Ολυμπιακός - Ντόρτμουντ 3-1

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20.10.11

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Γ. Καραϊσκάκης όπου αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπορούσια Ντόρτμουντ στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής για τους ομίλους του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό με κεφαλιά του Χοσέ Χολέμπας. H Γερμανική ομάδα απάντησε στο 26' με τον Λεβαντόφσκι όμως ο Ράφικ Τζιμπούρ με δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έφερε ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ στο 40'. Την νίκη των ερυθρολεύκων σφράγισε ο Φρανσουά Μοντέστο με γκολ που πέτυχε στο 78' έπειτα από πάσα του Ιμπαγάσα ο οποίος εκτέλεσε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε έναν πιο συντηριτικό ρυθμό παιχνιδιού αντίθετα με τον Κλοπ ο οποίος θέλησε να κάνει παιχνίδι κατοχής. Ο Ολυμπιακός είχε συμπαγή κέντρο και περίμενε τους Γερμανούς, κατάφερε να μπλοκάρει το παιχνίδι του Γκέτσε ενώ είχε και σε μεγάλη μέρα το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ, είχαν υπομονή, ήταν τακτικά προσηλωμένοι και κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη που τους δίνει ελπίδες για να συνεχίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ Μοδέστο, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Ιμπαγάσα, Χολέμπας, Μιραλάς (90' Φετφατζίδης), Τζεμπούρ (87' Πάντελιτς).

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελντερ, Σμέλτσερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Μπέντερ, Καγκάβα (66' Μπλαστσικόφσκι), Γκουντογκάν (56' Λάιτνερ), Πέρισιτς, Γκέτσε (81' Γκρόσκροϊτς), Λεβαντόφσκι.


Φάσεις και γκόλ:



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ