Λουκέτο μέχρι νεωτέρας....

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 30.3.07

Την αναστολή όλων των αγώνων ομαδικών αθλημάτων για 15 ημέρες, δηλαδή ως τις 13 Απριλίου, αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τα σοβαρά επισόδεια που έγιναν πριν από την αναμέτρηση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, για το Final-8 του βόλεϊ γυναικών και που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός φιλάθλου 25 ετών από 15 μαχαιριές και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και 6 τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν στη λεωφόρου Λαυρίου πριν την έναρξη του αγώνα γυναικείου βόλεϊ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για το Κύπελλο Ελλάδας. Οπαδοί των δυο «αιωνίων» συνεπλάκησαν σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο και σκόρπισαν τον όλεθρο, τερματίζοντας την ζωή ενός άτυχου νεαρού. Τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΜΑΡΚΟ ξυλοκοπήθηκαν από άγνωστους, με τον Δημήτρη Καραβίδα να δέχεται μαχαιριά στον μηρό και στην πλάτη, ενώ δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια! Σε αρκετές συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, η οποία συνεχίζει τις έρευνες για την ανεύρεση των υπαιτίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος εξήγγειλε τη σύσταση μια διϋπουργικής επιτροπής με τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξης, Επικρατείας και του υφυπουργού Αθλητισμού για την αντιμετώπιση της βίας, ενώ τόνισε πως την προσεχή Τρίτη, στις 3 Απριλίου, θα υπάρξει συνάντηση στην οποία θα μετέχουν όλοι οι φορείς του επαγγελματικού αθλητισμού. Ο υπουργός Δημόσιας τάξης θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα, τα πεπραγμένα του Υπουργείου στον τομέα της καταπολέμησης της αθλητικής βίας την τελευταία διετία. Επίσης, επανέλαβε ότι η ποινή φυλάκισης για πράξεις βίας στον αθλητικό χώρο δεν είναι - σύμφωνα με τον νέο νόμο - εξαγοράσιμη ούτε μπορεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. «Κατευθείαν στη φυλακή οι παραβάτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ τόνισε πως από τη νέα αγωνιστική περίοδο τοποθετούνται στα γήπεδα κάμερες και ηλεκτρονικά συστήματα έκδοσης εισιτηρίων, έτσι ώστε να προσωποποιείται η ευθύνη για επεισόδια.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των υπουργών Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, στην οποία εξετάστηκε η διακοπή των πρωταθλημάτων ή η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Έφοδος σε έντεκα συνδέσμους
Εφοδο σε 11 συνδέσμους οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία. Οι αρχές βρήκαν λοστούς, μαχαίρια, ρόπαλα μπέιζμπολ, ναρκωτικές ουσίες, ακόμη και μια ζυγαριά ακριβείας.

Στον Εισαγγελέα
Δεκατρία άτομα θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα για τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Final 8 του Κυπέλλου στο γυναικείο βόλεϊ. Οι συλληφθέντες είναι μεταξύ των 18 ατόμων που προσήχθησαν και κρατήθηκαν, γιατί, σύμφωνα με την αστυνομία, προέκυψαν σε βάρος τους στοιχεία για συμμετοχή στις συμπλοκές που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 25 χρόνου και τον τραυματισμό άλλων έξι ατόμων. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο υπάλληλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ένας ανηψιός βουλευτή, ένας γιος αστυνομικού, ένας άνδρας του πολεμικού ναυτικού και ένας ανήλικος.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης
Πέραν της αναστολής όλων των αγώνων των ομαδικών αθλημάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε μία σειρά άλλων αποφάσεων, όπως ότι πλέον δεν θα υπάρχει δυνατότητα μετατροπής σε χρηματική ποινή της φυλάκισης για τους συλληφθέντες των επεισοδίων, θα υπάρχει εξονυχιστικός έλεγχος πριν την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, ενώ θα τοποθετηθούν κάμερες σε όλα τα γήπεδα, που θα παρακολουθούν τους φιλάθλους στις εξέδρες.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ