Συγχαρητήρια για την προσπάθεια

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18.3.10


Αρκετά μαχητικός παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Μπορντό στο "Σαμπάν Νταλμά". Οι ερυθρόλευκοι αν και γνώρισαν την ήττα με 2-1 έπαιξαν με περίσσιο πάθος και έφτασαν κοντά στην πρόκριση.


Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ρίσκαρε από την αρχή και επέλεξε φουλ επιθετικό σύστημα με διάταξη 4-4-2 έχωντας την γνωστή τετράδα στην άμυνα, στο κέντρο τους Μαρέσκα, Στολτίδη, Ντάτολο, Ζαϊρί και στην επίθεση τους Λούα-Λούα και Ντάρμπισιρ.
Από την πλευρά του ο Λοράν Μπλάν προτίμησε το 4-2-3-1 και από νωρίς οι Γάλλοι έδειξαν ότι ήθελαν να καθαρίσουν το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Στο 5ο λεπτό σε μια φάση καρμπόν σε αυτή που έγινε στο Γ.Καραίσκάκης η Μπορντό προηγήθηλε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκορκίφ από πλάγια θέση άνοιξαν το σκορ. Η Γαλλική ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 29ο λεπτό όπου ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του ευκαιρία για να ισοφαρρίσει. Περί το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι δυο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν με τον εξαιρετικό Ζαουάντ Ζαϊρί να χάνει ευκαιρία να σκοράρει και στην συνέχεια οι Γάλλοι πάλι με φάουλ του Γκορκιφ έχασαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν το σκορ καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και αποφασισμένος να διεκδικήσει με ότι ψυχικά αποθέματα του είχαν απομείνει κάτι καλύτερο στο παιχνίδι. Στο 61' οι ερυθρόλευκοι έπειτα από αποβολή του Ματ Ντάρμπισιρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα έμειναν με 10παίκτες στο παιχνίδι, όμως στο 67' ο Κώστας Μήτρογλου που μπήκε στην θέση του Ζαϊρι δυο λεπτά νωρίτερα με τρομερό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Καρασό και έφερε το ματς στα ίσια. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντιαρά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο αποκαταστάθηκε. Ο Ολυμπιακός παίζοντας ψυχομένα έφτασε κοντά στην ανατροπή στο 77ο λεπτό με τον Ραούλ Μπράβο να κάνει σέντρα σουτ όπου ο Σιανί με σωτήριο τάκλιν έστειλε την μπάλα κόρνερ.
Με τα λεπτά να λιγοστεύουν οι ερυθρόλευκοι ρίσκαραν και βγήκαν περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, η Μπορντό κατάφερε να πετύχει ένα γκολ με τον Σαμάκ στο 88' έπειτα από σέντρα του Τρεμουλίνας και να βάλουν ένα τέλος στα όνειρα των ερυθρολεύκων.
Θα πρέπει να πούμε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην προσπάθεια της Ελληνικής ομάδας ενώ θα σημειώσουμε πως αργότερα σε δηλώσεις του ο σκόρερ της Μπορντό, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός άξιζε κάτι περισσότερο σε αυτή την σειρά αγώνων. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην πήρε την πρόκριση όμως κατάθεσε ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και είναι άξιος συγχαρητηρίων.
Κ.Κ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μπορντό (Λοράν Μπλάν): Καρασό, Σαλμέ, Σανέ, Σιανί, Τρεμουλινάς, Ντιαρά, Φερνάντο, Ουέντελ (89' Ζουσιέ), Πλάσιλ (84' Σερτίκ), Γκουρκούφ, Σαμάκ.

Oλυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Στολτίδης (80' Λεντέσμα), Ζαϊρί (63' Μήτρογλου), Μαρέσκα, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα, Ντάτολο.

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Κόκκινες: 60' Ντάρμπισιρ (2η κίτρινη), 68' Ντιαρά (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος

φάσεις και γκολ:

Bordeaux 2-1 Olympiakos - Ligue des Champions 2010
Ανέβηκε από cardinalsvikings. - Περισσότερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ