Superleague Playoffs 2010: Οι τέσσερις μονομάχοι!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28.4.10

Σήμερα ξεκινούν τα Play Off της Superleague. Τέσσερις μονομάχοι για μια θέση που θα τους φέρει κοντά στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Φέτος είναι η Τρίτη χρονιά του θεσμού και οι αγώνες αναμένονται ιδιαίτερα συναρπαστικοί καθώς βάση του βαθμολογικού συστήματος, όλες οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Ο Ολυμπιακός ξεκινά με το πλεονέκτημα των τεσσάρων βαθμών, τρεις βαθμούς θα έχει ο ΠΑΟΚ ο οποίος τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα, έναν η ΑΕΚ ενώ ο Άρης θα ξεκινήσει δίχως βαθμό. Στην συνέχεια θα αναλύσουμε τα υπέρ και τα κατά κάθε ομάδας και τις πιθανότητες που έχει να κατακτήσει την πρώτη θέση.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Οι ερυθρόλευκοι φέτος πέρασαν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά γεμάτη τραυματισμούς , κακή προετοιμασία, αλλαγές προπονητών κλπ. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που συμμετάσχουν στα Play Offs και έχουν θέσει ως στόχο την κατάληψη της πρώτης θέσης προκειμένου να διεκδικήσουν την είσοδο τους μέσω προκριματικών στους ομίλους του Champions League που θα τους φέρει μια σημαντική οικονομική ανάσα. Παρά τις απουσίες τους οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να συσπειρωθούν για να καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση και να προγραμματίσουν την επόμενη χρονιά..
Το μεγάλο ατού του Ολυμπιακού είναι οι τέσσερις πόντοι διαφορά σε σχέση με τον Άρη, οι τρεις με την ΑΕΚ και ο ένας με τον ΠΑΟΚ που πιθανών να αποδειχθεί καθοριστικός στα μεταξύ τους ντέρμπι. Οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους κάτι που στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος δεν το έπραξαν. Σημείο κλειδί είναι οι πρώτες δυο αγωνιστικές. Αν καταφέρουν να πάρουν το διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης αποκτούν πλεονέκτημα επτά βαθμών επί του Άρη ενώ την δεύτερη αγωνιστική υποδέχονται την ΑΕΚ και σε περίπτωση νίκης θα απομακρυνθούν με έξι βαθμούς από τους κιτρινόμαυρους και ουσιαστικά θα κοντραριστούν για την πρώτη θέση με τον ΠΑΟΚ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την εικόνα που θα δείξει ο Ολυμπιακός, όμως στην εκκίνηση των play off είναι το φαβορί. Αν αποδείξει ότι εξακολουθεί να έχει το "μέταλλο" σαν ομάδα μπορεί να φτάσει στον στόχο του.
ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ: 10/10

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ:
8/10

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ: 5/10



ΠΑΟΚ
Ο Πάοκ φέτος έκανε μια από τις καλύτερες παρουσίες του στην κανονική περίοδο τα τελευταία 20χρόνια. Διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι την 25η αγωνιστική, κατάφερε να πάρει νίκες απέναντι στους πρωταθλητές στην Τούμπα και στο Γ. Καραϊσκάκης και είχε σταθερή πορεία στα ¾ του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει προετοιμαστεί καλύτερα απ’ όλους για τα Play Off, έχει την εμπειρία από τον προηγούμενο θεσμό αλλά και την φιλοδοξία να διεκδικήσει την είσοδο της στους ομίλους του Champions League. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει την ίδια σοβαρότητα που έδειξε στους αγώνες ντέρμπι της κανονικής περιόδου και στα Play Off. Πέρυσι ξεκίνησε πρώτος την κούρσα, όμως μάζεψε ελάχιστους βαθμούς και τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση, πίσω από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ενώ σημείο κλειδί θα αποδειχθούν οι αγώνες με τον Άρη και τα δυο κολλητά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σαφώς και ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί διαφορετικός φέτος και αν καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα την πρώτη αγωνιστική και κερδίσει το εντός έδρας ντέρμπι με τον Άρη, το σίγουρο είναι πως θα διεκδικήσει την πρώτη θέση μέχρι τέλους.
ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ: 10/10
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ:
8/10
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ: 7/10

ΑΕΚ
Ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι η ΑΕΚ για τον φετινό θεσμό των Play Offs. H ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα στην κανονική περίοδο, το διοικητικό παραμένει άλυτο, προβλήματα στις σχέσεις των παικτών με τον προπονητή πάντα υπάρχουν όμως είναι η πιο έμπειρη ομάδα στον θεσμό καθώς έχει συμμετάσχει τα δυο προηγούμενα χρόνια στα Play Offs. Η νέα διοίκηση της ΑΕΚ έχει θέσει ως βασικό στόχο την κατάληψη της πρώτης θέσης κάτι που πιθανών να δώσει κίνητρα στους παίκτες να δουν με σοβαρότητα τον θεσμό και να ξεπεράσουν τις όποιες αντιπαλότητες που έχουν με τον προπονητή. Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως παρουσιάστηκε αρκετά φορμαρισμένη στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στον δεύτερο γύρο κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον ΠΑΟΚ. Αν και ξεκινά με έναν βαθμό τα Play Off έχει την δυνατότητα τις πρώτες δυο αγωνιστικές να γυρίσει το παιχνίδι προς όφελος της. Μια νίκη επί του ΠΑΟΚ θα την φέρει σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική στο Γ.Καραϊσκάκης και αν επαναλάβει το αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου, τότε θα φτάσει πιο κοντά στον στόχο της και θα αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των άλλων διεκδικητών.
ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ: 9/10
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ:
8/10
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ: 8/10

ΑΡΗΣ
Για τον Άρη είναι η δεύτερη συμμετοχή του στα Play Off και αν την πρώτη χρονιά βάση του βαθμολογικού συστήματος ήταν σχεδόν απίθανο να διεκδικήσει την πρώτη θέση έχοντας διαφορά έξι βαθμών από τον πρωτοπόρο, φέτος η διαφορά είναι μικρότερη και έχει το πλεονέκτημα ότι αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην έδρα του την πρώτη αγωνιστική και με ενδεχόμενη νίκη μπορεί να μπει στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Αν και τα τελευταία δυο χρόνια ο Άρης έχει καταφέρει να πάρει νίκες επί του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης το μεγάλο ερωτηματικό για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι αν θα καταφέρει να συνέλθει από την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας όπου ήταν ο πρωταρχικός στόχος του Άρη για φέτος. Πέραν αυτού ο Αργεντίνος τεχνικός θα πρέπει να βρει μια λύση στα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του καθώς δεν θα μπορεί να υπολογίσει σε αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες τις πρώτες αγωνιστικές. Σαφώς και ο Άρης ξεκινά τα Play Offs με το σκεπτικό να αποφύγει την τελευταία θέση όπου θα τον υποχρεώσει να δώσει τους πρώτους αγώνες για τα προκριματικά των ομίλων του Uefa Europa League από τις αρχές Ιουλίου κάτι που προφανώς θα αλλάξει και το πλάνο προετοιμασίας όμως αν καταφέρει να πάρει την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, ανατρέπει την βαθμολογική διαφορά και γεμάτος ενθουσιασμό θα διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.
ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ: 7/10
Δ
ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ: 7/10
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ: 7/10

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ