ΦΑΚΕΛΟΣ: ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 29.12.10

Με αφορμή την χειμερινή μεταγραφική περίοδο που ξεκινά επίσημα από το Σάββατο 1 Ιανουαρίου ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα για τους μεταγραφικούς στόχους των δυνατών της Superleague παραθέτοντας στοιχεία από τους ποδοσφαιριστές που παρακολουθούν και επιθυμούν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους. Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί για να ενημερωθείτε για τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις των ομάδων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του μεταγραφικού ρεπορτάζ μιας και αναμένεται να κινηθούν με ιδιαίτερη θέρμη στο μεταγραφικό παζάρι ενώ από πλευράς ονοματολογίας τα φαξ έχουν πάρει φωτιά θυμίζοντας καλοκαιρινή περίοδο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε συνάντηση που είχε με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ζήτησε την απόκτηση ενός αντί-Ιμπαγάσα κάτι που μπορεί να μεταφραστεί με αρκετούς τρόπους μιας και ο ρόλος του 34χρόνου μέσου στον Ολυμπιακό είναι πολυσύνθετος. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να γίνουν οι πρώτες διερευνητικές επαφές με τις ομάδες έτσι ώστε να προχωρήσουν στις προτάσεις. Αρχικός στόχος ήταν ο Ράκιτιτς της Σάλκε ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και η Γερμανική ομάδα δεν πρόκειται να αξιώσει αρκετά χρήματα όμως ο 22χρόνος μέσος αξιώνει πρίμ υπογραφής το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα 2εκάτ. Ευρώ, ενώ αξιώνει και 2εκάτ για ετήσιο συμβόλαιο κάτι που αν συνυπολογιστεί με τα χρήματα της εφορίας και τις παροχές εκτινάζει την μεταγραφή στα ύψη. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο 24χρόνος Κολομβιανός κεντρικός μέσος της Βαλένσιέν Κάρλος Σάντσες. Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο στόχαστρο των ερυθρολεύκων και πέρυσι βρέθηκε αρκετά κοντά να γίνει κάτοικος Πειραιά όμως ένας τραυματισμός που τον κράτησε τέσσερις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης απέτρεψε τους ερυθρόλευκους για την απόκτηση του. Πρόκειται για έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή ο οποίος διαθέτει τόσο ανασταλτικά όσο και οργανωτικά καθήκοντα και μοναδικό εμπόδιο στην μετακίνηση του είναι οι απαιτήσεις της Βαλενσιέν που φτάνουν τα 4εκάτ ευρώ. Αν ενδιαφερθούν οι ερυθρόλευκοι, το ποσό αναμένεται να μειωθεί, σίγουρα όμως δεν πρόκειται για μια εύκολη περίπτωση. Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που ενδιαφέρει είναι ο 20χρόνος Νιγηριανίος Αρούνα της Μονακό. Πρόκειται για ένα μηχανάκι στο χώρο του κέντρου που διακρίνεται περισσότερο για το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και κοστολογείται περί τα 3εκάτ ευρώ. Ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του 26χρόνου επιτελικού μέσου της Λοριάν Μορκάν Αμαλφιτανό ο οποίος παρουσιάζεται ως εναλλακτική λύση, του 23χρόνου Άλεξ Λόπεζ της Θέλτα για τον οποίο έχει πολύ καλή άποψη ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ενώ στα υπόψιν υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Ματίγια, του 22χρόνου αμυντικού μέσου της Βιγιαρεάλ ο οποίος έχει λίγες συμμετοχές με το “κίτρινο υποβρύχιο” και ο Φόρμικα της Νιούελς Όλντ Μποίς που προτάθηκε πρόσφατα όμως έχει ρήτρα αποδέσμευσης περί τα 5εκάτ. Ευρώ.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι περνούν μια δύσκολη περίοδο σε ότι αφορά τα διοικητικά, γίνονται κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας. Πρόσφατα προέκυψε η περίπτωση του σέντερ φορ της Σάλκε Έρικ Γέντρισεκ. Πρόκειται για έναν 24χρόνο Σλοβάκο σέντερ φορ ύψους 1,76 ο οποίος φέτος έχει αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια με την Γερμανική ομάδα ξεκινώντας μόλις σε ένα ως βασικός έχοντας παίξει συνολικά 385 λεπτά δίχως να σημειώσει κάποιο τέρμα. Ο Γέντρισεκ αναμένεται να έρθει ως δανεικός με οψιόν αγοράς. Σε ότι αφορά την περίπτωση του κεντρικού χαφ, υπάρχει ενδιαφέρον για τον Φαμπιάν Αντρές Ριναούντο, ο οποίος αγωνίζεται στην Χιμνάσια Λα Πλάτα και παραχωρείται ως δανεικός, ενώ μια ακόμα περίπτωση που ενδιαφέρει είναι αυτή του 18χρόνου μέσου της Ρόζενμποργκ Μάρκους Χένρικσεν ο οποίος παραχωρείται δανεικός. Πρόκειται για έναν υψηλόσωμο κεντρικό μέσο ύψους 1,87 ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά με την Ρόζενμπόργκ όπου σε 42 αγώνες πέτυχε 11 τέρματα και 3 ασσίστ. Τέλος διαψεύσθηκε το δημοσίευμα της Record περί ενδιαφέροντος για τον δανεισμό του Σίμον Βούκσεβιτς, ο οποίος έχει ατζέντη τον Πίνι Ζάχαβι και αναζητεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Premier League.


ΠΑΟΚ

Συνάντηση κορυφής αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες στον δικέφαλο του Βορρά όπου οι Θωδωρής Ζαγοράκης, Παντελής Κωνσταντινίδης και Μάκης Χάβος θα αποφασίσουν για το ξεκαθάρισμα του ρόστερ και την μεταγραφική ενίσχυση. Η αλήθεια είναι πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ αυτή την περίοδο καθώς εκρεμμεί το θέμα με τον επενδυτικό όμιλο των Αράβων αλλά πρώτα θα πρέπει να γίνουν αποδεσμεύσεις και μειώσεις στις αποδοχές ορισμένων παικτών. Ο ΠΑΟΚ αναζητεί αμυντικό χαφ, δεξί μπακ, αριστερό χαφ και έναν επιθετικό κορυφής ενώ πιθανότατα να αποχωρήσουν κάποιοι από τους Κουτσιανικούλη, Φιλομένο, Παπάζογλου και Μουσλίμοβιτς.


ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επίσης θέλει να κάνει ένα γερό ξεκαθάρισμα στο ρόστερ και πρώτος στόχος είναι η ανανέωση των συμβολαίων του Μπλάνκο και Τζιμπούρ μιας και η εισήγηση του Χιμένεθ είναι θετική. Αποδεσμεύσεις δεν αναμένονται άμεσα εκτός αν παραχωρηθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές ως ελεύθεροι για αντάλλαγμα σε μια ενδεχόμενη μεταγραφική κίνηση. Ο Χιμένεθ αναζητεί πέντε ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα, δυο μπακ, ένα σέντερ μπακ, ένα αμυντικό χαφ και έναν εξτρέμ. Από την Ελλάδα μοναδική περίπτωση που φέρεται να ενδιαφέρει την ΑΕΚ είναι ο Μανιάτης του Πανιωνίου, ωστόσο πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση μιας και για τον ποδοσφαιριστή ενδιαφέρεται και ο Ολυμπιακός. Η νέα βελτιωμένη πρόταση της ΑΕΚ στους κυανέρυθρους περιλάμβανε την παραχώρηρη του Λεονάρντο και 400.000. Σε ότι αφορά τους παίκτες υπό δοκιμήν υπάρχουν λίγες πιθανότητες για να υπογράψει ο Ντρίπιτς και ο Λουσέν ενώ ο Ροτέν υπέγραψε πρόσφατα σε ομάδα του εξωτερικού. Τέλος σε ότι αφορά την λίστα παικτών υπό παραχώρηση, περιλαμβάνονται οι Έντερ, Νταντόμο, Γκερεϊρο, Πατσατζόγλου και Παυλής ενώ υπάρχουν και φήμες για τους Λεονάρντο και Νασούτι.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ