ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΙΕΡΝ: 0-3

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 21.9.15


Η πρεμιέρα για τους ερυθρόλευκους στο Champion's League δεν συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι ερυθρόλευκοι απέναντι στην Μπάγιερν ηττήθηκαν στο "Γ. Καραϊσκάκης" με σκορ 0-3 από τους Βαβαρούς με γκολ των Μίλερ (52', 90+2') και Γκέτσε (89').

Ο Μάρκο Σίλβα βάση των δηλώσεων του, πόνταρε σε ένα ελεγχόμενο ρίσκο με σαφέστατο αμυντικό προσανατολισμό.
Άφησε στην άκρη το σύνηθες 4-2-3-1, επέλεξε να αγωνιστεί με 3 παίκτες στο κέντρο τοποθετώντας τον Καμπιάσο μπροστά από τα στόπερ και μπροστά του ήταν οι Σαλίνο-Κασάμι.
Η μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων κατάφερε να περιορίσει την δράση της Γερμανικής ομάδας από τον άξονα που έψαχνε κυρίως με βαθιές μπαλιές τον Ντάγκλας Κόστα. Κατ' ουσίαν όμως ανασταλτικά το σχέδιο αυτό δεν λειτούργησε γιατί δεν υπήρχαν κλεψίματα που θα έδιναν την δυνατότητα στην ομάδα του Σίλβα, να έχει λίγο περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της και να έχει περισσότερο επιθετική παρουσία στην εστία του Νόιερ.
  Η υπεροχή της Μπάγιερν λόγο της κατοχής που έφτασε στο 71% στο πρώτο ημίχρονο με εξαιρετικό ποσοστό πετυχημένων πασών (90%) μπορεί να μην μετουσιώθηκε σε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη η Γερμανική ομάδα γινόταν ολοένα και πιο απειλητική, τα στόπερ της κέρδιζαν συνεχώς μέτρα και ο Ολυμπιακός οπισθοχωρούσε.
 Έπειτα από το γκολ των φιλοξενουμένων, ο Σίλβα προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό με κάποιες αλλαγές μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-2-3-1. Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση όταν ο Σαλίνο βρέθηκε τετ α τετ με τον Νόιερ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενουμένων, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Μίλερ στις καθυστερήσεις.
 Μαχητικός αλλά αναποτελεσματικός ο Ολυμπιακός, δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός στην εστία της Μπάγιερν, ενώ το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα στην μεσαία γραμμή, είχε ως αντίκτυπο οι Γερμανοί να πολιορκούν συνεχώς την εστία του Ρομπέρτο. Καλύτερος από τους ερυθρόλευκους ο Λεάντρο Σαλίνο που έδωσε αρκετές μονομαχίες και κέρδισε αρκετά φάουλ, ενώ βρέθηκε σε φάση για γκολ. Η αλλαγή τακτικής μετά το 0-1 και η απουσία κάποιου παίκτη σε ρόλο αμυντικού χαφ δεν άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού όσα θα περίμεναν όσοι πίστευαν ότι η αρχική τακτική του Σίλβα παραήταν συντηρητική. Ενώ σε ότι αφορά την αμυντική τετράδα των ερυθρόλευκων, ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να έμεινε ικανοποιημένος μόνο από την απόδοση των τριών, αδύναμος κρίκος ήταν ο Μασουακού, ο οποίος δέχθηκε αρκετή πίεση ενώ δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στα ατομικά μαρκαρίσματα.
 Σαφέστατα οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να κοντραριστούν απέναντι στα μεγάλα αστέρια της Μπάγιερν, η οποία δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα για να αποτελεί μέτρο σύγκρισης. Αυτό το ματς ανήκει όμως στο παρελθόν, πλέον το στοίχημα για τον Σίλβα είναι να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα της ομάδας του κυρίως σε ότι αφορά την ανάπτυξη και παραγωγή παιχνιδιού, είναι σημαντικότερο ίσως και από το ίδιο το αποτέλεσμα.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Carlos Velasco Carballo (ESP)
Βοηθοί: Roberto Alonso (ESP), Juan Yuste (ESP)
Βοηθοί περιοχών: Jesús Gil Manzano (ESP), Carlos Del Cerro (ESP)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (66' Φορτούνης), Σαλίνο, Κασάμι, Ντομίνγκες (61' Ερνάνι), Πάρντο (81' Σεμπά), Ιντέγιε.
Μπάγερν (Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλόνσο (76' Κίμιχ), Αλκάνταρα, Βιντάλ (79' Γκέτσε), Μίλερ, Κόστα, Λεβαντόφσκι (59' Κομάν).

Γκολ: / 52' & 90+1' πεν. Μίλερ, 89' Γκέτσε
Κάρτες: 5' Κασάμι, 23' Καμπιάσο, 25' Ελαμπντελαουί / 45' Μίλερ, 86' Κίρμιχ



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ