Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20.9.14


Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός νίκησε την περσινή φιναλίστ του Champions League και έκανε θετικό ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
 Με 4-3-1-2 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός που είχε τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα τους Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπτελαουϊ, μπροστά από τα σέντερ μπακ ήταν ο Μιλιβόγιεβιτς, σε ρόλο πλάγιων εσωτερικών χαφ ο Κασάμι με τον Μανιάτη, μπροστά τους ο Τσόρι, σε ρόλο εξτρέμ ο Αφελάι και σέντερ φορ ο Μήτρογλου. Η Ατλέτικο παρατάχθηκε με 4-4-1-1 με τον Σιμεόνε να επιλέγει τον Ομπλάκ στην θέση του τερματοφύλακα, στην άμυνα τους Χουάνφραν, Γκοντίν, Μιράντα, Ανσάλντι, στην μεσαία γραμμή οι Τουράν, Σουάρεζ, Γκάμπι, Κόκε και στην επίθεση τον Γκαρσία σε ρόλο κρυφού επιθετικού πίσω από τον Μάτζουκιτς.
 Το σκορ άνοιξε στο 13ο λεπτό ο Αρτούρ Μαζουάκου, όταν έπειτα από κόρνερ που κέρδισαν οι ερυθρόλευκοι, ο νεαρός Γάλλος υποδέχθηκε πάσα  έξω από την μεγάλη περιοχή και με σουτ νίκησε τον Ομπλάκ. Ο Ολυμπιακός πέτυχε και ένα δεύτερο τέρμα με τον Αφελάι στο 31'. Σε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ έκανε κούρσα από την αριστερή πλευρά, σέντραρε προς την περιοχή, ο Μήτρογλου άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του μπερδεύοντας έτσι τους αμυντικούς της Ατλέτικο και ο επερχόμενος Αφελάι με πλασέ έκανε το 2-0.   Οι Ισπανοί μείωσαν στο σκορ επτά λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Μάντζουκιτς.
 Στην επανάληψη η Ατλέτικο πίεσε περισσότερο στην προσπάθεια της να ισοφαρίσει περιορίζοντας τον Ολυμπιακό σε πιο αμυντικό ρόλο. Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και στο 73' πέτυχαν το τρίτο τους τέρμα. Ήταν μια προσωπική ενέργεια του Κασάμι από την δεξιά πλευρά με τελικό αποδέκτη της πάσας τον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος με μια περιστροφή ξέφυγε από το μαρκάρισμα των αμυντικών και με πλασέ έκανε το 3-1.
 Το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης προσέφερε αρκετές συγκινήσεις με την Ατλέτικο να πιέζει και να καταφέρνει να μειώνει στο σκορ με τον Γκρίεζμαν στο 86,  όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού κέρδισαν αρκετές μάχες και κατάφεραν να κρατήσουν την νίκη.
 Στον τομέα της τακτικής, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, πήρε άριστα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποτρέψει τις επιθέσεις των Ισπανών από τον άξονα αναγκάζοντας τους σε ένα παιχνίδι κατοχής με την εκδήλωση των επιθέσεων να γίνεται από τα άκρα. Ο άξονας αποτελούμενος από τους Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Μανιάτη και στην κορυφή τον Τσόρι είχε αρκετά τρεξίματα και οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να εκμεταλλευθούν τον παίκτη παραπάνω που είχαν στην μεσαία γραμμή κλείνοντας τους χώρους και απέτρεψαν τις διεισδύσεις προς την μεγάλη περιοχή. Εύστοχες ήταν και οι αλλαγές του Ισπανού τεχνικού. Ο Ντομίνγκεζ αντικαταστάθηκε από τον Φουστέρ που με τα τρεξίματα του βοήθησε στην κάλυψη χώρων και στο να ασκηθεί πρέσινγκ στην μεσαία γραμμή των Ισπανών, ο Εντικά που πέρασε στην θέση του Αφελάι κέρδισε μονομαχίες, όπως και ο Γιαννούλης που αντικατέστησε τον Κασάμι ενίσχυσε περισσότερο αμυντικά την αριστερή πλευρά.
 Θετικό ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους όπου στην επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στην Σουηδία για να αντιμετωπίσουν την Μάλμο.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα (Πορτογαλία), Πάουλο Σοάρες (Πορτογαλία)
Βοηθοί περιοχής: Μανουέλ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία), Ζοάο Κάπελα (Πορτογαλία)
Γκολ: 13' Μαζουακού, 31' Αφελάι, 73' Μήτρογλου / 38' Μάντζουκιτς, 86' Γκριεζμάν
Κάρτες: 35' Ντομίνγκες, 45+2' Μανιάτης / 2' Γκάμπι, 45+2' Κόκε, 88' Γκοντίν, 90' Γκριεζμάν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Αφελάι (69' Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. (Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Ανσάλντι, Μάριο Σουάρεθ (74' Νίγκεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66' Τσέρτσι), Τουράν, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Μάντζουκιτς.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ