αρλάσουσκις, Κουζμίν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοβ, Ριαζάντσεφ (83' Κασάεφ), Νεμόβ, Καραντενίζ, Νάτχο, Βαλντές (80' Μάρτινς), Ντιαντιούν (46' Ανσάλντι)

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ (32' Παπάζογλου), Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν, Φουστέρ (75' Κάρολ), Μιραλάς, Τζιμπούρ (81' Μοδέστο)



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ